Ve výběru kapitána Bakuse se objeví jeho bývalí spoluhráči

21.03.2011 / Redakce

V sobotu 26. března se dlouholetý kapitán Dukly Jihlava Oldřich Bakus rozloučí s aktivní kariérou. Soupisky obou týmů, které se utkají v exhibičním utkání na Horáckém zimním stadionu, jsou známy! Proti výběru Bakus Stars se postaví Mistři z roku 1991, kteří pro Duklu Jihlava získali dvanáctý ligový titul. Zápas začíná v 19 hodin, předcházet mu bude od 17:30 hodin autogramiáda hráčů, kteří se objeví na ledě. V týmu kapitána Bakuse nebudou chybět jeho parťáci z první lajny, ale i hráči, se kterými během své kariéry potkal. Na led tak vyjede ve speciálních dresech Bakusova výběru například Roman Mejzlík, Petr Kuchyňa nebo Oldřich Válek. "Tým jsem vybíral z kluků, se kterými jsem hrával. Třeba ve svých osmnácti letech jsem pár zápasů odehrál s Oldou Válkem," prozradil kapitán Oldřich Bakus, který se tak stal zárověň i manažerem svého týmu. "Všichni mi slíbili účast," potvrdil Bakus.

Nejenom své bývalé spoluhráče, ale i třeba trenéry, pod kterými hrával a hokejové legendy, kterých si váží, vybral do svého týmu Oldřich Bakus. Na ledě Horáckého zimního stadionu se představí legendy jihlavského a československého hokeje - Milan Chalupa a Jaroslav Benák, manažer havlíčkobrodských Rebelů Augustin Žák nebo Bakusův dlouholetý spoluhráč Petr Altrichter. Speciálním hostem bude trenérská legenda Stanislav Neveselý.

„Věříme, že ze strany fanoušků bude o toto exhibiční utkání zájem a že se přijdou s dlouholetým kapitánem svého oblíbeného týmu v hojném počtu rozloučit. Vstup na zápas je zdarma," uvedl Zdeněk Drla z marketingového oddělení Dukly Jihlava.
O první přestávce proběhne slavnostní ceremoniál - rozloučení s kapitánem Bakusem, na druhou přestávku si speciální číslo s překvapením připravily krasobruslařky Dukly Jihlava.

Bakus Stars nastoupí v sestavě:

Oldřich Bakus "C", Roman Mejzlík, Petr Kuchyňa, Jaroslav Benák, Oldřich Válek, Milan Chalupa, Petr Mokrejš, Augustin Žák, Petr Altrichter, Tomáš Čachotský, Rostislav Malena, Daniel Hodek, Tomáš Ficenc
Gólmani: Stanislav Neruda, Pavel Bakus
Trenér: Jiří Režnar
Masér: Jindřich Hurda
Kustod: Bohumil Tománek

Mistři 1991 budou hrát v sestavě:

Richard Adam, Bedřich Ščerban "C", Roman Kaňkovský, Patrik Augusta, Jiří Cihlář, Libor Dolana, Radek Haut, Radek Haman, Milan Kastner, Aleš Polcar, Jiří Poukar, Petr Vlk, Tomáš Chlubna, Tomáš Kucharčík
Gólmani: Oldřich Svoboda, Roman Čechmánek, Marek Novotný
Trenér: Josef Augusta
Masér: Pavel Křížek