Hokejisté se fotili na fotbalovém stadionu

01.08.2011 / Zdeněk Drla

Šestice hokejistů A-týmu Dukly Jihlava usedá v plné výstroji na tribunu fotbalového stadionu FC Vysočina v Jiráskově ulici. Fotograf Michal uděluje poslední pokyny. „Raz, dva, tři, teď," zní odpočítávání. Hráči se s lehkým úsměvem dívají do objektivu fotoaparátu. Jen tu a tam někdo z nich prohodí nějakou hlášku, to se pak záběr musí opakovat. Nejvíce se ozývá obránce Honza Zelený. Zatímco se ostatní dobře baví, on trpí. Na klíně totiž třímá obrovskou plazmovou televizi LG, která je letos hlavní cenou pro vylosovaného permanentkáře. Za televizí, která má úhlopříčku 107 centimetrů, není chvílemi ani vidět...
Na fotbalovém stadionu se v pondělí odpoledne pořizovaly fotografie pro billboardovou kampaň Dukly Jihlava před novou sezonou.
Datum: pondělí 1. srpna 2011. Čas: 14:00. Šestice hráčů Dukly Jihlava ve složení gólman Filip Novotný, obránci Jan Zelený a Jiří Dobrovolný a útočníci Michael Polcar, Michal Jeslínek a Adam Zeman usedá na červené sedačky nové tribuny fotbalového stadionu FC Vysočina na Jiráskově ulici. Začíná hodinový maraton focení na billboardy, které mají podpořit prodej permanentek před novou sezonou. Příkazy fotografa, přesazování hráčů. Ke slovu přichází i asistentka s make-upem. Ten, jak se nakonec ukáže, nebude vůbec nutný.

S maskou nebo bez masky? To byla jedna z prvních otázek, kterou řešil fotograf společně s přítomným grafikem, který bude billboard připravovat. Zvítězila druhá varianta a tak asistentka přepudrovávala gólmana Filipa Novotného na začátku focení zbytečně. „Jako jediný jsem byl namake-upovaný, ale nakonec to nebylo potřeba, protože jsem dostal masku," smál se po skončení focení Filip, který už zkušenosti s reklamní fotografií má z předchozího působení ve Spartě. „Stáli jsme postavení do trojúhelníku, všichni spoluhráči měli vesty a dresy, já jediný byl bez vesty, jenom v dresu, bylo to hrozné," vzpomínal s úsměvem dvacetiletý talent.

Před objektivem fotoaparátu se již dříve mihl i útočník Michael Polcar. „U jedné profi fotografky jsme si nechali udělat pár fotek s přítelkyní, jinak co se týče focení v hokejovém, byla to pro mě první zkušenost," přiznal. „Užil jsem si hlavně ty srandičky okolo, bylo to fajn," pochvaloval si. „Bylo to perfektní," sdělil bez dalšího komentáře útočník Michal Jeslínek.

Doslova plné ruce práce měl při pondělním odpoledním focení na fotbalovém stadionu obránce Jan Zelený. Na jeho klíně se totiž uvelebila velká televize, která je hlavní cenou, kterou získá některý z fanoušku, jenž si pořídí permanentku ne celou sezonu. „Byla dost těžká, jinak jsem si focení užil. Byl jsem jediný z hráčů, který si na ni sáhl," připomněl mladý bek. „Bohužel ji potom zase zabalili do krabice a já si ji nemohl vzít domů, mohl jsem si jenom sáhnout," smutnil naoko Honza.

V nejbližších dnesch se v Jihlavě objeví billboardy s výslednou fotgrafií. Jak probíhalo focení, se můžete podívat na několika fotografiích zde.

A je hotovo. Hodinový maraton focení na stadionu FC Vysočina končí, výslednou fotografii uvidí fanoušci během pár dnů na billboardech. Foto: Michal Novotný