Proti Olomouci získali jihlavští žáci sedm bodů

31.12.2010 / Jaroslav Wollmann

Ve středu 22. prosince přivítali svěřenci Františka Zemana na Horáckém zimním stadionu celek Olomouce. Sedmé třídě se výborně povedl vstup do utkání, když po první třetině vedla 3:0. Nakonec se však o vítězství musela strachovat, sedmáci vyhráli těsně 6:5. Dva góly vstřelil Pavel Kousal. V zápase osmých tříd se diváci branky nedočkali. Svěřenci Martina Pykala cestovali do Olomouce, odkud si zpět na Vysočinu přivezli čtyři body. Pátá třída vyhrála 4:2. Šestá poté těsně 4:3.
Výsledky 22. 12. 2010

8. třída

19. kolo: Jihlava - Olomouc 0:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Branka Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Dominik Nahodil.
Sestava Jihlavy:
Nahodil - Sobotka, Wasserbauer, Pospíchal, Dörrer - Reiterman, Bambula, Indra, Dvořák, Anděl, Tůma, Peschout, Křížek, Bína.

„V utkání oba soupeři předváděli pěkný hokej. Bohužel kořením hokeje jsou góly a ty ani na jedné straně nepadly. Hráčům je třeba poděkovat za předvedený výkon. Naším přáním je, aby tuto hru přenesli i do roku 2011," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

19. kolo: Jihlava - Olomouc 6:5 (3:0, 2:2, 1:3)
Branky Jihlavy: Kousal 2, Havelka, Kaňkovský K., Kaňkovský J., Oščádal. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Škarek, Pavel Kousal.
Sestava Jihlavy:
Škarek (50. - 57. Vojtěch) - Vejnar, Kaňkovský K., Mejzlík, Havelka G., Šlapáček - Čermák, Váňa, Kaňkovský J., Oščádal, Kousal, Chylík, Cihlář, Berka, Červinka.

„Diváci v utkání viděli z obou stran dobrý hokej. Naši hráči předváděli v první třetině velice kvalitní výkon. Ve druhé třetině jsme nepochopitelně zvolnili a dovolili jsme soupeři snížit až na rozdíl jediné branky na 3:2. Potom kluci znovu zabrali a odskočili jsme soupeři na 5:2 po čtyřiceti minutách. O přestávce jsme hráče nabádali ke zlepšení defenzivní práce, ale ve třetí třetině jsme udělali několik zbytečných chyb a dovolili jsme soupeři výsledek zkorigovat. Musím si nasypat „popel na svoji hlavu“, že jsem za stavu 6:2 vyměnil brankáře, poslal jsem chytat Jardu Vojtěcha a tímto rozhodnutím jsme si trochu zkomplikovali život. Jsme rádi, že jsme poslední předvánoční zápas dovedli do vítězného konce a vyhráli jej 6:5," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

19. kolo: Olomouc - Jihlava 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)
Branky Jihlavy: Habermann, Škoda, Lupač, Slabý.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Habermann, Havelka, Mareš, Jančí - Hrbatý, Němec, Kolátor, Novák, Škoda, Adam, Kozel, Lupač, Slabý.

5. třída

19. kolo: Olomouc - Jihlava 2:4 (1:0,1:2, 0:2)
Branky Jihlavy: Najman, Štěrba, Matějka, Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Martinů, Rašín, Zápotočný, Tušer - Štěrba, Komín, Najman, Musil, Adamová, Chvátal, Matějka, Svoboda.