Dukla hraje třikrát venku. První zastávka: Písek

12.10.2010 / Zdeněk Drla

Hned tři utkání na hřištích soupeřů v řadě čekají jihlavskou Duklu. Postupně vyráží jihlavští hráči do Písku, Olomouce a Chrudimi. I když to při pohledu na aktuální prvoligovou tabulku nevypadá, nečeká družinu trenérského dua Vlk Augusta nic lehkého. „Liga je nesmírně vyrovnaná. Nedá se říct o nějakém mužstvu, že je vyloženě slabší," ví dobře asistent trenéra Patrik Augusta.
Trio venkovních utkání zahájí Dukla Jihlava ve středu 13. října v Písku, tedy na ledě týmu, který se po letech vrátil do první ligy. „Hrajeme venku. Musíme proto hrát dobře z obrany. Ale jedeme hrát hokej, abychom dávali góly a abychom vyhráli," říká rozhodně kapitán červenožlutých Oldřich Bakus.

V sobotu Dukla vybojovala vítězství za tři body na domácím ledě proti Benátkám nad Jizerou, které přijely posíleny o hráče se zkušenostmi z extraligového Liberce. Na Horáckém zimním stadionu se bojovalo o každou píď ledu. Patrik Augusta předpovídá, že v podobném duchu se ponesou i další duely, které Duklu nyní čekají: „Většina těch zápasů bude probíhat takhle. Týmy mají sílu, je v nich spousta mladých hráčů. Budou to boje."

Středa Písek, sobota Olomouc, další středa Chrudim. Tři hrací dny, tři zápasy venku s týmy, které v současné době sídlí na patnáctém, dvanáctém a šestnáctém místě tabulky. Favorit pro tato utkání by měl být jasný, Jihlavě patří čtvrtá příčka, ale tak jednoznačné to není. „Minimálně dva z těchto soupeřů budou hodně houževnatí. Budeme muset bránit, bude těžké se prosazovat, ale nejedeme ven jenom proto, že tam jedeme. Všichni chceme vyhrát. Hráči bojují doma o každý metr ledu a já věřím, že stejně tak budou bojovat i venku," přemítá asistent šéfa jihlavské střídačky.

První část třídílného venkovního seriálu sehraje Dukla u řeky Otavy v Písku. Tým IHC KOMTERM Písek se vrací do prvoligových vod po pěti letech strávených ve druhé lize. Naposledy okusili Jihočeši jak chutná druhá nejvyšší hokejová soutěž v sezoně 2004/2005, to hrála Dukla extraligu. Vzájemné měření sil je tedy ještě o rok starší.

Posledním ze současného kádru Dukly, kdo rozvlnil síť písecké branky, byl kapitán Oldřich Bakus. Stalo se tak v 21. kole 23. listopadu 2003. Vzpomínky na poslední střetnuní Dukly s Pískem tedy nejsou nejčertvější. „Je to už dlouho, co jsem proti nim hrál. Možná mají jiný mančaft, takže to bude jiné. Ale budou hrát doma a oni vždycky hráli hodně do těla. Určitě to nebude nic jednoduchého, ale jedeme tam bodovat," říká kapitán Bakus. Také on ví, že jihlavský tým nečeká v následujících dnech nic jednoduchého. „Jsme na začátku sezony, je to vyrovnané. Všechny týmy mají ještě sílu," dodává.

Písek prozatím v osmi odehraných kolech posbíral všeho všudy pět bodů. Ve druhém kole urval dva za vítězství 2:1 v prodloužení na ledě havlíčkobrodských Rebelů, ve třetím kole vyhrál doma 3:0 nad Berounem. Od té doby pětkrát v řadě nebodoval.

Na soupisce Písku se objevuje několik jmen hráčů, kteří zkoušeli štěstí v Dukle Jihlava. V obraně působí Petr Novák, v útoku pak například Ondřej Ježek, Josef Slavík nebo Karel Mošovský.

Zápas mezi IHC KOMETERM Písek a HC Duklou Jihlava začíná ve středu 13. října v 18 hodin v písecké Komterm Areně.

Poslední vzájemné zápasy (sezona 2003/2004):

8. kolo:
Písek - Dukla Jihlava 2:3
Branky: 1. Bouz (Kolda), 52. Nedorost (Vokatý, Šimek) - 6. Bakus, 39. Jantovský, 55. Ševčík (Kaňkovský, Bakus). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 825. Třetiny: 1:1, 0:1, 1:1.

21. kolo:
Dukla Jihlava - Písek 4:3 (pp)
Branky: 25. Bakus (Kaňkovský, Šmarda), 28. Altrichter (Říha, Padělek), 57. Cmunt (Kaňkovský, Šmarda), 63. Kaňkovský (Morava, Šmarda) - 31. Míka (Veselý, Kotaška), 37. Nouza (Štrach), 52. Nouza (Jelen, Brož). Vyloučení: 9:12, navíc Kubeš 10. min. OT - Hřebejk a Květoň 10. min. OT. Využití: 3:2. Diváci: 1810. Třetiny: 0:0, 2:2, 1:1 - 1:0.