Nějaká ta tisícovka padne, smál se po stém gólu Dukly Roman Maliník

15.12.2011 / Diana Váňová

Fanoušci pevně věřili, že na stý gól letošní sezóny nebudou muset dlouho čekat. Těsně před koncem druhé třetiny ho sice Tomáš Čachotský vstřelil, rozhodčí ovšem branku neuznali, a tak byli příznivci Jihlavy napjati až do 50. minuty, kdy jejich čekání utnul Roman Maliník. Stejně jako loni.

„Před zápasem jsem říkal, že by to mohlo padnout na mě,“ uculoval se mladý útočník. To se také stalo. „Bylo to v podstatě ze samostatného nájezdu. Navíc brankář je můj bývalý spoluhráč z Vítkovic. To mám dvakrát větší radost, že jsem proměnil,“ liboval si. Střelec kulatého gólu to však nebude mít zrovna levné. Tomáš Ficenc, který opatruje pokladnu Dukly, se jistě přihlásí o slovo. „Nějaká ta tisícovka určitě padne,“ smál se Maliník. „Ale na penězích tak nesejde. Padl mi tam gól a ještě k tomu jsme vyhráli, jsem za to rád,“ dodal již vážněji.

Celý zápas ovšem nebyl jen v duchu oslav jubilejního gólu. Domácí hokejisté se museli hodně snažit, aby získali cenné tři body. „Určitě to byl vybojovaný zápas. Hrálo se nahoru-dolů,“ připustil Roman Maliník. „Nakonec jsme však ve třetí třetině vstřelili tři branky a vyhráli,“ oddechl si.

Zmiňovaná branka z konce druhé třetiny měla hráče uklidnit, protože však nebyla uznaná, spíše je rozčarovala. „Rozhodčí neuznal jeden gól nám, jeden jim. My jsme z toho však nakonec vyšli lépe,“ krčil rameny úspěšný střelec. „Podle mého názoru to byl jasný gól. Trenéři na videu ho viděli, padl vteřinu před koncem třetiny,“ dodal bojovněji Tomáš Čachotský. „Rozhodčí branku prvně uznal, pak to zrušil,“ divil se ještě verdiktu sudích. Právě on se o sporný okamžik postaral, mohl být oslavovaným autorem tohoto výjimečného gólu. „Zaplaťpánbůh, že ho nakonec neodpískali. To bych musel platit já,“ žertoval.

Čtvrtý gól, pečetící výhru domácích nad Benátkami, hořkost trochu zmírnila. „Hlavní ale zůstává, že jsme získali tři body,“ zdůraznil ještě nositel „áčka“. „Minulý zápas doma se nám vůbec nepovedl. Nevyšlo nám vůbec nic,“ ohlédl se ještě k sobotnímu derby s Třebíčí. „Dnes jsme to teda umlátili. Možná, že to nebyl úplně pohledný hokej, ale bereme tři body. Také děkujeme fanouškům, kteří nás celou dobu podporovali, i když ten začátek nebyl úplně povedený,“ uzavřel oblíbenec jihlavského publika.