ALL STAR TEAM 2011: Oldřich Bakus nejlepším útočníkem

29.07.2011 / Pavel Buňat (hcrebel.cz)

Již za pár dní na prvoligových stadionech odstartují přípravná utkání na novou sezonu, pojďme se přesto za uplynulou sezonou 2010/11 ještě jednou ohlédnout, a to v trochu netradiční podobě. Po vzoru našich kolegů z Hodonína se i prvoligové redakce rozhodly sestavit vlastní ALL STARS TEAM 2011 uplynulé sezony a rozdat symbolická ocenění hráčům a týmům. Úkolu sesbírat všechny hlasy se chopila redakce HC Rebel a nyní vám přinášíme výsledky.
Dukla Jihlava má v All Star Teamu hned dvojí zastoupení. Mezi útočníky figurují Tomáš Čachotský a Oldřich Bakus. Bývalý kapitán Dukly, který po sezoně ukončil kariéru, zvítězil hned v několika vyhlášených kategoriích.

Systém hlasování byl velice jednoduchý. Nedlouho po skončení sezony 2010/11 jsme oslovili všech 16 prvoligových redakcí s žádostí o vyplnění hlasovacího lístku. Dvanáct z nich se ozvalo a ochotně pomohlo se sestavováním výsledků jednotlivých kategorií. Jmenovitě se hlasování zúčastnili redaktorky a redaktoři z těchto redakcí: Beroun, Benátky nad Jizerou, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Chomutov, Chrudim, Jihlava, Olomouc, Písek, Třebíč, Ústí nad Labem a Znojmo.

Každá redakce poté měla za úkol sestavit hlasovací lístek, který obsahoval 11 kategorií. V každé bylo možno nominovat až tři hráče (popř. týmy). První nominovaný obdržel do celkového hodnocení 3 body, druhý 2 body a třetí logicky 1 bod.

Kategorie v anketě „ALL STAR TEAM 2011“:
• Nejlepší trenér
• Nejlepší brankář
• Nejlepší obránce
• Nejlepší útočník
• Nejlepší hráč
• Nejlepší mladík (do 21 let včetně)
• Nejlepší matador (nad 32 let včetně)
• Největší osobnost
• Nejméně oblíbený hráč
• Největší překvapení (mužstvo)
• Největší zklamání (mužstvo)

Nejlepší trenér

První kategorii, v níž se volil nejlepší trenér sezony, kraloval Petr Rosol. Sedmačtyřicetiletý rodák ze Znojma svůj hokejový život sepjal mimo jiné i s ústeckým hokejem, kde figuruje i po skončení aktivní hokejové kariéry. U tamních Lvů usedl na lavičku jako trenér a letos dovedl svůj tým těsně před bránu extraligy.

K dispozici měl silný tým plný zvučných jmen a už před sezonou byli Lvi jedním z favoritů ligy. Pod vedením Petra Rosola očekávání naplnili a po vyhrané základní části s přehledem vyhráli i celé play-off. Ve finále si poradili s největším konkurentem z Chomutova 4:0 na zápasy. Jenže dále už Rosol se svým celkem nedošel. Chyběl poslední krok k postupu do extraligy. Mladá Boleslav v rozhodujícím sedmém utkání vystavila Lvům stopku a nepustila je do nejvyšší soutěže. I přes hořký konec sezony získal Petr Rosol statut nejlepšího kouče ligy.

Druhé místo s 13 body (11 bodů za Petrem Rosolem) obsadil havlíčkobrodský Rebel Petr Novák, třetí skončil vrchlabský lodivod Josef Řeháček (8 bodů).

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší trenér“:
1. Petr Rosol (Ústí nad Labem) – 24 hlasů, 2. Petr Novák (Havlíčkův Brod) – 13 hlasů, 3. Josef Řeháček (Vrchlabí) – 8 hlasů, 4. - 5. Petr Vlk (Jihlava) a Karel Soudek (Znojmo) – oba 7 hlasů, 6. Kamil Pokorný (Třebíč) – 5 hlasy, 7. Jiří Doležal (3 hlasy), 8. - 9. Vladimír Kýhos (Tábor) a Milan Skrbek (Ústí nad Labem) – oba 2 hlasy

Nejlepší brankář

Nejlepším maskovaným mužem roku byl zvolen Pavel Francouz. Mládežnický reprezentant letos odchytal převážnou část základní části v dresu Horácké Slavie, po Novém roce se přesunul zpět do Ústí nad Labem, kde se podílel na ligovém vítězství. Celkově v základní části odchytal 30 zápasů s průměrem 1,93 gólu na zápas. Úctyhodná je jeho úspěšnost zákroků, která činí 94,07%, a také čtyři čistá konta. Ve vyřazovacích bojích se mezi tři tyče postavil v 10 zápasech, z nichž 9 bylo vítězných. Mladý talent si i v play-off připsal takřka totožné statistiky jako v základní části.

