Odstartoval Regionální pohár, Dukla jede do Třebíče

10.08.2011 / Zdeněk Drla

V pořadí třetí přípravný zápas před novou sezonou sehrají hokejisté Dukly Jihlava na ledě Horácké Slavie Třebíč. Zápas, i když přípravný, bude mít správný náboj. Vedle faktu, že půjde o vysočinské derby, se hraje i o body. Dukla Jihlava, Horácká Slavie Třebíč a Znojmo v letním přípravném období hrají Regionální pohár. „Výhodou utkání v rámci Regionálního poháru je snadná dosažitelnost soupeřů a divácká přitažlivost v tom, že se i v přípravných zápasech o něco hraje," říká Antonín Micka z Krajského svazu ledního hokeje Vysočina, který pohár řídí.
Dukla v přípravném období ještě neprohrála. Svěřenci trenéra Petra Vlka si poradili s Francií i polským týmem JHK GKS Jastrzębie. Vyhrají i do třetice? Zápas mezi Horáckou Slavií a Duklou Jihlava se odehraje ve čtvrtek 11. srpna od 17:30 hodin. Utkání můžete sledovat buď přímo v třebíčské aréně nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu zde.

foto
⇒ Duklu čekají čtyři utkání v rámci Regionálního poháru.

Regionálního poháru se letos účastní pouze tři mužstva, loni se hrálo v pěti. Kromě Jihlavy, Třebíče a Znojma bojovali o body Rebelové z Havlíčkova Brodu a jihočeský Tábor, který se nakonec radoval z celkového vítězství. „Všechna mužstva se po skončení prvního ročníku dohodla, že budou pokračovat i další rok, tedy v roce 2011. HC Tábor však z ekonomických důvodů neobrdžel licenci pro I. ligu a ze soutěže odstoupil. HC Rebel Havlíčkův Brod si domluvil přípravu před soutěží s jinými týmy a z Regionálního poháru také odstoupil," vysvětluje Antonín Micka.

Zúčastněné týmy si zpestření přípravného období pohárovými duely pochvalují. „Je to především potřebná příprava, navíc mezi mužstvy z blízkého regionu. To už samo zaručuje kvalitní přípravné zápasy, neboť každý zápas je vlastně derby. Je to lákadlo i pro diváky," říká za znojemské Orly Radek Haman. Na klání Regionálního poháru se těší i jihlavský jednatel Bedřich Ščerban. „Každý zápas poháru bude mít ten správný náboj, bude atraktivní především pro diváky, když se hraje o body," potvrzuje.

I když se letos do poháru zapojily pouze tři týmy, diváci na stadionech uvidí zajímavá utkání. „Třeba se Znojmem to bude vlastně už mezinárodní utkání. Můžeme s nadsázkou říct, že Regionální pohár má i zahraničního účastníka," naráží Šcerban na skutečnost, že Orli budou v nadcházející sezoně působit v mezinárodní rakouské nejvyšší soutěži. Pro fanoušky to znamená, že zápasy se Znojmem budou moci nyní sledovat pouze v přípravném období.

Loňský ročník Regionálního poháru se hrál jednak v přípravném období, do tabulky se ale započítávaly i výsledky některých ligových utkání. „První ročník probíhal prakticky až do Vánoc, protože termínově kolidoval s letním Tipsport Cupem, kterého se účastnila některá mužstva. Vítězem se nakonec stalo mužstvo HC Tábor," připomíná loňský triumf Jihočechů Antonín Micka. „Letos bude vítěz poháru znám ještě před startem nového ročníku první ligy," doplňuje Ščerban.

I když jde v pohárových zápasech o body do tabulky, trenéři je berou především jako přípravu a budou zkoušet různé varianty sestavy. „Pro nás je to především příprava,ve které je prostor na vyzkoušení hráčů a taktických věcí," doplňuje Radek Haman.

Regionální pohár má v kolonce odehraných zápasů již jeden zápis. Čtvrteční soupeř Dukly Jihlava Horácká Slavia Třebíč minulý týden zvítězil ve Znojmě 3:2.

První soupeř v Regionálním poháru: SK HS Třebíč

Stejně jako Dukla mají i třebíčstí hokejisté za sebou dva přípravné zápasy. V prvním utkání Regionálního poháru porazili znojemské Orly 3:2, v druhém předsezonním testu podlehli těsně 1:2 českobudějovickému Mountfieldu. Zápas s Duklou bude pro Horáckou Slavii prvním utkáním před domácím publikem. Začátek je naplánován na 17:30 hodin.