Jihlavští žáci získali ze čtyř zápasů šest bodů

30.11.2010 / Jaroslav Wollmann

V sobotu přivítali svěřenci Františka Zemana na Horáckém zimním stadionu Žďár nad Sázavou. Sedmákům se gólově přiliš nedařilo a podlehli svému soupeři 3:4. Osmá třída naopak vyhrála vysoko 7:0. O vítězi zápasu bylo jasno už po první třetině. Svěřenci Martina Pykala naopak cestovali do Žďáru nad Sázavou. Páťáci si domů přivezli dva body za výhru 9:3. Třikrát se mohl ze vstřelené branky radovat Jaroslav Musil. Šestá třída napodobila své mladší kolegy a zvítězila hladce 6:2.

Výsledky 27. 11. 2010

8. třída

14. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 7:0 (4:0, 1:0, 2:0)
Branky Jihlavy: Anděl 2, Najman 2, Tůma, Dvořák, Pospíchal. Nejlepší hráč Jihlavy: Dominik Nahodil.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (33. Adam) - Sobotková, Wasserbauer, Sobotka, Pospíchal, Dörrer - Křížek, Bambula, Bína, Najman, Anděl, Dvořák, Tůma, Peschout.

„celé utkání jsme měli hru pod kontrolou. Soupeře jsme převyšovali hrou, pohybem i důrazem. Skóre však neodpovídá množství vypracovaných šancí," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

14. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Branky Jihlavy: Kaňkovský J. 2, Indra. Nejlepší hráč Jihlavy: Josef Kaňkovský.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Pražák, Mejzlík, Havelka G., Šlapáček, Vejnar - Čermák, Váňa, Kaňkovský J., Oščádal, Indra, Kousal, Berka, Chylík.

„Utkání dnes mělo velice vyrovnaný průběh. Smutné je, že u soupeře hrozili pouze dva hráči – Nečas a Havránek, a přestože jsme naše hráče na to upozorňovali, tak nás tito dva hráči přehrávali. Po celé utkání jsme měli mnoho šancí, ale více branek jsme bohužel nedali. Štěstí se dnes nakonec přiklonilo k soupeři, takže si myslím, že dnes nevyhrál lepší tým, ale tým šťastnější a soupeři je potřeba pogratulovat. Naopak našim klukům nelze upřít snahu, ale padla na ně trošičku deka, možná z únavy, jejich výkon dnes neměl tu jiskru, na kterou jsem u těchto kluků zvyklý, ale jak se říká – nejsme muzikanti, abychom vyhrávali na povel. Věřím, že se z toho kluci poučí, protože nás ve středu čeká další utkání," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

14. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky Jihlavy: Slabý, Adam, Šulák, Hrbatý, Kozel, Mareš. Nejlepší hráč Jihlavy: Dominik Adam.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Jančí, Habermann, Havelka, Mareš - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Kolátor, Prokš, Šulák, Novák, Kozel.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání, brzy vedli a byli lepší ve všech herních činnostech. Kluci hráli celkem zodpovědně a soupeře nepouštěli do větších šancí. Kdyby naopak proměnili některé další brankové příležitosti, byl by asi výsledek ještě výraznější. Potěšilo mě, že už se v zápase objevují u některých hráčů prvky z tréninku," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

14. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 3:9 (1:2, 1:1, 1:6)
Branky Jihlavy: Musil 3, Komín, Najman, Svoboda, Štěrba, Zadina, Adamová. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Martinů, Rašín, Stybor - Štěrba, Svoboda, Komín, Najman, Tušer, Matějka, Musil, Chromý, Adamová.

„Soupeře jsme přehrávali od začátku utkání a jen náš nedůraz v zakončení a dobře chytající brankář soupeře, mohl za vyrovnaný stav. O přestávce jsem kluky v kabině nabádal, že je sice krásné soupeře přehrávat, být lepší v bruslení, kombinaci, bojovnosti, ale pokud pak nedokáží to celé dobře zakončit a nejlépe brankou, veškerá jejich snaha je potom k ničemu a jejich výkon je tím poloviční. Nevím jestli to pomohlo, ale ve třetí třetině to tam napadalo a my zaslouženě vyhráli," řekl po utkání trenér Pykal.