Už není na co se šetřit, musíme hrát naplno, hlásí Chvátal

27.02.2010 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté unikli, jak se říká hrobníkovi, z lopaty. Po třech porážkách od Olomouce znamená každé zaváhání konec sezony. V pátečním zápase jej dokázali odvrátit a snížit stav série na 1:3. „Diváci si možná mysleli, že už se na to vykašleme, ale my jsme jim chtěli ukázat, že to tak není. Snažili jsme se ze všech sil a povedlo se to,“ oddechl si po zápase obránce Marek Chvátal.

Dukla byla už od začátku utkání o krok vepředu, Olomouc ji marně stíhala. I když v závěru to bylo pořádné drama. Z luxusního tříbrankového náskoku ve třetí třetině se najednou stalo pouze jednogólové vedení. „Nevím, jestli jsme polevili nebo čím to bylo, možná jsme byli trochu nedůslední v obraně,“ přemýšlel Chvátal, autor jedné z pěti jihlavských branek.

Jihlava má v posledních dnech pořádně nabitý program, hokejisté v červenožlutých dresech v pátek odehráli už deváté utkání během čtrnácti dnů! „Série s Brodem sice byla dlouhá, ale já se cítím pořád dobře, myslím, že síly ještě máme,“ tvrdí šestadvacetiletý obránce.

Duklu čeká další pokus o odvrácení konce sezony už v pondělí na ledě Olomouce. „Teď už není na co se šetřit,“ ví Chvátal. „Budeme se snažit vrátit sérii zpátky do Jihlavy!“ A jaký je na to recept? „Musíme hrát dobře z obrany a proměňovat šance, v některých zápasech nám trochu vázne koncovka.“