Hráči Dukly potěšili děti v jihlavské nemocnici

21.12.2010 / Zdeněk Drla

Do jihlavské nemocnice zavítali hráči Dukly Jihlava. Na dětském oddělení potěšili malé pacienty a obdarovali je v předvánočním čase drobnými dárky. Pavel Staněk, Lukáš Krupka, Anatolij Protasenja a Adam Zeman navštívili postupně všechny pokoje, ve kterých děti tráví nedobrovolně konec roku.

Hráči Dukly vyráží v předvánočním čase za malými pacienty jihlavské nemocnice pravidleně. Zatímco pro mladíky Protasenju se Zemanem to byla premiérová návštěva dětí v nemocnici, Pavel Staněk s Lukášem Krupkou již před Vánoci navštívili nemocné děti potřetí.

Po přijetí přimářem dětského oddělení MUDr. Milanem Svojsíkem hráči postupně navštívili všechny pokoje, za jejichž dveřmi pobývaly nic netušící děti. Mezi dárky nechyběly drobné hračky, suvenýry Dukly, sladkosti nebo například omalovánky na zkrácení dlouhé chvíle.

„Člověk má hned lepší pocit, když udělá radost někomu jinému,“ poznamenal při odchodu z jednoho pokojů urostlý útočník Anatolij Protasenja.

V jednom z pokojů se jihlavští hokejisté připojili ke klaunům, kteří rovněž přišli obveselit smutné dětské duše, které tráví vánoční období v nemocnici.

„Jsme rádi, že pan primář a ostatní personál nemocnice byli naší návštěve velice nakloněni a že jsme mohli pomoci pozvednout případnou pochmurnou náladu malých pacientů. Z hráčů bylo cítit, že takovéto akce se rádi účastní,“ pochvaloval si příjemně strávený čas Dušan Pařil z managementu Dukly.