Poslední dva přípravné zápasy. Přijíždí Znojmo a Hradec

05.09.2011 / Zdeněk Drla

Poslední dva přípravné zápasy mají před sebou hokejisté Dukly Jihlava a oba sehrají před vlastními fanoušky. Už v úterý 6. září přijíždí na Horácký zimní stadion Orli Znojmo, tým, který se rozhodl opustit prvoligový český rybník a od začátku nové sezony bude působit v mezinárodní rakouské nejvyšší soutěži. Posledním soupeřem před startem první ligy bude pro Duklu Hradec Králové, ten dorazí ve čtvrtek 8. září. Oba zápasy začínají shodně v 17 hodin. Přijďte podpořit jihlavské hokejisty a vyzkoušejte nové sedačky na zimáku!

Pro znojemské Orly bude úterní měření sil s Duklou Jihlava vůbec poslední prověrkou před ostrým startem v nové soutěži, kde bojují týmy z Rakouska, Slovinska, Chorvatska, Maďarska a premiérově i tým z jižní Moravy. V neděli 11. září cestují znojemští hokejisté k zápasu prvního kola EBEL do chorvatského Záhřebu. Zápas s Duklou tak bude pro ně nadlouho posledním utkáním s českým soupeřem...

S Orly se Dukla v přípravě už jednou potkala. V jejich aréně zvítězili svěřenci trenérského dua Petr Vlk Patrik Augusta v polovině srpna 2:1.

Regionální pohár vyhrála Třebíč

I když je úterní zápas započítáván do tabulky druhého ročníku Regionálního poháru, jeho výsledek již konečné pořadí neovlivní. Pokud v úterním duelu Dukla zvítězí, dotáhne se sice bodově na první Horáckou Slavii Třebíč, s ní má ale díky vzájemným zápasům horší skóre. Ve středu 7. září tak bude putovní Regionální pohár předán zástupci třebíčského klubu, Dukla je druhá, Znojmo třetí.

Tabulka Regionálního poháru:

1. SK HS Třebíč      4 3 0 0 1   12:9    9 
2. HC Dukla Jihlava  3 2 0 0 1    8:8    6
3. ORLI Znojmo       3 0 0 0 3    4:7    0 

Znojmo bude spoléhat v EBEL na brankářskou dvojici Lukáš Sáblík, Ondřej Kacetl (na snímku). Právě mladý čaroděj mezi třemi tyčemi by měl podle všeho nastoupit do zápasu v Jihlavě v roli jedničky. Foto: www.hcorli.cz