Bohužel jsme nechytili začátek, lituje Luděk Dvořák

09.04.2010 / Jaroslav Wollmann

Po vyhrané baráži v létě plánoval, jak jako kapitán povede svůj tým v extraligových bojích za cestou do play-off. Leč už první zápasy ukázaly, že plány jsou jedna věc a realita druhá. Junioři nezachytili začátek soutěže, po deseti kolech měli na kontě pouhých devět bodů. Jak uplynulou sezónu viděl Luděk Dvořák, si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

Jak jste ve svých očích viděl uplynulou sezónu?
Ze začátku jsme si to určitě představovali jinak. Po eufórii z baráže jsme měli jiné cíle. Nečekali jsme, že budeme hrát o záchranu. Naštěstí se však změnila pravidla a my jsme se udrželi bez boje.

Čím si vysvětlujete, že v létě všichni mluvili o play-off a nakonec z toho byly boje o záchranu?
S týmy z extraligy jsme dlouho nehráli, takže jsme nevěděli co nás čeká. Bohužel nám nevyšel začátek soutěže, což je pro nováčka vždy těžké.

Změnu v pravidlech jste určitě přivítali?
Stávat by se to určitě nemělo. Všichni nad tím kroutili hlavou, ale nám nakonec změna pomohla k záchraně. Poruba už na nás měla velkou ztrátu a bylo skoro jasné, že do baráže půjde ona.

Jak se nastupuje do zápasů s pocitem, že už skoro o nic nejde?
Bylo velmi těžké se do zápasu motivovat. Výsledky podle toho také vypadaly. Na konci sezóny jsme se naštěstí zvedli.

Na začátku sezóny vás v kádru bylo celkem dost, v závěru naopak žalostně málo...
Během sezóny ti co příliš nehráli, se různě rozprchli. Za nás stejně jako za ostatní týmy pak nastupovali dorostenci, kteří do týmu vnesli oživení. Pro ně je to určitě také dobré si za juniory zahrát.

Vy jste sezónu začínali pod vedením dvojice Totter – Kuchyňa, sezónu dokončilo duo Polcar – Kuchyňa...
Po odchodu Aleše Tottera do Chomutova jsme změnili herní styl. Začali jsme daleko více bránit. Ze začátku jsme příliš nehráli obranu středního pásma. Nevím, zda to byl změna k lepšímu či k horšímu. Ale největší rozdíl byl ve změně systému hry.

Ke konci sezóny jste konečně začali vyhrávat. Čím to bylo?
My jsme na nájezdy vyhráli v Havířově, poté jsme zvítězili i doma a najednou jsme si začali více věřit. Naše hra šla nahoru a bylo to znát i na výsledcích.

Co lepšího si vzít do další sezóny?
Vždycky je dobře, když se povedou poslední zápasy. Člověk si poté více věří. Musíme hrát poctivě i nadále na sobě pracovat, abychom se stále zlepšovali a nemuseli příští rok hrát znovu o záchranu.

Letošní sezóna skončila, co teď dál?
Příští rok bych musel za juniory hrát už jen na vyjímku, ale nevím zda budou moci dorazové ročníky vůbec hrát. V pondělí 12. dubna bych měl nastoupit do přípravy s Duklou. Rád bych se prosadil do prvoligového kádru.