Poslední letošní zápas: Přijíždí Piráti z Chomutova

18.12.2011 / Zdeněk Drla

Duklu Jihlava čeká poslední zápas v tomto kalendářním roce. Na Horácký zimní stadion přijíždí v pondělí ambiciozní tým Pirátů z Chomutova. Zápas 35. kola se předehrává, ostatní prvoligové duely budou sehrány v původním termínu ve středu 21. prosince. „Utkání bylo přeloženo na základě žádosti hostů z Chomutova," uvedl již dříve jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.
Po sobotním výbuchu v derby s Havlíčkovým Brodem dojde pravděpodobně ke změnám v sestavě Dukly. Do utkání by podle jednatele klubu Bedřicha Ščerbana měli naskočit i někteří další junioři, pro některé to bude premiéra v seniorském hokeji.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Piráty Chomutov začíná v pondělí 19. prosince v 17:30 hodin.

S Piráty má Dukla letos skvělou bilanci. V prvním letošním měření sil zvítězila doma 3:2, na severu Čech brala tři body za vítězství 2:0. Povede se červenožlutým porazit ambiciozní tým i do třetice? Odčiní tak nepovedené sobotní derby? „Na ten zápas v Brodě musíme zapomenout. Začneme z dobré obrany, musíme mít úplně jiné nasazení, jiný začátek," ví dobře dvacetiletý útočník Martin Vysloužil. „Chceme je porazit, hlavně kvůli divákům, protože do Brodu jich přijelo hodně a my jsme je zklamali," vidí možnost, jak výhrou nad silným soupeřem zmírnit rozčarování fanoušků červenožlutých barev z debaklu 0:8 v sousedním Havlíčkově Brodě.

Fiasko ve vysočinském derby ale nezůstalo bez odezvy. S největší pravděpodobností dojde na změny v sestavě. „Po včerejšku nás opustí jeden hráč, bude to již druhý v krátké době. Další mohou následovat. Budeme nekompromisní. Pro dlouhodobý pokles výkonnosti dojde u některých na citelné snížení základní měsíční odměny. Špatné výkony týmu se plošně na prémiích finančně dotknou všech hráčů," uvedl v neděli jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

V zápase s Chomutovem by se tak mohli představit mladíci z juniorského týmu. „Junioři hrají dobře, zaslouží si šanci," vysvětluje Ščerban. „Jsou to naši odchovanci a chtějí hrát za Duklu. Věříme, že jim fanoušci pomůžou," dodává.

Dukla má letos s Chomutovem parádní bilanci. Doma zvítězila 3:2, v nové chomutovské aréně porazila Piráty 2:0. Foto: Zbyněk Zápotočný

35.kolo

Pondělí 19. prosince 2011
HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov (17:30)

Středa 21. prosince 2011

SK Horácká Slavia Třebíč - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC VCES Hradec Králové - Salith Šumperk (18:00)
HC Olomouc - HC Most (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

36.kolo

Středa 4. ledna 2012
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Piráti Chomutov - SK Kadaň (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (17:30)
Salith Šumperk - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Most - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc (18:00)