Do Havlíčkova Brodu míří červenožlutá invaze

02.11.2010 / Zdeněk Drla

Posledním soupeřem, se kterým se ještě v této sezoně Dukla neutkala v soutěžním zápase, je sousední Havlíčkův Brod. Červenožlutí vyráží na led Rebelů ve středu 3. listopadu. Na havlíčkobrodský stadion přijedou v pozici lídra soutěže. Spolu s nimi se chystá z krajského města a širokého okolí červenožlutá invaze fanoušků, kteří prožívají krásné chvíle. Jejich oblíbený tým vládne soutěži, kapitán Oldřich Bakus vede tabulku produktivity první ligy. Zápas mezi HC Rebel a Duklou Jihlava začíná v havlíčkobrodské Kotlině ve středu v 17:30 hodin.

Jihlavská Dukla se veze na vítězné vlně. Svěřenci trenéra Petra Vlka neprohráli sedm zápasů v řadě. Také středeční soupeř na tom není špatně. Ve třináctém kole Rebelové doma deklasovali favorizovaný Chomutov, v minulém kole brali všechny tři body ve Znojmě. Když k tomu připočteme fakt, že duely s Jihlavou jsou pro havlíčkobrodský tým více než prestižní, nečeká Duklu ve středu nic lehkého.

„Musíme na ně vyrukovat s dobrou obranou. Věřím, že vyhrajeme," říká jihlavský obránce Jiří Dobrovolný. „Uvidíme ale, co nám povolí. Jsou přeci jen doma, tak mají menší výhodu," přemítá. Dukla se bude opírat i o spolehlivý výkon gólmana. „Když budou obránci tak dobří jako dnes, nemám se čeho bát,“ řekl po sobotní výhře 6:1 nad Horáckou Slávií Třebíč strážce jihlavské svatyně Milan Řehoř.

Jihlava jede sice do Havlíčkova Brodu v pozici lídra soutěže. Rebelové jsou šestí. „Všechna utkání s týmy z okolí jsou vždycky specifická. Vůbec nejde o postavení v tabulce. Jsou to prostě derby. My jsme na zápas nachystaní a určitě budeme chtít vyhrát,“ řekl rozhodně hlavní kouč červenožlutých Petr Vlk před sobotním derby s Třebíčí. Jeho slova platí i pro středeční zápas. „Musíme zlomit každého soupeře, jestli chceme být úspěšní. A je jedno, jestli to je doma nebo venku," má jasno Vlk. Jedno „zlomení soupeře" už má jeho tým za sebou. Teď je na řadě další. „I do utkání s Havlíčkovým Brodem půjdeme s tím, že chceme bodovat, že chceme získat tři body,“ doplňuje Petr Vlk

V Havlíčkově Brodě dozajista padne divácký rekord sezony, který má prozatím hodnotu 1351. Přesně tolik diváků vidělo v Kotlině kanonádu, kdy svěřenci Petra Nováka zostudili Chomutov 7:2. Lavina fanoušků v červenožlutých dresech vyráří směr Brod už brzy odpoledne. Tři autobusy vypravuje Fan Club, další stovky lidí jedou po vlastní ose. „Jsme rádi, že za námi fanoušci jezdí. Fandí parádně. Ukázali to na mnoha venkovních zápasech. I doma jsou výborní. Budeme jenom rádi, když jich přijede do Brodu hodně," chválí příznivce Dukly Jiří Dobrovolný.

Zápasy 15. kola (středa 03. listopadu):

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Chrudim - HC Tábor (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Olomouc (18:00)
SK Kadaň - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Berounští Medvědi - Orli Znojmo (18:00)
HC VCES Hradec Králové - KLH Chomutov (18:00)
HC Vrchlabí - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Vzájemné zápasy v sezoně 2009/2010

Dukla se s havlíčkobrodskými Rebely utkala v minulé sezoně hned osmkrát. Pětkrát se radovali hráči s Ježkem na prsou, dvakrát členové Novákovy družiny. Přípravný zápas skončil fotbalovou remízou.

Příprava: HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 1:1
Branky a nahrávky: 37. Holec (Šulc), sam. náj. Svoboda – 36. Zeman (Man).

14. kolo: HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
Branky a nahrávky: 6. Čachotský (Malena, Hodek), 11. Staněk (Bakus, Hodek), 15. Malena (Čachotský, Hodek), 60. Hodek (Bakus) - 2. Svoboda (Endál, Knotek).

29. kolo: HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 3:4 (pp)
Branky a nahrávky: 32. Ondráček (Šulc), 58. Jelínek (Endál, Němec), 59. Němec (Svoboda) - 14. Ficenc (Haluza, Mareš), 29. Haluza (Mareš, Chvátal), 46. Haluza (Mareš), 62. Haluza (Dobrovolný, Chvátal).

Předkolo play-off
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:2 (pp)
Branky a nahrávky: 16. Stránský (Mareš, Szturc), 52. Čachotský (Hodek, Zeman), 66. Čachotský (Malena, Zeman) - 10. Šulc (Třetina), 22. Knotek (Šulc, Třetina).

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:3 (sn)
Branky a nahrávky: 19. Bezděk (Bakus), 20. Zeman (Malena, Staněk) - 11. Šulc (Endál, Třetina), 36. Knotek, rozhodující nájezd Třetina .

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 2:3 (sn)
Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Němec, Holec), 35. Němec (Knotek) - 16. Takáč (Mareš), 33. Mareš (Man, Stránský), rozhodující nájezd Čachotský.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 4:2
Branky a nahrávky: 28. Šulc (Vyhlídal, Holec), 48. Třetina (Endál, Zohorna), 55. Knotek (Ondráček), 58. Endál - 1. Bezděk (Rytnauer, Bakus), 27. Čachotský (Bakus, Hodek).

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:1
Branky a nahrávky: 42. Ficenc (Mareš), 52. Bakus (TS), 60. Bakus (Čachotský) - 52. Jelínek (Svoboda).