K prvnímu duelu v novém roce míří Dukla na sever Čech do Ústí

03.01.2012 / Zdeněk Drla

Po vánoční přestávce se znovu roztáčí kolotoč první ligy. A pro Duklu začíná pěkně zostra. K prvnímu duelu nového roku 2012 cestují svěřenci trenéra Petra Vlka na led lídra do Ústí nad Labem.
Poslední loňské kolo bylo na programu 21. prosince. K ostrému soutěžnímu zápasu tak vyjedou oba soupeři po čtrnácti, respektive šestnácti dnech, protože Dukla zápas s Chomutovem předehrávala o dva dny dříve. Po tak dlouhé době se už hráči nemohou ligového zápasu dočkat. "Jsme dobře připraveni. Věřím, že uděláme body," hlásí odhodlaně jihlavský obránce Tomáš Kaláb.
Zápas 36. kola začíná v ústecké Zlatopramen Areně ve středu 4. ledna 2012 v 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Ústecký Slovan se na samém vrcholu prvoligové tabulky usadil hned zkraje sezony, a jak to tak vypadá, nehodlá se titulu lídr ligy jen tak vzdát. I když v posledních kolech se dříve pohodlný několikabodový náskok Lvů na druhé Piráty povážlivě ztenčil. Přispěly k tomu i dva nepovedené zápasy svěřenců trenéra Petra Rosola v závěru roku. Nejprve podlehli doma 3:5 třetí Olomouci, v posledním kole - tři dny před Štědrým dnem - ztratili dva body v Berouně. Jak začne jeden z aspirantů na postup do extraligy nový rok 2012? Tak jak skončil rok minulý, nebo potvrdí formu hodnou lídra nejvyšší soutěže řízené Českým svazem ledního hokeje? Uvidíme ve středu večer.

Jihlavský obránce Tomáš Kaláb má jasno v tom, s čím vyrazí na sever Čech aktuálně čtvrtý tým tabulky - jihlavská Dukla. "Pojedeme tam udělat nějaké body. Víme, že Ústí má kvalitní mužstvo a nebude to tam jednoduché, ale jsme na tento zápas dobře připravení," říká čtyřiadvacetiletý bek před středečním duelem na horkém ledě, kde minule Dukla prohrála vysoko 1:6. "Věříme, že je tentokrát potrápíme a uspějeme," dodává jedním dechem.

"Hlavně nesmíme propadat, musíme dobře hrát odzadu, uletět a využít nějaké brejky. Zápas musíme poctivě odbránit," zná recept na úspěch další z mladých hráčů jihlavského kádru Libor Bezděk. Podle něj se nesmí hráči ohlížet na to, zda jedou na led prvního nebo desátého týmu tabulky, na led slabého nebo silného... "Silný je v této soutěži každý. Vybírat si nemůžeme. Je pravda, že v Ústí to bude hodně těžké, na druhou stranu je to zápas jako každý jiný," říká Bezděk, který se do Lví areny těší. "Bude to hokejový zápas," poukazuje na fakt, že s Ústím hrála Dukla vždy pohledný rychlý hokej. "Oni budou chtít hrát hokej, což by nám mohlo vyhovovat lépe, než když musíme s někým ze spodních pater tabulky bojovat o střední pásmo," potvrzuje Bezděkova slova Tomáš Kaláb.

Po vánočních svátcích devět zápasů v lednu

Dlouhých šestnáct dnů nevyjeli hráči Dukly Jihlava k soutěžnímu zápasu. Naposledy v pondělí 19. prosince proti Chomutovu (2:6 - poizn. aut.). Po kratičkém vánočním volnu se začali připravovat na další porci zápasů, které přináší začátek nového roku. A bude jich pěkná dávka. Jenom v lednu odehrají devět soutěžních kol! "Sešli jsme se 26. prosince a celý týden až do konce roku jsme tvrdě trénovali. Měli jsme pouze dva dny volna na silvestra a na Nový rok. Od pondělí znovu trénujeme a chystáme se na středeční venkovní utkání v Ústí," prozrazuje Tomáš Kaláb. "Byli jsme pořád v zápřahu. Trénovali jsme dost, takže myslím, že jsme na začátek roku dobře připravení," dodává sympatický bek. "Natrénováno máme. V pauze jsme trénovali hodně dobře, teď to musíme ukázat na ledě," doplňuje svého spoluháče Libor Bezděk. "Po volnu jsme namotivovaní všichni. Všichni chceme zase vyhrávat," uzavírá.

Vzájemné výsledky v sezoně 2011/2012

10. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava 6:1
Branky a nahrávky: 4. Hampl (Nahodil), 10. Sedlák (Daniel Boháč, Alinč), 34. Hampl (Rod), 35. Poživil (Alinč, Hořava), 36. Handlovský (Roubík, Klobouček), 50. Roubík (Vobořil, Klobouček) - 53. Ficenc. Rozhodčí: Hejduk - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0, Diváci: 2 530. Střely na branku: 52:20. Průběh utkání: 6:0, 6:1. Třetiny: 2:0, 3:0, 1:1

23. kolo: HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi 0:2
Branky a nahrávky: 1. Roubík (Ludvík, Klobouček), 11. Boháč (Třetina, Pazourek). Rozhodčí: Zubzanda - Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2347. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:2. Třetiny: 0:2, 0:0, 0:0

Dukla se v této sezoně utkala s Ústeckými Lvy dvakrát, nejprve na severu Čech prohrála vysoko 1:6, doma na Horáckém zimním stadionu pak 0:2. Foto: Zbyněk Zápotočný

36. kolo: středa 4. ledna 2012

HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Piráti Chomutov - SK Kadaň (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (17:30)
Salith Šumperk - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Most - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc (18:00)

37.kolo: sobota 7. ledna 2012

HC Olomouc - Salith Šumperk (17:00)
SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov (17:00)
HC Berounští Medvědi - HC VCES Hradec Králové (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Benátky nad Jizerou (17:30)