Letní příprava začíná hokejistům Dukly už v pondělí

14.04.2011 / Zdeněk Drla

Letní příprava začne hokejistům Dukly Jihlava v pondělí 18. dubna, tedy necelých šest týdnů poté, co jim skončila prvoligová sezona. V ní došli hokejisté ve žlutočervených dresech pod vedením trenéra Petra Vlka až do semifinále. Do přípravy před sezonou 2011/2012 se v pondělí zapojí kolem dvacítky hokejistů. Další se budou postupně přidávat.

V jihlavském areálu Na Stoupách by se trenérské dvojici Petr Vlk Patrik Augusta mělo v pondělí hlásit kolem dvaceti hráčů. „Tomáš Ficenc, který hrál extraligové finále za Vítkovice, se připojí k týmu později. Musí si po náročné a dlouhé sezoně nejprve pořádně odpočinout," uvedl jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Podobně na tom budou dva junioři - obránce Josef Kolda a útočník Martin Kuřítko. „Také oni začnou o několik dnů později. Důvodem jsou školní povinnosti. U mladých hráčů klademe velký důraz na školu. Ta je pro tyto mladé kluky hodně důležitá," vysvětlil Ščerban.

Do letní přípravy se zapojí i ex-vrchlabský útočník Radek Hubáček, který v pondělí podepsal s Duklou Jihlava tříletý kontrakt. Kádr pro příští ročník druhé nejvyšší soutěže tak dostává hrubé obrysy. „Dolaďujeme ještě další hráče. Jakmile s nimi podepíšeme smlouvy, zveřejníme jména a hráči se připojí k týmu," doplnil Ščerban. Podle jeho slov by mohlo jít až o šest jmen.

Do letní přípravy se zapojí:

Gólmani: Jan Jíra, David Rittich
Obránci: Jiří Dobrovolný, Tomáš Ficenc (později), Josef Kolda (později), Rostislav Malena, Tomáš Kaláb, Václav Jaroš, Jan Zelený
Útočníci: Libor Bezděk, Tomáš Čachotský, Daniel Hodek, Radek Hubáček, Michal Jeslínek, Lukáš Krupka, Martin Kuřítko (později), Ondřej Malec, Adam Pometlo, Michael Polcar, Anatolij Protasenja, Martin Vysloužil, Adam Zeman