Dukla má dvě posily z Vítkovic, nastoupí už proti Písku

01.12.2010 / Zdeněk Drla

Dvě posily do útoku získala Dukla Jihlava. Z Vítkovic přichází formou střídavého startu útočníci Lukáš Kucsera a Roman Maliník. V červenožlutém dresu by měli působit do konce sezony 2010/2011.
„Situace je jasná. Máme spoustu zraněných, navíc Jaroslav Mareš nedávno ukončil hráčskou kariéru. Kádr se nám zúžil natolik, že už jsme si nevystačili s vlastními silami. Máme mladé hráče odspodu, ale musíme dbát na to, aby i juniorka měla výsledky," popsal důvody příchodu dua mladíků ze severu Moravy jednatel Dukly Bedřich Ščerban.
Dukla se s Vítkovicemi dohodla v úterý v noci, ve středu dopoledne se už oba hráči hlásili hlavnímu trenérovi Petru Vlkovi na tréninku. Veškeré formality jejich příchodu do krajského města Vysočiny byly vyřízeny, a tak se objeví již ve večerním utkání s Pískem.

„Kvůli velké marodce jsme hledali vhodné hráče na doplnění. Po dohodě s Vítkovicemi padla volba na tyto dva hráče," uvedl Bedřich Ščerban krátce poté, co byly formality střídavého startu do Dukly vyřízeny.

„Jsme rádi, že nám Vítkovice natolik důvěřují, že považují za prospěšné, aby zde jejich hráči hráli. Oni v tom vidí to, že těmto klukům pomůžeme v rozvoji jejich hráčské kariéry. Nám naopak tito kluci pomohou nastolit určitou konkurenci, která tu kvůli zranění hráčů klesla," vysvětlil Ščerban.

Na oba hráče má Dukla reference přímo od trenérů ze sveromoravského klubu. „Oba jsou šikovní, i když každý jinak. Jeden je šikovnější spíše herně, druhý je silový typ. Myslíme si, že dobře zapadnou do manšaftu," doplnil šéf Dukly.

Spolupráce s Vítkovicemi probíhala v minulých sezonách, probíhá i letos. Když extraligového lídra trápila početná marodka, naskočili do hry před pár týdny v jeho dresu jihlavští obránci Ficenc a Suchý. „S Vítkovicemi spolupracujeme delší dobu, druhým extraligovým klubem je pak Plzeň. Navzájem si vypomáháme. Vítkovice jsou nyní první, mají široký a kvalitní kádr, takže dá se říct, že naši pomoc v této chvíli nepotřebují. I když není vyloučeno, že ji budou potřebovat někdy v budoucnu," dodal Ščerban.

Lukáš Kucsera

Post: útočník
Narozen: 9.9.1991
Výška: 181 cm
Váha: 70 kg
V juniorské extralize 19 zápasů (22 bodů 10+12)

Roman Maliník

Post: útočník
Narozen: 6.2.1990
Výška: 180 cm
Váha: 89 kg
V juniorské extralize 21 zápasů (20 bodů 10+10)