Následuje druhý Vladislav Koutský z Vrchlabí a na třetím místě se umístil berounský Dominik Furch, jenž se dokonce zapsal i do listiny střelců. Při vstřelení kuriózního gólu mu pomohl soupeř.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší brankář“:
1. Pavel Francouz (Ústí nad Labem/Třebíč) – 26 hlasů, 2. Vladislav Koutský (Vrchlabí) – 14 hlasů, 3. Dominik Furch (Beroun) – 11 hlasů, 4. Milan Řehoř (Jihlava) – 8 hlasů, 5. - 6. Ondřej Kacetl (Znojmo) a Alexandr Hylák (Chomutov/Kadaň) – oba 3 hlasy, 7. - 8. Martin Volke (Litoměřice) a Luboš Horčička (Znojmo) – oba 2 hlasy, 9. – 10. Jaroslav Suchan (Havlíčkův Brod) a Radek Fiala (Třebíč) – oba 1 hlas

Nejlepší obránce

Mezi zadáky byl nejlepší Lukáš Pulpán. Přesně takového dojmu nabyly prvoligové redakce a zvolily šestadvacetiletého hráče Chomutova obráncem sezony. Pulpán je základním stavebním kamenem chomutovské obrany, a navíc je i velmi produktivním hráčem. Jeho statistiky by mu možná mohl závidět nejeden útočník. S 23 kanadskými body, které nasbíral ve 37 zápasech, se umístil na druhém místě v produktivitě mezi obránci po základní části. Osmkrát přesně mířil do černého a na dalších 15 branek přihrál. Jen na letošní play-off pravděpodobně nebude vzpomínat v nejlepším. Odehrál pouze 4 zápasy, v nichž nebodoval.

Druhá příčka připadla nejproduktivnějšímu bekovi základní části Jaroslavu Nedvědovi (25 kanadských bodů), který za Pulpánem zaostal o dva hlasy. A jako třetí se umístil další obránce z Chomutova – David Havíř.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší obránce“:
1. Lukáš Pulpán (Chomutov) – 14 hlasů, 2. Jaroslav Nedvěd (Beroun) – 12 hlasů, 3. David Havíř (Chomutov) – 10 hlasů, 4. Jan Klobouček (Ústí nad Labem) – 9 hlasů, 5. – 9. Martin Vyrůbalík (Olomouc), Kamil Černý (Tábor/Ústí nad Labem), Petr Šenkeřík (Havlíčkův Brod), Milan Vobořil (Litoměřice/Ústí nad Labem) a Marian Morava (Havlíčkův Brod) – všichni 3 hlasy; 10. – 12. Jakub Bartoň (Olomouc), Michal Pavlů (Benátky nad Jizerou) a Michal Kempný (Havlíčkův Brod) – všichni 2 hlasy; 13. – 17. Rostislav Malena (Jihlava), Martin Pláněk (Znojmo), Petr Šidlík (Jihlava) a Ondřej Poživil (Vrchlabí) – všichni 1 hlas

Nejlepší útočník

Situace kolem útočných es byla v sezoně velmi vyrovnaná, hned osm z nich dokázalo nasbírat přes 40 kanadských bodů. A jinak tomu nebylo ani v této anketě. S těsným výsledkem vyhrál jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Šestatřicetiletý matador má za sebou poslední sezonu kariéry a nutno podotknout, že končil ve velkém stylu. Za vše hovoří 46 kanadských bodů (22+24) ve 43 zápasech. V play-off pak přidal ještě další čtyři přesné zásahy. Elitní jihlavský útok v čele s Bakusem opět stál na úspěchu Dukly. Kapitán mužstva dotáhl svůj tým až do semifinále, a udělal tak povedenou tečku za svojí poslední sezonou.

