Rozjeté Dukle tleskalo 5 tisíc fanoušků. Děkujeme, vzkázal kapitán Bakus

19.02.2011 / Pavel Zeman

Úkol splněn, mohli si oddechnout jihlavští fanoušci. I druhý zápas čtvrtfinále na domácí půdě jejich miláčkové zvládli dle očekávání. Po páteční výhře v prodloužení tentokrát rozhodli už v základní hrací době a Orlí letku poslali bez pardonu (a výhry) domů. Vyrovnaný sobotní duel rozhodl v 51. minutě kapitán Oldřich Bakus. „Beci tam byli moc roztažený. Tomáš Čachotský mi to poslal mezi ně a já jsem rád, že jsem se tam procpal a dal góla,“ radoval se střelec vítězné branky.

Oproti pátečnímu zápasu, kdy se na první branku čekalo 37 minut, se tentokrát ještě ani nestihli všichni fanoušci usadit a znojemský Kacetl už lovil puk ze své sítě. Daniel Hodek překonal mladého brankáře již po 36 vteřinách. „Včera jsme se dlouho trápili. Na gól se čekalo dlouho. Dnes jsme naštěstí dali rychlý gól, ale stejně to bylo pořád vyrovnané,“ přiznává Bakus, že brzký gól neměl na vývoj zápasu žádný vliv.

Ještě do první přestávky stihli znojemští hokejisté vyrovnat a mohli se tak soustředit na úpornou defenzívu. „Opravdu se hodně bránilo, navíc jsme neproměnili tolik šancí, kolik bychom si představovali,“ litoval třetí nejproduktivnější hokejista sezony. Dukla nakonec díky skvělé třetí třetině zvítězila 3:1 a v sérii hrané na 4 vítězství vede 2:0. „Jsme rádi, že jsme to dnes nakonec dotáhli do vítězného konce,“ oddechl si jihlavský lídr.

„Byl to prostě bojovnej zápas. Je vidět, že začalo play-off. Hodně se bojuje, moc gólů nepadá,“ vysvětluje Bakus, proč ani ve druhém zápase nepadly víc než 4 góly. Je ale na pováženou, zda nepadá tolik branek právě kvůli důležitosti zápasů ve vyřazovacích bojích, nebo je to způsobeno stylem hry, který praktikuje Znojmo. To se nikam netlačí, v pěti lidech se postaví při soupeřově rozehrávce do útočného pásma a čeká, co protivník vymyslí. Tomu nezbývá nic, než zkusit dostat puk z pásma po mantinelu a hře tak chybí ta pravá hokejová krása. O úspěšnosti znojemské taktiky hovoří stav série, avšak není zde sebemenší náznak, že by Znojemští začali předvádět divákům také špetku krásného kombinačního hokeje.

I přes nezáživný znojemský styl se diváci nenechali odradit a na druhý zápas zaplnila ochozy Horáckého zimního stadionu pětitisícová návštěva. „Ta návštěva je super. To tu bylo naposled, když jsme postupovali do extraligy,“ zasnil se Oldřich Bakus. „Já jsem strašně moc rád, že lidi chodí a pomáhají nám, a chtěl bych jim určitě za to poděkovat,“ vysekl příznivcům velkou poklonu.