Dnes se rozhodne. Postoupí Dukla, nebo Rebelové?

18.02.2010 / Pavel Zeman

Postoupit může jen jeden tým. Rozhodující osmifinálový zápas mezi jihlavskou Duklou a havlíčkobrodskými Rebely hostí Horácký zimní stadion. Oba týmy se střídají ve vítězstvích. Kdyby ve stejné tendenci pokračovali i v pátém vzájemném duelu, z postupu do čtvrtfinále by se radovala Jihlava. Utkání, které rozhodne, jestli byla letošní sezóna úspěšná, nebo neúspěšná, začíná ve čtvrtek od 17:30.

Tipy expertů z redakce hcdukla.cz (čtvrteční zápasy)

Pavel Zeman
Jihlava – H.Brod 3:2 p. - Během této série mi už pár vlasů zešedivělo. Dukláci mě nebudou šetřit ani v posledním zápase s Novákovcema. Jako člověk oddaný Dukle si nepřipouštím jinou možnost než vítězství Ježka. Něco mi říká, že dneska rozhodne můj jmenovec Áda. Přeji mu to.
Třebíč – Vrchlabí 3:1 - Podle zpráv kamaráda z Třebíče se Vrchlabí v sérii drží jen díky tvrdé, místy až zákeřné, hře. Taková taktika může slavit úspěch maximálně ve dvou zápasech z pěti. Kvalita je prostě na straně domácích.
Kadaň - Tábor 2:3 - Podle mě netipovatelný zápas. Vyhrají ti, kteří se lépe vyspí. Když to Tábor nepodcení, jako v předešlých zápasech v Kadani, bude slavit postup.

Jakub Mezlík
Jihlava – H.Brod 2:1 - Můžeme očekávat nervózní zápas na hřišti i v hledišti, rozhodovat budou maličkosti a jako správný Duklák věřím, že se k nám tentokrát přikloní štěstí podpořené výborně chytajícím Řehořem v brance a urveme klíčový zápas pro sebe.
Třebíč – Vrchlabí 4:1 - Vyrovnaná série se vrací do Třebíče a já si myslím, že si Šindelovi svěřenci postup vzít nenechají. Ukážou větší sílu týmu a už od úvodních minut budou dominovat a půjdou si za postupem.
Kadaň - Tábor 3:2 - Kadaň sice na ledě Táboru dvakrát prohrála, obrat však nedopustí a na domácím ledě v dramatickém zápase rozhodne o svém postupu mezi nejlepších osm.

Jaroslav Wollmann
Jihlava – H.Brod 4:2 - Dukle prozatím vycházely liché zápasy a ne jinak tomu bude i v pátém rozhodujícím zápase. Očekávám však velmi vyhrocené a podrážděné utkání.
Třebíč – Vrchlabí 3:1 - I v této sérii platí, že Třebíči se daří liché zápasy, proto tradice zůstane zachována. Domácí si rozhodující náskok vypracují již v první třetině.
Kadaň - Tábor 2:3 - Tábor doma nabral sebevědomí, když vyrovnal stav série z 0:2 na 2:2 a obrat dokoná na kadaňském ledě. Zápas však bude vyrovnaný a rozhodovat se bude v poslední třetině.