Duklu čeká souboj s dalším lídrem tabulky

07.01.2011 / Zdeněk Drla

K dalšímu klání o prvoligové body vyráží hokejisté Dukly Jihlava v sobotu na sever Čech. Soupeřem jim budou Ústečtí Lvi, po Chomutovu další z hlavních aspirantů na postup do nejvyšší soutěže. Severočeský soupeř se může pochlubit tím, že jako první celek v letošní sezoně nadělil svému soupeři dvouciferný příděl. Ve středečním kole zostudil Znojmo 10:1.
Duklu tak čeká v rychlém sledu druhý velice těžký soupeř. Ústí se díky vysoké výhře a hlavně díky výhře Jihlavy nad Chomutovem vyšvihlo na první příčku prvoligové tabulky. Lvi v posledních šesti zápasech pouze jednou prohráli, když podlehli těsně v severočeském derby právě Chomutovu.
Zápas mezi Ústeckými Lvy a Duklou Jihlava začíná na ústeckém ledě v sobotu 8. ledna v 17 hodin. Textový online přenos můžete sledovat zde

Ústečtí Lvi jsou nejčastěji skórujícím týmem celé soutěže. Ve 33 zápasech nastřádali jejich střelci rovných sto dvacet přesných zásahů. Mohou se pochlubit i nejlepší obranou v lize. Doposud obdrželi pouze 68 gólů, o sedm méně než Dukla Jihlava.

Před zápasem s Chomutovem předpovídal útočník Michal Jeslínek, že je třeba hrát na sto padesát procent. A vyplatilo se. Dukla zíkala tři body za výhru 3:2. Nyní je na řadě další favorit ze severu Čech. „Proti Ústí musíme hrát stejně jako proti Chomutovu. Jít do toho naplno, nebát se hrát. Ať je to favorit nebo ne. Musíme jít do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát," burcuje před sobotním duelem na horkém ledě lví arény Michal Jeslínek. „Na Ústí by mělo platit to samé co na Chomutov. Hrát aktivně, nebát se, nezalízat a bojovat přímočaře do brány," přitakává další frovard Libor Bezděk, který v zápase s KLH zaznamenal dva góly po přihrávkách právě od Michala Jeslínka.

Schoval si ještě další přesné zásahy do utkání s Ústím? „Gól chci dát každý zápas, to jasná věc. My tam jedeme jenom vyhrát," říká rozhodně Libor Bezděk.

Hned po severočeské misi čeká jihlavskou družinu dvojice domácích zápasů. V pondělí přijíždí Znojmo, ve středu hostí tým kapitána Oldřicha Bakuse Hradec Králové. „Jdeme zápas od zápasu. Každý chceme vyhrát. Věřím, že jich budeme vyhrávat co nejvíce," vzhlíží k dalším nastavbovým bojům jednatřicetiletý Michal Jeslínek. Ten ví, že v druhé části prvoligové sezony, kdy Dukla bojuje ve skupině s týmy, které se umístily v lepší osmičce, nečeká jihlavský tým žádná procházka růžovým sadem. „První osmička je hrozně vyrovnaná, nasvědčuje tomu i tabulka. Zápasy jsou většinou o gól, o dva," dodává.

Poslední vzájemný zápas:

Dukla Jihlava - Slovan Ústečtí Lvi 1:3
Branky a nahrávky: 48. Bakus (Škumát, Hodek) - 25. Čurilla (Pazourek), 41. Hanzl (Boháč, Kloz), 55. Mikulík. Rozhodčí: Ondřej - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3896. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3. Třetiny: 0:0, 0:1, 1:2

Program 34. kola. sobota 8.ledna 2011:

Skupina A
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava
Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi
KLH Chomutov - HC VCES Hradec Králové
Skupina B
HC Stadion Litoměřice - HC Tábor
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč
IHC KOMTERM Písek - HC Chrudim
HC Vrchlabí - HC Benátky nad Jizerou