Jihlavským žákům se minulý týden příliš nedařilo

02.02.2011 / Jaroslav Wollmann

Minulý týden odehráli jihlavští žáci zápasy s Hodonínem a Kometou Group. Svěřenci Františka Zemana přivítali ve středu Hodonín a v neděli cestovali do Brna. Ani jedné třídě se však bodovat nepodařilo. Pavel Kousal si ve dvou zápasech připsal tři góly, k zisku alespoň jednoho bodu to však nestačilo. Svěřenci Martina Pykala do Hodonína cestovali ve středu a v neděli přivítali Kometu. Pátá třída se z ledu soupeře vracela s prázdnou, dva body získala proti Brnu. Šesťáci bodovali v Hodoníně, doma si s Kometou poradit nedokázali.

Výsledky 26. - 30. 1. 2011

8. třída

23. kolo: Jihlava - Hodonín 5:6 (1:1, 1:2, 3:3)
Branky Jihlavy: Anděl 2, Najman, Bambula, Pospíchal. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Reiterman, Wasserbauer, Pospíchal, Dörrer - Indra, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Bína, Tůma.

„Utkání se mi hodnotí velice špatně. Soupeři jsme víceméně vítězství darovali. Usnadnili jsme mu, aby nás předčil v činnostech jednotlivce, a co mě nejvíce mrzí, v bojovnosti. Někteří naši hráči, kteří koketují s dorostem, byli pro mě dnes velikým zklamáním. Prohrát se může, ale musí to být po nějakém výkonu a ten jsme dnes bohužel nepředvedli. Soupeř měl větší vůli po vítězství," řekl po utkání trenér Zeman.

24. kolo: Kometa Group - Jihlava 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky Jihlavy: Dvořák, Reiterman, Křížek. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil - Sobotka, Wasserbauer, Pospíchal, Dörrer, Indra - Reiterman, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Tůma, Bína.

„Utkání rozhodlo neproměňování šancí a bohužel jsme to byli my, kdo nedával góly a lacino inkasoval. Dnes vyhrál dle mého názoru šťastnější tým a tím byli domácí. Mrzí mě pouze individuální chyby hráčů a nekoncentrovaný výkon brankáře Nahodila," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

23. kolo: Jihlava - Hodonín 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)
Branky Jihlavy: Oščádal, Kousal, K. Kaňkovský. Nejlepší hráč Jihlavy: Kryštof Chylík.
Sestava Jihlavy:
Škarek (33. Vojtěch) - Pražák, Šlapáček, Havelka, K. Kaňkovský, Chylík, Vejnar - Čermák, Váňa, J. Kaňkovský, Oščádal, Mejzlík Kousal, Červinka, Berka, Šulák.

„Myslím, že o osudu zápasu rozhodla jeho první část, kdy jsme měli špatný pohyb po hřišti, soupeř nás přebrusloval, byl agresivnější, šel do častější střelby a prohráli jsme ji 1:3. Kluci na mě působili unaveným dojmem. Nevím, jestli to bylo tím, že na zápas dorazili rovnou ze školy, těžko říci. Od druhé třetiny se náš herní projev malinko zlepšil, ale gól jsme dokázali vstřelit až v samém závěru třetiny. O přestávce jsem zvýšeným hlasem musel promluvit k hráčům a od 41. minuty začali kluci hrát úplně jiný hokej. Za poslední třetinu je třeba je pochválit, bohužel vyrovnat už se nám nepodařilo. Přál bych si, abychom v dalších zápasech hráli takový hokej, jako právě v té třetí třetině. Soupeř dnes, alespoň první dvě třetiny, předváděl dobrý hokej a musíme mu pogratulovat k vítězství 4:3," řekl po utkání trenér Zeman.

24. kolo: Kometa Group - Jihlava 7:2 (5:1, 1:1, 1:0)
Branky Jihlavy: Kousal 2. Nejlepší hráč Jihlavy: Pavel Kousal.
Sestava Jihlavy:
Vojtěch - Pražák, Chylík, Vejnar Havelka, Šlapáček, Jaroš - Čermák, J. Kaňkovský, K. Kaňkovský, Oščádal,Váňa, Kousal, Berka, Mejzlík, Škoda.