Sympatickou útočnou hru předváděl Tomáš Urban z Benátek nad Jizerou, který byl stejně produktivní jako Oldřich Bakus. V anketě jej od vítězství dělily pouhé dva hlasy. Třetí pozice patří Tomáši Čachotskému, dalšímu útočníkovi z Jihlavy.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší útočník“:
1. Oldřich Bakus (Jihlava) – 12 hlasů, 2. Tomáš Urban (Benátky nad Jizerou) - 10 hlasů, 3. Tomáš Čachotský (Jihlava) – 8 hlasů, 4. Jaroslav Roubík (Ústí nad Labem) – 7 hlasů, 5. Vojtěch Němec – 6 hlasů, 6. Miroslav Holec (Havlíčkův Brod) - 5 hlasů, 7. – 9. Robin Hanzl (Ústí nad Labem), Miroslav Třetina (Havlíčkův Brod) a Lukáš Handlovský (Ústí nad Labem) – všichni 4 hlasy; 10. – 11. Milan Kraft (Chomutov) a Lukáš Král (Chrudim) – oba 3 hlasy, 12. – 13. Petr Jíra (Chomutov), a Lukáš Endál (Havlíčkův Brod) – oba 2 hlasy, 14. – 15. Vladimír Říha (Znojmo) a Rok Pajič (Ústí nad Labem) – oba 1 hlas

Nejlepší hráč

Další kategorií bylo hlasování o nejlepšího hráče. Všichni hokejisté bez rozdílu pozice, brankáři, obránci a útočníci dohromady. A jsem upřímně rád, že nerozdáváme skutečné ceny, protože bychom jí nyní museli pravděpodobně rozdělit na dva kusy. Oldřich Bakus a Jaroslav Roubík se zkrátka budou muset podělit, protože podle mínění prvoligových redaktorek a redaktorů hráli tito dva stejně dobře, nejlépe ze všech. A jelikož počínání Bakuse v sezoně jsme si již shrnuli, pojďme se ještě podívat na Roubíka. Třiatřicetiletý Jaroslav Roubík začal sezonu již tradičně v Hradci Králové, na nadstavbovou část a play-off se přesunul do kádru Ústeckých Lvů. Celkově ve 43 zápasech zaznamenal 44 bodů za shodný počet 22 branek a asistencí. Produktivita mu vydržela i ve vyřazovacích bojích a následné baráži. V kategorii o nejlepšího forvarda sice obsadil až čtvrté místo, ve všech možných ohledech byl však nejpřínosnější pro svůj tým, a to jak pro Hradec Králové, tak i pro Ústí nad Labem.

A dokonce i třetí příčka je dělená. Se shodným počtem bodů skončili brankář Pavel Francouz a útočník Tomáš Čachotský. Mezi obránci je nejvýše postavení Jaroslav Nedvěd.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší hráč“:
1. - 2. Oldřich Bakus (Jihlava) a Jaroslav Roubík (Ústí nad Labem) – oba 12 hlasů, 3. – 4. Pavel Francouz (Ústí nad Labem) a Tomáš Čachotský (Jihlava) - oba 8 hlasů, 5. – 6. Daniel Hodek (Jihlava) a Miroslav Holec (Havlíčkův Brod) – oba 4 hlasy, 7. – 9. Robin Hanzl (Ústí nad Labem), Vojtěch Němec (Havlíčkův Brod) a Lukáš Král (Chrudim) – všichni 3 hlasy; 10. – 15. Jaroslav Nedvěd (Beroun), Radek Duda (Chomutov), Vladimír Říha (Znojmo), Miroslav Třetina (Havlíčkův Brod), Tomáš Urban (Benátky nad Jizerou) a Ondřej Poživil (Vrchlabí) – všichni 2 hlasy; 16. – 17. David Hruška (Chomutov) a Lukáš Endál (Havlíčkův Brod) – oba 1 hlas

Nejlepší mladík

Prostor dostávají i mladí, talentovaní hokejisté, kteří sice nemají patřičné zkušenosti, svým dravým přístupem ke hře ale za sebou mnohdy zanechávají ostřílené mazáky. Této kategorie se mohl zúčastnit každý, kdo po skončení sezony nebyl starší 21ti let (včetně). Těsným výsledkem zvítězil gólman Pavel Francouz, jenž letos v létě oslavil své jedenadvacáté narozeniny. Už získal skalp v kategorii o nejlepšího brankáře, teď získává i ocenění pro nejlepšího mladíka. Pavel byl vždy talentem nejen pro I. ligu, ale i pro celý český hokej. Prošel všemi mládežnickými kategoriemi české reprezentace, vyzkoušel si už i extraligu a nyní bojuje v dresu Lvů. Bude zajímavé sledovat, kam jej hokejový osud zanese, protože mladý gólman určitě ještě neřekl poslední slovo.

