Kadaň úplně nesnáším, říká Tomáš Petráček, který si přivezl ze severu Čech spoustu šrámů

24.01.2012 / Zdeněk Drla

Kadaňský hokejový stánek je pro Duklu letos zapovězený. Ani na druhý pokus se hokejistům z krajského města Vysočiny nepodařilo v této sezoně na severu Čech bodovat. Sveřepá Kadaň o výsledku utkání rozhodla prakticky v první třetině, kdy se trefili Jařábek a Mikšovic, na začátku druhého dějství stanovil konečnou podobu skóre Bursík. Tři body za výhru 3:0 zůstaly v Kadani. "Byl to bojovný zápas, bohužel nám chybělo trochu štěstí, abychom za naším snažením přidali takovou tu tečku v podobě nějakého gólu," říká obránce Tomáš Petráček, který na zápas 42. kola první ligy nebude vzpomínat v dobrém. Z královského města Kadaně si totiž přivezl několik bolestivých šrámů.

"Kadaň úplně nesnáším," začíná hodnocení zápasu Tomáš Petráček. Mladý obránce se z něj vrátil s tržnou ránou vedle levého oka a pod nosem a s naraženými žebry. K prvnímu poranění přišel ve 27. minutě. "Odehrál jsem puk, nahrál jsem do středu, byl jsem otočený zády do hřiště, přilítl hráč a trefil mě zezadu," popisuje situaci, za kterou mladý kadaňský útočník Jaroslav Kůs obdržel trest pět minut plus do konce utkání. říká smířlivě Tomáš Petráček a jedním dechem dodává. "Ale trefil mě tak nešťastně, že z toho mám na obličeji to, co mám," ukazuje své nejnovější "ozdoby" - dva stehy vedle levého oka.

V pětiminutové početní výhodě měla Dukla, která již v té chvíli prohrávala 0:3 řadu šancí. "V této dlouhé přesilovce bylo hodně střel, ale nepadlo nám tam nic. Gólman Závorka chytal fakt dobře. V zápase měl ale také hodně štěstí. Michal Jeslínek dal tyčku, Tomáš Ficenc nastřelil tyčku... Při jejich gólmanovi stálo štěstí, od nás se v tomto zápase odklonilo," vypočítává sympatický bek.

Utrpení Tomáše Petráčka ale neskončilo pouze u dvou stehů na tváři. "Ve třetí třetině mi zase na tom samém místě rozsekli kůži pod nosem. Protihráč mě ještě navíc kopnul do žeber," popisuje další šrámy. Přitom v Kadani se mu podobné věci nestaly poprvé. "Mě osobně se v Kadani hraje vždycky špatně," konstatuje znovu. "Když jsme tam hráli loni s Táborem, tak to byl pro mě úplně stejný zápas. Akorát mě nešili, tehdy jsem si odtamtud odvezl otřes mozku. Nic podobného se mi nikde jinde nestává, jenom tam," vypráví Tomáš Petráček.

I přes řadu šrámů je odhodlán naskočit ke středečnímu domácímu utkání. "Na Litoměřice budu připravený. Dneska (v úterý 24. ledna - pozn. aut.) jsem normálně trénoval, takové drobnosti mi nemůžou zabránit v tom, abych nastoupil," říká mladý obránce a pouští se do úvahy, jaký recept bude platit na litoměřický Stadion, jenž bude vyzyvatelem Dukly ve 43. kole. "Litoměřice budou podobný soupeř jako Kadaň. Budeme to muset ubojovat. Hrajeme doma, takže musíme bodovat," konstatuje rázně.

Těší se i na fanoušky, kteří vždy dokáží na Horáckém zimním stadionu vytvořit parádní kulisu. "Minule byli diváci suproví, tak doufám, že to zopakují, i když jsme venku prohráli. Snad se na nás nenaštvou," dodává Tomáš Petráček, který v Dukle obléká dres s číslem tři.

Tomáš Petráček nevzpomíná na Kadaň v dobrém. Vloni si odtamtud odvezl otřes mozku, v pondělí několik šrámů. Foto: Zbyněk Zápotočný