Hokejistům začala příprava

12.04.2010 / Pavel Zeman

V pondělí dopoledne začala jihlavským hokejistům příprava na další prvoligový ročník. V areálu Na Stoupách se jihlavským trenérům hlásilo zhruba dvacet adeptů. Ti, kteří ještě nedávno vypomáhali extraligovým celkům, dostali od vedení týden respektive dva týdny volna. Celkem se má do tvrdého tréninkového drilu zapojit zhruba 27 hráčů.

Na prvním tréninku nechyběl ani nejlepší střelec 1.ligy, Daniel Hodek. „Na ledě jsme byli naposledy někdy před 4 týdny, pak jsme se rozešli. Takže je na čase se do toho zase dostat,“ usmívá se jeden z nejzkušenějších hráčů celé první ligy.

Úvodní tréninková jednotka prý nebyla extrémně náročná. „Nedá se do toho vlítnout hned naplno. Člověk si na to tempo zase musí pomalu zvyknout,“ říká šestatřicetiletý matador.

Veterán Hodek zažil letní přípravu pod spoustou trenérů. Současný stratég Vlk vyznává tvrdou, precizně naplánovanou přípravu. „Každý trenér má svůj systém letní přípravy. Liší se to dávkách. Jinak kolo, posilovna, běhání – to je všude stejné,“ ví nejstarší hokejista jihlavského kádru.

Přípravu na suchu by měli pod vedením trenéra Vlka absolvovat tito hráči:
Benda, Vajner – Ficenc, Malena, Kaláb, Staněk, Jaroš, Zelený, Šidlík, Posmyk, Rosendorf - Bakus, Bezděk, Čachotský, Dvořák, Krupka L., Hodek, Kuřítko, Man, Mareš, Polcar, Pometlo, Protasenja, Suk, Zeman – Novák, Chlubna.

Na první pohled je tedy vidět, že v Dukle se začíná razit heslo „Mládí vpřed!“. „Dáváme šanci mladým klukům - našim odchovancům. Uvidíme, jak se s tím poperou,“ je zvědavý jednatel Ščerban.

Bez odpovědi zatím zůstává otázka na setrvání dosavadní jihlavské gólmanské jedničky, Milana Řehoře. S největší pravděpodobností však opustí červenožluté barvy dvojice zkušených útočníků. Prvním z nich je Martin Krupka. „O Martina už zájem nemáme. Jednáme o jeho prodeji,“ vysvětluje Ščerban.

Po devíti letech se s jihlavskými fanoušky loučí Ladislav Rytnauer. „Láďa za mnou byl a řekl mi, že potřebuje změnu. Devět let je prostě devět let,“ objasňuje vládce Dukly.

Fotografie z prvního tréninku si můžete prohlédnout zde.