Jen se ztrátou jednoho hlasu obsadili druhé místo obránce Petr Šenkeřík, který svým ofenzivním stylem hokeje překvapil nejednoho diváka, a útočná akvizice Ústeckých Lvů Robin Hanzl . O čtvrté místo se podělili znojemský brankář Ondřej Kacetl a bek z Jihlavy Petr Šidlík, ten ročník začínal jako teprve šestnáctiletý dorostenec.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší mladík“:
1. Pavel Francouz (Ústí nad Labem) – 10 hlasů, 2 - 3.. Petr Šenkeřík (Havlíčkův Brod) a Robin Hanzl (Ústí nad Labem) – oba 9 hlasů, 4. – 5. Ondřej Kacetl (Znojmo) a Petr Šidlík (Jihlava) – oba 5 hlasů, 6. – 8. Richard Jarůšek (Znojmo), Tomáš Rachůnek (Znojmo) a Hynek Zohorna (Havlíčkův Brod) – všichni 4 hlasy; 9. – 10. Michal Kempný (Havlíčkův Brod) a Jan Buchtele (Chrudim) – oba 3 hlasy, 11. – 13. Jaroslav Kůs (Chomutov), Adam Havlík (Znojmo) a David Videlka (Znojmo) – oba 2 hlasy; 14. – 17. Jan Stránský (Písek/Chomutov), David Tůma (Beroun) a Martin Dočekal (Třebíč), Anatolij Protasenja (Jihlava) – všichni 1 hlas

Nejlepší matador

Když už jsme zvolili nejlepšího mladíka, nesmíme zapomenout ani na nejlepšího matadora, tedy hráče staršího 32 let. Pravděpodobně vás nepřekvapí, že tuto kategorii s naprostým přehledem ovládl Oldřich Bakus. Má za sebou 16 sezon, 11 let strávil v A-mužstvu Jihlavy. V extralize nastupoval za Spartu, Třinec a Litvínov. Celkově odehrál přes 500 zápasů, z toho 443 v I. lize, a na svém kontě má téměř 500 kanadských bodů. Ty sbíral i v uplynulé sezoně, a i ve věku 36 let tak ukázal, že své řemeslo ovládá na jedničku.

Se značným odstupem druhé místo vybojoval Jaroslav Roubík a třetí Lukáš Král z Chrudimi. V nominaci samozřejmě nechyběli ani hráči ošlehaní extraligou jako Radek Haman, Jan Alinč, Jaroslav Nedvěd a další. Nebo třeba i bývalý slovenský reprezentant Jaroslav Török.

Celkové pořadí v kategorii „Nejlepší matador“:
1. Oldřich Bakus (Jihlava) – 27 hlasů, 2. Jaroslav Roubík – 6 hlasů, 3. Lukáš Král (Chrudim) – 5 hlasů, 4. – 6. Jan Alinč (Ústí nad Labem), David Havíř (Chomutov) a Jan Klobouček (Ústí nad Labem) – všichni 4 hlasy; 7. Jaroslav Nedvěd (Beroun) – 3 hlasy, 8. – 14. Richard Brančík (Olomouc), Ladislav Slížek (Litoměřice), Radek Haman (Znojmo), Zdeněk Skořepa (Chomutov), Karel Plášek (Znojmo) a Petr Jíra (Chomutov) – všichni 2 hlasy; 15. – 19. Daniel Hodek (Jihlava), Robert Kántor (Chomutov), Jaroslav Török (Tábor), Pavel Janků (Ústí nad Labem) a Milan Ministr (Olomouc) – všichni 1 hlas

Největší osobnost

Velká jména ukazují kvality celé ligy. A 1. liga jich má opravdu, máme tu dokonce bývalé hráče NHL, ale i ti byli krátcí na Oldřicha Bakuse, který tak zakončil svou hegemonii v anketě ALL STARS 2011.