„Po špatném vstupu do utkání jsme první třetinu prohráli 5:1. Dělali jsme spoustu nevynucených chyb a soupeř toho dokázal využít. O přestávce jsme řekli hráčům, jak dobré, tak špatné věci a od 21. minuty byla na ledě jiná Dukla. Mrzí mě neproměňování vypracovaných šanci, kterých bylo požehnaně a soupeř nás pak trestal lacinými góly. Je třeba poblahopřát soupeři, minimálně za první třetinu, kdy byl jasně lepším," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

23. kolo: Hodonín - Jihlava 2:6 (1:1, 0:3, 1:2)
Branky Jihlavy: Slabý 2, Mareš 2, Hrbatý, Adam. Nejlepší hráči Jihlavy: Lukáš Mareš, Adam Hrbatý.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Jančí, Kozel, Havelka - Hrbatý, Adam, Škoda, Slabý, Mareš, Němec, Kolátor, Novák, Hráček.

„Kluci odehráli vynikající zápas, který jim prostě sedl. Některé kombinace byly hodně pohledné a je vidět, že když využijí věci z tréninku ve hře a hrají jako kolektiv, je radost se na ně dívat a hlavně s nimi pracovat. Utkání po celou dobu dominovali a zaslouží pochvalu. Je jen potřeba, aby si to dobré přenesli do dalších zápasů a zopakovali takový výkon jako dnes i v ostatních utkáních," řekl po utkání trenér Pykal.

23. kolo: Jihlava - Kometa Group 1:6 (0:0, 1:3, 0:3)
Branka Jihlavy: Hrbatý. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Brychta, Adam Hrbatý.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Habermann, Jančí, Kozel, Havelka - Hrbatý, Šulák, Slabý, Mareš, Němec, Kolátor, Novák, Adam.

„S utkáním jsem i přes prohru spokojený. Rozhodlo neproměňování šancí, naše neuznaná branka za stavu 0:0 a tři vyrovnané pětky na straně soupeře oproti 12 hráčům na naší straně. Do poloviny utkání byla hra vyrovnaná, kdy jsme měli více vyložených šancí my, ale když nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Hrálo se navíc ve slušném tempu a když k tomu přičteme několik vyloučených, klukům začaly ke konci docházet síly, čehož soupeř využil. Hráče dnes ale chválím a soupeři gratuluji," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

23. kolo: Hodonín - Jihlava 7:5 (4:2, 3:0, 0:3)
Branky Jihlavy: Najman 3, Tušer, Musil. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Komín, Zuzana Martinů.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (31. Falta) - Martinů, Rašín, Zadina, Zápotočný - Najman, Musil, Chvátal, Adamová, Tušer, Komín, Štěrba, Trávník, Matějka.

„I když konečný výsledek vypadá nelichotivě, v utkání jsme byli jasně lepším týmem a předvedená hra mě moc těší. Do utkání jsme dnes navíc nasadili dva mladé gólmany ze třetí třídy, pro které to byla určitě zkušenost a i když chytali poprvé takové utkání a mají před sebou ještě hodně práce, za jejich snahu je musím pochválit. Celý manšaft dnes podal velice dobrý výkon a jediné, co mě mrzí, jsou některé individuální chyby, ale o těch hokej je. Naopak jsem rád, že ani za stavu 2:7 kluci nepřestali hrát a ve třetí třetině soupeře pustili jen ke dvěma střelám a naopak my dokázali dát až na 5:7 a být zápas o chvilku delší, věřím, že bychom skóre otočili. Soupeř měl za celý zápas pouze 10 střel na branku, ze kterých vstřelil 7 gólů. My naopak množství šancí nevyužili, a tak soupeři gratulujeme k výhře," řekl po utkání trenér Pykal.

23. kolo: Jihlava - Kometa Group 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky Jihlavy: Brož, Štěrba, Chvátal. Nejlepší hráč Jihlavy: Dan Zadina.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Martinů, Rašín, Zadina, Zápotočný - Najman, Musil, Chvátal, Adamová, Tušer, Komín, Štěrba, Trávník, Brož.

„Zápas nebyl moc pěkný na pohled, bylo to více o bojovnosti než o kráse, ani my ani soupeř asi nepodal nejlepší výkon. Chybělo mi dneska větší nasazení a zápal. Kluci působili unaveně a z toho pramenila nepřesnost a zbytečné chyby. Šťastnou brankou na konci jsme sice zápas vyhráli, ale spokojený moc nejsem. Musíme na tom zapracovat a věřím, že příští utkání bude určitě lepší," řekl po utkání trenér Pykal.