Dukla obhájila třetí příčku a těší se na další soupeře. Kdo to bude je nám jedno, porazit chceme každého, ujišťuje Libor Bezděk

07.02.2011 / Markéta Částková

Poslední zápas před startem play off vyšel domácím na výbornou. V souboji o bronzovou pozici v tabulce vyhrála Jihlava nad olomouckou Morou dvougólovým rozdílem. Spokojenost na tvářích fanoušků i hráčů, které čeká díky dobrému skóre krátká pauza, byla značná. Radoval se i Libor Bezděk, který se stal střelcem prvního gólu zápasu.

V pondělní podvečer se odehrával poslední zápas žlutočervených hokejistů v základní části. Jejich soupeř - Mora Olomouc, má k dobru ještě jeden souboj před vypuknutím play off. Nic to však nebude olomouckým platné, protože dnešním vítězstvím a získáním tří bodů si Jihlava vytvořila čtyř bodový náskok, o který ji ani případná výhra Olomouce nad Chomtuovem nepřipraví.

Přesně o to šlo. Vytvořit si co nejlepší pozici pro závěrečný vrchol sezony. Dukla vybojovala výhru na domácí půdě, a Horáckým zimním stadionem se neslo: To je naše Dukla! Třetí místo potěší. Jak fanoušky, tak samotné hráče. "Dnešní zápas byl takový všelijaký. Chvíli vyvíjela tlak Olomouc, chvíli my,"hodnotí střelec úvodní branky Libor Bezděk. "První branka byla tečovaná. Padi (Aleš Padělek) hodil puk na Honzu Zeleného, ten od modré vystřelil a já jsem střelu tečoval mezi nohy gólmana. Střela šla po ledě,"popisuje Bezděk situaci z dvanácté minuty.

První třetinu uzavíral gól Daniela Hodka, ale také nešťastné zranění teprve dvacetiletého Václava Jaroše. Mladý bek musel být po nárazu na mantinel doslova odvlečen z ledu svými spoluhráči s vykloubeným ramenem. Všem se však ulevilo, když již s úsměvem na rtech přišel na konci zápasu poděkovat jihlavskému publiku.

Navázat na úspěšnou první třetinu zkoušel hned ve dvaadvacáté minutě Michael Jeslínek, což se mu také povedlo - 3:0. Jenže hosté vyčkávali na tu správnou příležitost, které se ve 26.minutě dočkali. Polodna dopravil kotouč až za záda jihlavského Řehoře - 3:1. Tříbrankový náskok byl náhle pryč a hosté si začali více dovolovat. V 50. minutě skóroval Černý, více proměněných šancí však Mora nedosáhla. "V zápase bylo několik chyb, které jsme si mohli odpustit, jinak si ale myslím, že jsme utkání zvládli dobře,"hodnotí svůj tým útočník Libor Bezděk.

Krátká pauza a pak hurá na soupeře. "Volno určitě bude, jak dlouhé teď ale přesně nevím. Musím se podívat na plán,"říká Bezděk. A s kým poměří síly Dukla v nadcházejících bojích. To se zatím ještě neví. "Vysněného soupeře nemáme. Je nám jedno, kdo to bude. Porazit chceme každého,"dodává.