Pro kapitán Dukly je to výhra už ve čtvrté kategorii a výše už jsme si shrnuli jeho poslední sezonu a udělali jsme i krátký přehled jeho kariéry. Podíváme se proto na další umístění. S desetibodovou ztrátou obsadil druhou pozici Jan Alinč, útočník Ústeckých Lvů, bývalá akvizice extraligové Slavie Praha, Litvínova či Karlových Varů. Třetí pozici vybojoval bouřlivák z chomutovského mužstva - Radek Duda, jehož jsme mohli vídat v extralize, a dokonce i v reprezentaci České republiky. Na medailové pozice se těsně nedostal ostřílený Znojemský Orel Radek Haman.

Celkové pořadí v kategorii „Největší osobnost“:
1. Oldřich Bakus (Jihlava) – 20 hlasů, 2. Jan Alinč (Ústí nad Labem) – 10 hlasů, 3. Radek Duda (Chomutov) – 8 hlasů, 4. Radek Haman (Znojmo) - 6 hlasů, 5. – 6. Jaroslav Nedvěd (Beroun) a Milan Kraft (Chomutov) - oba 5 hlasů, 7. Zdeněk Orct (Ústí nad Labem) - 3 hlasy , 8. – 11. Lukáš Král (Chrudim), Marcel Hrbáček (Třebíč) a Daniel Hodek (Jihlava)- všichni 2 hlasy; 12. – 15. Zdeněk Skořepa (Chomutov), Pavel Janků (Ústí nad Labem), Tomáš Urban (Benátky nad Jizerou) a Miroslav Třetina (Havlíčkův Brod) - všichni 1 hlas

Nejméně oblíbený hráč

Častokrát se stane, že fanouškům v paměti uvízne některý hráč negativním způsobem a v žebříčku oblíbenosti se umístí až na samotném chvostu. U prvoligových redakcí to byl v uplynulé sezoně Radek Duda. Průšvihář z Chomutova už několikrát dokázal rozdělit hokejový národ na dvě poloviny. Někteří jej mají dokonce za provokatéra, který přitahuje jeden průšvih za druhým. Této kontroverzní nálepky se pravděpodobně už nikdy nezbaví. A k jeho dobré pověsti už tradičně nepřispívá ani poměrně vysoký počet trestných minut. Jiní ho ale vnímají samozřejmě i jako skvělého hokejistu, který dokáže potrápit obranu svých soupeřů. Ať tak či onak, Radka Dudu „odsoudilo“ 23 hlasů do pozice nejméně oblíbeného hráče ligy.

V základní části první ligy letos odehrál pouze 20 zápasů (důvodem byly starty za extraligovou Plzeň). Přesto dokázal zaznamenat 24 bodů za 8 vstřelených branek a 16 gólových přihrávek. Ve vysokém tempu pokračoval i v play-off, kde ve 12 zápasech získal 12 bodů (4+8).

O druhé místo se dělí se shodným počtem hlasů havlíčkobrodský kapitán Marian Morava a chomutovský forvard Zdeněk Skořepa. Zejména Morava si nominaci „vysloužil“ nejspíše vysokým počtem trestných minut. V sezoně 2010/11 získal vizitku nejtrestanějšího hráče ligy, celkově si odseděl 118 minut.

Celkové pořadí v kategorii „Nejméně oblíbený hráč“:
1. Radek Duda (Chomutov) – 22 hlasů, 2. – 3. Marian Morava (Havlíčkův Brod) a Zdeněk Skořepa (Chomutov) – oba 8 hlasů, 4. Jaroslav Nedvěd (Beroun) – 6 hlasů, 5. Daniel Hodek (Jihlava) – 4 hlasy, 6. Lukáš Endál (Havlíčkův Brod) – 3 hlasy, 7. – 9. David Pojkar (Ústí nad Labem), Tomáš Urban a Tibor Radulay (Kadaň/Chomutov) – všichni 2 hlasy; 10. – 16. Martin Koudelka (Hradec Králové), Miroslav Třetina (Havlíčkův Brod), David Balázs (Kadaň), Milan Řehoř (Jihlava), Martin Dudáš (Vrchlabí), Jaroslav Roubík (Hradec Králové) a Tomáš Ficenc (Jihlava) – všichni 1 hlas

