První soupeř v prosinci: SK Kadaň

02.12.2011 / Zdeněk Drla

Sedm zápasů v sedmnácti dnech čeká do konce kalendářního roku hokejisty Dukly Jihlava. V předvánočním období se představí před domácím publikem hned čtyřikrát. Prvním soupeřem, kterého v prosincové sérii přivítají na Horáckém zimním stadionu, je Sportovní klub Kadaň. Branku týmu, který úzce spolupracuje s chomutovskými Piráty, nyní hájí exjihlavský gólman Milan Řehoř, jenž na sever Čech zamířil před startem letošní sezony.
Prosadí se jihlavští střelci proti svému bývalému spoluhráči, který se s největší pravděpodobností postaví mezi tři tyče? To se dozvíte, když vyrazíte na hokej v sobotu 3. prosince. Zápas začíná v tradičních 17:30 hodin a bude mu předcházet krátký slavnostní okamžik. Na ledové ploše bude "První četou primátora" poklepán základní kámen vedlejší tréninkové haly, jejíž výstavba se v minulých dnech rozběhla. Celý článek čtěte zde.

foto

⇒ Domácí zápasy Dukly
do konce roku 2011

sobota 10.12.2011
SK Horácká Slavia Třebíč

středa 14.12.2011
HC Benátky nad Jizerou

pondělí 19.12.2011
Piráti Chomutov

Zápasy s Kadaní bývají hodně nepříjemné. A nepadá v nich moc gólů. Severočeský tým z královského města Kadaně se letos utkal s Duklou už dvakrát. Ve třetím kole, kdy se tým Petra Vlka vůbec poprvé v sezoně představil domácím fanouškům v Jihlavě v ostrém soutěžním zápase, zvítezili červenožlutí 3:0. Odveta na severu Čech už tak veselá nebyla. Domácímu týmu se povedl vstup do zápasu - již v desáté minutě vedla Kadaň 2:0, a když domácí přidali na konci druhého dějství třetí gól, bylo rozhodnuto. Za Duklu korigoval konečný výsledek 3:1 pro Severočechy obránce Tomáš Kolafa.

A jak se vede oběma soupeřům v posledních kolech? Kadaň dokázala porazit silné Benátky nad Jizerou, vyloupila i havlíčkobrodskou Kotlinu, kde brala tři body za vítězství nad Rebely 4:2. Po těžkém dvojzápase s favority první ligy Chomutovem (prohra 1:4) a Ústeckými Lvy (1:5) sebrala bod Mostu v nájezdové loterii a Hradci Králové v prodloužení. Po těsné 2:3 prohře v Olomouci, kdy Hanáci strhli vítězství na svou stranu pouhopouhou vteřinu před koncem, si hráči se zkříženými hokejkami na dresu smlsli doma na Berounských Medvědech. Sečteno a podtrženo, získali Severočeši v posledních osmi kolech 11 bodů.

To Dukla je na tom za stejné období o poznání lépe, připsala si 15 bodů. V minulém kole porazili jihlavští hráči šumperské Draky na jejich ledě vysoko 6:2 a stali se tak teprve třetím týmem, který dokázal v letošní sezoně na severu Moravy naplno bodovat. Předtím se to povelo pouze Písku a Ústeckým Lvům. Plný bodový zisk si Dukla odvezla z Chomutova a Mostu, kde shodně vyhrála 2:0, důležité dva body urvala v nájezdech v Olomouci, doma si poradila s Hradcem Králové (3:0), naopak nestačila na lídra z Ústí nad Labem a překvapivě na Berounské Medvědy (1:2). O dva body přišli Jihlavští v regionálním derby s Havlíčkovým Brodem.

Potvrdí Dukla svoji střeleckou formu z posledního duelu? Potvrdí domácí nadvládu? Dozvíme se v sobotu 3. prosince od 17:30 hodin.

Útočník Radek Hubáček vstřelil Kadani gól ve třetím kole. Schytal za to hned pár ran od soupeře ze severu Čech. Foto: Zbyněk Zápotočný

29. kolo: sobota 3. prosince 2011

HC VCES Hradec Králové - IHC KOMTERM Písek (17:00)
HC Olomouc - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
Piráti Chomutov - Salith Šumperk (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod (5:0 - předehráno v pondělí 28.11.)

30. kolo: středa 7. prosince 2011

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC VCES Hradec Králové (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Most (17:30)
Piráti Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
Salith Šumperk - SK Kadaň (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Olomouc (18:00)