Jihlavští žáci se pomalu blíží do finiše

07.03.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Františka Zemana hostili ve středu 2. březnu Olomouc, v sobotu 5. března na Horáckém zimním stadionu přivítali Kometu Group. Sedmá třída dokázala zvítězit nad mladými Hanáky 12:4, Brňanům poté podlehli 2:8. Osmá třída s Olomoucí remizovala 2:2, s Kometou poté prohrála 3:5. Svěřenci Martina Pykala hostili v pondělí 28. února Kometu Úvoz, v neděli poté cestovali na led Komety Group. Pátá třída Úvozu podlehla 4:8. Všechny branky zaznamenal Adam Najman. Dva body si poté přivezla z ledu Komety Group. Šestá třída nedokázala získat ani bod, v pondělí svému soupeři podlehla těsně 2:3. V neděli na soupeře nestačili a prohráli vysoko 0:11.

Výsledky 28. 2. - 6. 3. 2011

8. třída

26. kolo: Jihlava - Olomouc 2:2 (2:1, 0:0, 0:1)
Branky Jihlavy: Hubert, Anděl. Nejlepší hráč Jihlavy: Dominik Nahodil.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Wasserbauer, Dörrer, Reiterman, Sobotková - Indra, Bambula, Křížek, Pospíchal, Anděl, Najman, Peschout, Hubert, Bína.

„Sehráli jsme velice těžké utkání s fyzicky vyspělým soupeřem a dělba bodů je dnes pro naše hráče z hlediska sebevědomí velmi cenná. Hráče musíme pochválit za předvedený výkon," řekl po utkání trenér Zeman.

29. kolo: Jihlava - Kometa Group 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Branky Jihlavy: Dvořák, Indra, Anděl. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Dörrer, Wasserbauer, Reiterman, Pospíchal, Indra - Tůma, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Bína.

„Utkání bylo velice těžké, oba týmy předváděly bojovný hokej a šance se přelévaly z jedné strany na druhou. Avšak kořením hokeje jsou góly a těch dal soupeř o dva více jak domácí. I přes prohru musím své hráče pochválit, že se o výsledek rvali až do poslední vteřiny," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

26. kolo: Jihlava - Olomouc 12:4 (4:0, 4:1, 4:3)
Branky Jihlavy: Oščádal 4, Kousal 3, J. Kaňkovský 3, Mejzlík, Havelka. Nejlepší hráč Jihlavy: Josef Kaňkovský.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Pražák, Šlapáček, Havelka, K. Kaňkovský, Jaroš, Adam - Čermák, Váňa, J. Kaňkovský, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Červinka, Chylík, Berka.

„Utkání se mi hodnotí velice dobře. Kluci od začátku plnili pokyny, které dostali před zápasem v kabině, a jsem rád že tam padaly góly, řekl bych, i po pohledných akcích. Myslím si, že si kluci dnešní utkání užili se vším všudy, a po právu jsme dnes vyhráli. Byl bych rád, kdybychom stejné výkony předváděli i po zbytek sezóny," řekl po utkání trenér Zeman.

29. kolo: Jihlava - Kometa Group 2:8 (1:3, 0:2, 1:3)
Branky Jihlavy: Čermák 2. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Pražák, Šlapáček, Havelka, Jaroš, Vejnar - Oščádal, Mejzlík, Kousal, Čermák, Chylík, Váňa, Červinka, Berka.

„V utkání bylo jasně vidět, že soupeř má obrovskou kvalitu a má vyrovnané tři pětky – byl jasně lepší. My jsme byli všude o krok pozadu a málo jsme stříleli. Na rozdíl od soupeře, který z každé větší šance skóroval, my jsme bohužel i ze stoprocentních šancí gól nedali. Proto ten rozdíl ve skóre 2:8. Vítězství soupeře je zasloužené a my musíme soupeři poblahopřát," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

27. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Mareš, Adam. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Brychta.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Habermann, Mareš, Kozel, Havelka, Jančí, Stybor - Hrbatý, Němec, Prokš, Novák, Kolátor, Škoda, Adam, Slabý, Zápotočný.

„Druhý zápas ve dvou dnech jsme odehráli podobně jako "páťáci". Chyběla nám lehkost, nasazení, pohyb, nahrávka, prostě vše, co k dobrému výkonu patří. Soupeř byl lepší a zaslouženě zvítězil," řekl po utkání trenér Pykal.

29. kolo: Kometa Group - Jihlava 11:0 (5:0, 4:0, 2:0)
Branky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Mareš, Kozel, Havelka, Jančí - Hrbatý, Němec, Prokš, Novák, Kolátor, Adam, Šulák, Slabý, Lupač.

„Výkon kluků mě naprosto zklamal. Nehrajeme v poslední době nějak oslnivě, ale musí být vidět alespoň snaha to změnit. Kdyby hráči na ledě podávali takové výkony a dávali jim tolik energie, co v kabině před zápasem, byli bychom soupeři určitě důstojnějším protivníkem. Dnes si s námi soupeř dobře potrénoval a o výsledku bylo rozhodnuto už po první třetině, která skončila 5:0," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

27. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 4:8 (2:2, 1:1, 1:5)
Branky Jihlavy: Najman 4. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Chvátal, Trávník, Tušer - Svoboda, Musil, Najman, Štěrba, Adamová, Komín, Brož.

„Někteří hráči dnes odehráli 3 utkání ve 3 dnech a na jejich výkonu to bylo logicky znát. Chyběla nám větší lehkost, všude jsme byli o krok pozadu, ale i přes to, to bylo do poloviny vyrovnané utkání. Pak nám začaly docházet síly, z toho pramenily hloupé chyby a nepřesnosti a soupeř je v závěru zápasu dokázal využít," řekl po utkání trenér Pykal.

29. kolo: Kometa Group - Jihlava 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky Jihlavy: Brož, Svoboda. Nejlepší hráč Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Zadina, Stybor, Rašín, Zápotočný - Svoboda, Musil, Najman, Štěrba, Adamová, Komín, Brož, Trávník, Tušer.

„Z počátku zápasu klukům dělalo problémy trošku širší kluziště a více prostoru, chyběl nám lepší pohyb, ale postupně jsme soupeře přehrávali a dvě třetiny jsme byli určitě lepším týmem Škoda některých neproměněných šancí, především třech samostatných nájezdů, které měli končit brankou a náskok by tak byl ještě větší. Důležitým momentem byla díky administrativní chybě v zápisu domácích jejich neuznaná branka na konci druhé třetiny za stavu 2:0 v náš prospěch. Po přestávce na nás domácí vlétli a v tento moment nás podržel brankář Škarek. S postupujícím časem ale jejich tlak zeslábl, hra se vyrovnala a utkání jsme celkem v klidu dohráli do vítězného konce. Kluci podali parádní výkon a vítězství si zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.