Největší překvapení

A na závěr dvě kategorie, kde se o naše hlasy ucházela celá mužstva. Týmem, jehož výsledky v sezoně překvapily nejvíce, se stal HC Rebel Havlíčkův Brod. Před sezonou velkou část akcií klubu odkoupila brněnská firma ŽSD a.s. a v Kotlině se začal na poslední chvíli tvořit nový tým. HC Rebel zažil pod novým majitelem nejlepší ročník za téměř 50 let - základní část zakončil na výborném 5. místě a velmi se dařilo i v play-off. V předkole Rebelové v poměru 3:1 na zápasy porazili Kadaň, ve čtvrtfinále pak 4:2 Olomouc, a Kotlina tak byla svědkem velkého překvapení. Přes semifinále už se ale Rebelové nedostali. Ústečtí Lvi si pohlídali roli favorita a klub z Vysočiny porazili 4:0 na zápasy.
Hra Havlíčkova Brodu se vyznačovala ofenzivním stylem. Rebelové předvedli společně se Lvy nejlepší útok v lize – v základní části nastříleli 104 branek. V obraně už tak dobří nebyli.

Nad očekávání se vedlo i klubům z Vrchlabí a Berouna. Právě tyto dva celky v hlasování obsadily shodně druhé místo. Dnes již odstoupivší Vrchlabí jako jediné dokázalo v play-off porazit Ústí nad Labem. Beroun si zase po letech neúspěchu vybojoval účast ve vyřazovacích bojích, kde jej posléze vyřadilo právě Vrchlabí.

Celkové pořadí v kategorii „Největší překvapení (mužstvo)“:
1. HC Rebel Havlíčkův Brod – 24 hlasů, 2. – 3. HC Vrchlabí a HC Berounští Medvědi – oba 12 hlasů, 4. Orli Znojmo – 11 hlasů, 5. HC Slovan Ústečtí Lvi – 8 hlasů, 6. HC Stadion Litoměřice – 2 hlasy, 7. – 9. HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč a HC Tábor – všichni 1 hlas

Největší zklamání

Nelichotivá cena za největší zklamání sezony připadla klubu HC Olomouc. Mora měla vysoké cíle, na Hané se dokonce mluvilo o finále, cesta za úspěchem však skončila už ve čtvrtfinále. Základní část odehráli Olomoučtí velmi dobře. Po čtyřiačtyřiceti zápasech jim patřilo čtvrté místo, a tudíž přímý postup do čtvrtfinále. Tam ale narazili na Havlíčkův Brod, který vykoupil Hanou už v úvodních dvou zápasech, a v Kotlině vedení navýšil vedení už na 3:0. Tým pod vedením dvojice Petr Fiala – Jan Tomajko sice stačil snížit stav série na 2:3, v šestém utkání však vysoko podlehl svému soupeři 2:7, a sezona tak pro něj skončila.
Olomouc neodehrála špatnou sezonu, ke spokojenosti chybí ale lepší výsledek z play-off. Hanáci se mohou pochlubit skvělou obranou, neboť obdrželi pouze 68 gólů. Naopak ofenzivně tolik ladění nebyli, do černého pálili 77krát.

Ale nezklamala jenom Olomouc, čekalo se více třeba i od Chomutova, Písku a Chrudimi. Právě tato trojice obdržela v hlasování shodně po třinácti hlasech. Severočeši chtěli vyhrát celou ligu a postoupit do extraligy, což se opět nepovedlo. Písek obsadil poslední místo jak v lize, tak i v baráži a ligovou příslušnost zachránil jen díky odkoupení licence. Chrudim překvapivě nezvládla závěr baráže.

Celkové pořadí v kategorii „Největší zklamání (mužstvo)“:
1. HC Olomouc – 16 hlasů, 2. – 4. KLH Chomutov, IHC Komterm Písek a HC Chrudim – všichni 13 hlasů; 5. – 6. SK Kadaň a SK Horácká Slavia Třebíč – oba 6 hlasů; 7. HC Tábor – 2 hlasy, HC VCES Hradec Králové – 1 hlas

ALL STAR TEAM

Grafická úprava: Michal Milfeit