Mladší a starší žáci hostili Žďár nad Sázavou

13.12.2011 / Jaroslav Wollmann

O uplynulé neděli se do hry o mistrovské body dostali pouze jihlavští mladší a starší žáci. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili Žďár nad Sázavou. Mladší žáci dlouho bojovali o body, nakonec však podlehli těsně 5:6. Starší žáci nezvládli první třetinu, kterou prohráli vysoko 1:5 a celkově pak 5:9.

Starší žáci

15. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 5:9 (1:5, 2:4, 2:0)
Branky Jihlavy: Prokš 2, Slabý, Chvátal, Kozel.
Sestava Jihlavy:
Škarek (33. Šťastný) - Habermann, Jančí, Zápotočný, Havelka, Kozel, Kouba - Slabý, Šulák, Chvátal, Matějka, Novák, Němec, Kolátor, Lupač, Prokš, Mareš.

„Do utkání s 1. týmem tabulky, který ještě nepoznal hořkost porážky, jsme vstoupily se zbytečným respektem a malým pohybem, čehož soupeř využil a rychle se ujal vedení. Soupeřův pohyb ve třetině a rotace nám dělali velké problémy. Až po našem prvním gólu kluci zjistili, že se snima dá taky hrát hokej. Také dvě zbylé třetiny skončily poměrem 4:4. Je sice pravda, že i nadále byl soupeř vpředu nebezpečnější a nadále nás hlavně v osobních Soubojích 1 na 1 přehrával, ale určitě už ne tolik jak v 1. třetině.

Kluci začali víc plnit to, co jsme si řekli v kabině, aby na soupeře zbytečně nevyráželi do rohu a nekončili na mantinelu někde v rohu a soupeř nám z toho vyjížděl do šancí, ale hrát naopak chytře, nechat je hrát po rozích a jen je vytlačovat postupně k mantinelu a poctivě hrát ve třetině situace 1 na 1 kde každý má své úkoly a svého hráče. Takže i když soupeř je výkonnostně někde jinde, tak od druhé části jsem hlavně s nasazením, odhodláním hrát i za nepříznivého stavu až do konce, spokojený. Jediný dvě věci co mě mrzí je teda spousta prohraných soubojů 1 na 1, což budeme muset vypilovat a za druhé závěrečné minuty utkání, kdy hostující hráči za rozhodnutého stavu si ještě chtěli dokazovat i svojí fyzickou vyspělost dost zákroky na hraně," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

15. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 5:6 (1:0, 2:2, 2:4)
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Svoboda, Komín, Rampír. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Tomáš Chlubna, Pavel Svoboda, Dominik Sapík.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (31. Lepeška) - Tomek, Komín, Buzek, Koláček, Jančí, Žižka - Chlubna, Svoboda, Brož, Čermák, Vaněk, Rampír, Sapík, Mareček, Racek, Pittner.

„Myslím si, že bylo k vidění velice zajímavé utkání s dramatickým závěrem. Stejně jako v předešlých dvou zápasech byl začátek zápasu v naší režii, kluci výborně napadali a neustále byli v pohybu, bohužel v 1. třetině proměnili jen jednu šanci, což se opět vymstilo. Ale i tak jsme po druhé třetině byli stále ve vedení a měly nakročeno k vítězství. Žďár měl ve svých řadách jednoho velice šikovného hráče, na kterém stál celý jejich výkon. I když kluci na to byli upozorňováni, tak se tento hráč dokázal prosadit a sám obrátil výsledek. Bylo i znát, že nám chyběl klíčový obránce a ostatní kluci si v obranné činnosti s tímto hráčem nevěděli rady. Nicméně kluci makali naplno po celý zápas, hráli aktivní hokej nahoru dolů, vytvářeli si šance a dneska vyhrál šťastnější tým.

Velkým pozitivem je, že i kluci ročníku 2002 se začínají prosazovat proti soupeřům r. 2000 a taktéž začínají plnit pokyny i v obraných činnostech. A dále také to, že k 1. útoku, kteří jsou v každém zápase tahouni a podávají stabilní výkony se zápas od zápasu začínají víc prosazovat i zbylé dvě útočné formace. Na druhou stranu velkým negativem je naše koncovka a hra některých obránců, kterým chybí pohyb a i přes neustále upozorňování, že po rozehrávce na útočníky pro ně akce nekončí a naopak musí dobruslovat za útokem, tak často se stávají pouze „stojícími diváky", a když přijdou naši útočníci o kotouč třeba na útočné modré, tak soupeřovi útočníci mají celé střední pásmo na nabrání rychlosti a obránci pak na vrcholcích kruhu ve stoje je horko težko zastavují. Musíme na těchto nedostatcích začít více pracovat a odstranit je," řekl po utkání trenér Dzurik.