Jihlavští hokejisté přivítají aktuálně sedmý celek tabulky. Přijíždí IHC KOMTERM Písek

31.01.2012 / Libor Kucza

První liga se mílovými kroky blíží ke svému závěru. V již 45. kole se na Horáckém zimním stadionu představí IHC KOMTERM Písek. Jihočeši se po nevýrazném úvodu sezony rozjeli a začali předvádět velmi kvalitní hokej. Písečtí se počínaje 40. kolem nemuseli před žádným soupeřem sklonit. Utne Dukla pětizápasovou vítěznou sérii píseckých borců? Utkání začíná v 17:30.

Osmnáctý lednový den roku 2012. Datum, u kterého můžeme hledat kořeny zlepšených výkonů píseckých hokejistů. Od té doby neprohráli ani jediný prvoligový souboj, los přitom nebyl vůbec jednoduchý. Jihočechy čekali právě tento den ústečtí Lvi, v kolech následujících pak například mužstva Hradce Králové či Olomouce. Se všemi si dokázali poradit a připsat si tři body. Díky takto skvělým výkonům stoupají modrožlutí zástupci do stále vyšších pater tabulky. Nyní okupují dokonce sedmou příčku, přičemž šestému Hradci Králové nebezpečně dýchají na záda. Ztrácejí pouhé tři body!

Domácí hokejisté prožívají období střídavě oblačné. V domácím prostředí se po herní krizi z přelomu roku chytili, na venkovních kluzištích se však zatím příliš nedaří. I přesto jde ale herní projev zástupců z krajského města Vysočiny nahoru. „Divákům se musel hokej líbit. Je škoda, že jsme nezískali ani bod,“ lituje prohraného utkání v Třebíči obránce Jiří Dobrovolný. „Šancí jsme měli dost, něco nám ale v zápase chybělo. Možná štěstí, možná větší důraz,“ hledá možné příčiny prohry zkušený bek. „Po většinu utkání jsme byli lepší. Bohužel jsme neproměnili naše šance a dostali jsme góly v oslabení a do prázdné brány. My jsme si ty šance vytvořili, ale naložili jsme s nimi špatně, nebyli jsme dostatečně agresivní,“ souhlasí asistent trenéra Dukly Patrik Augusta.

Nejproduktivnějším hráčem Písku je s odstupem dvaceti bodů útočník Tomáš Nouza, který nastřílel 15 branek a na dalších 24 přihrál. V obou kategoriích nemá v kádru Jihočechů konkurenci. Nejtrestanějším „chasníkem“ je s 64 trestnými minutami obránce David Všetečka. Jedničkou v brankovišti je muž s totožným číslem na zádech, Vojtěch Sedláček. Pochlubit se může 91,78% úspěšností zásahů a průměrem 2,7 gólu na zápas.

Aleš Padělek zápolí v utkání s Jihočechy o kotouč. Odejde Dukla po dalším střetnutí těchto dvou soupeřů se vztyčenou hlavou? Foto: Zbyněk Zápotočný

45. kolo: středa 1. února 2012

HC Dukla Jihlava - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk (18:00)
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC VCES Hradec Králové - Piráti Chomutov (18:00)
HC Most - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

46. kolo: sobota 4. února 2012

Salith Šumperk - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)
IHC KOMTERM Písek - SK Kadaň (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)