Hokejisté se vypravili na fotbalový turnaj

02.06.2010 / Pavel Zeman

Skupinka mladých hokejistů jihlavské Dukly se v sobotu zúčastnila turnaje v malé kopané. Na hřišti nedaleko Klátovce vybojovala skvělé 3. místo. „Peklo se prasátko, pivo bylo zdarma,“ naznačil Michael Polcar s úsměvem, v jakém duchu se odehrávala poslední květnová sobota u známé kovárny, kde se nachází sídlo kováře s velkým K - Alfreda Habrmana.

Fotografie z vydařené akce najdete zde.

Vůbec nejtěžším úkolem sobotního dne bylo samotné hřiště, obklopené hustým lesem, najít. „Jelo se tam lesem, blátivou cestou. Nemohli jsme tam trefit,“ líčí Polcar počáteční lapálie.

Mladíci z Dukly (ve složení: Dvořák, Pometlo, Zelený, Man, Novák, Polcar, Protasenja, Zeman, Kotlík a Kuřítko) vyhráli svou skupinu. Poté však zaváhali v semifinále. „Nepřálo nám rozlosování turnaje. Čekali jsme skoro 4 hodiny, než některé týmy odehráli čtvrtfinálové zápasy,“ vysvětluje Polcar, proč se v nejdůležitějším zápase nezadařilo.

Kromě kopané si jihlavští zástupci vyzkoušeli také práci s tenisovou raketou na vedlejším hřišti. „Tenis jsme s klukama hráli, když jsme měli pauzu ve fotbale,“ vypráví mladý útočník Dukly.

Z Klátovce si jihlavští hokejisté odvezli i jeden netradiční zážitek. „Dá se říct, že celý turnaj byl jakoby u jedněch lidí na dvoře. Hned vedle hřišť měli ohradu pro koně, tak jsme se tam šli podívat,“ vypráví Luděk Dvořák, další z účastníků. Nakonec z toho vznikla krásná skupinová fotka.

Nejnavštěvovanějším místem se stalo menší ohniště, na kterém se otáčelo krásné prasátko. „A bylo vynikající. Nenápadně jsme ochutnávali, když se nikdo nedíval,“ culí se Polcar. Jeho výkon i výkony jeho spoluhráčů sledoval také Bedřich Ščerban. I on si vydařený den užíval. „Strávil jsem tam s klukama příjemné odpoledne. Jsem rád, že jsme dobrým způsobem reprezentovali Duklu,“ dodal jihlavský jednatel.

Nutno podotknout, že do Jihlavy putuje i jedna individuální trofej. Útočník Jiří Man byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje.