Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

22.02.2012 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehráli další mistrovské zápasy. Doma hostili Vsetín a cestovali do Havlíčkova Brodu a na led Komety Brno. Šestá třída zvítězila na lede prvního Brna, ve zbylých dvou duelech odešla poražena. Osmá třída si ze tří zápasů připsala zisk pěti bodů. Pěti góly se na tom podílel Pavel Kousal. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili Litomyšl a Moravskou Třebovou. Mladší žáci zvítězili v obou utkáních 10:7. Starší žáci si též připsali čtyři body za výhry 10:1 a 7:1.

Výsledky 11. - 19. 2. 2012

8. třída

28. kolo: Jihlava - Vsetín 5:4 (1:1, 1:2, 3:1)
Branky Jihlavy: Havelka, Najman, Mejzlík, Oščadal, Kousal. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Šťastný (Brychta) - Šlapáček, Havelka, Pražák, Habermann, Mareš - Berka, Najman, Kousal, Chylík, Oščadal, Mejzlík, Prokš, Hrbatý, Šulák.

„Utkání se mi hodnotí těžko. Nemůžeme se vymlouvat na omlazenou sestavu, kde dva hráči nastoupili vůbec poprvé v letošní sezóně. Soupeře jsme měli přehrát, ale náš výkon byl hodně slabý. Když už navíc nedokážeme proměnit tak vyložené šance, těžko bychom mohli chtít lepší výsledek. Pár hokejových a celkem pohledných akcí tam bylo, ale bylo jich hodně málo," řekl po utkání trenér Pykal.

Dohrávka 26. kola: Havlíčkův Brod - Jihlava 1:11 (0:3, 1:4, 0:4)
Branky Jihlavy: Kousal 3, Oščádal 2, Čermák 2, Adam 2, Šlapáček, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Mareš, Pražák, Váňa, Havelka - Kousal, Najman, Čermák, Oščádal, Mejzlík, Adam, Šulák, Berka, Šlapáček.

„Utkání bylo po všech stránkách povedené a hodnotí se mi velice dobře. Kluci na soupeře vlétli a od prvních minut jasně udávali tempo hry. Dnes se jim oproti zápasu se Vsetínem dařilo i střelecky, využili některé šance hned na počátku, což je uklidnilo a jak to tak bývá, s jídlem roste chuť, takže diváci mohli vidět velmi pohledné akce a krásné branky od začátku až do konce. Těší mě hlavně, že soupeře přehrávaly všechny tři naše řady. Dnes kluci hráli jako jedno mužstvo a vítězství si plně zaslouží," řekl po utkání trenér Pykal.

30. kolo: Kometa Brno - Jihlava 3:3 (1:0, 1:2, 1:1)
Branky Jihlavy: Kousal, Oščádal, Mejzlík. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Šlapáček, Pražák, Váňa, Havelka, Chylík - Kousal, Najman, Čermák, Oščádal, Mejzlík, Adam, Hrala, Šulák, Berka.

„Dnes jsme s prvním týmem tabulky podali vynikající výkon, který navázal na minulé vysoké vítězství z Havlíčkova Brodu. Kdo zápas viděl, určitě nelitoval, protože to bylo velice kvalitní, rychlé a vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Z mého pohledu jsme měli více vyložených šancí my, ale i soupeř několikrát dokázal zle zatopit naší obraně. Trošku mě mrzí vyrovnávací branka v našem oslabení dvě minuty před koncem, protože o ten jeden gól jsme dnes byli lepší a kluci by si za výkon v tomto zápase vítězství zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

28. kolo: Jihlava - Vsetín 3:7 (2:2, 1:3, 0:2)
Branky Jihlavy: Brož 2, Kardoš. Nejlepší hráči Jihlavy: Vítězslav Brož, Matěj Daňhel.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Komín, Rašín, Martinů, Trávník, Zadina, Koláček - Musil, Najman, Daňhel, Štěrba, Brož, Kardoš, Vaněk, Adamová, Tušer.

„I přes nepříznivý výsledek jsme odehráli dobré utkání. Rozhodlo neproměňování šancí zvláště ve druhé třetině, kdy se zápas rozhodoval a my měli více ze hry. Po několika neproměněných našich šancích na počátku třetí třetiny, pak v oslabení 5 na 3 soupeř odskočil na rozdíl tří branek a výsledek si už pohlídal," řekl po utkání trenér Pykal.

Dohrávka 26. kola: Havlíčkův Brod - Jihlava 8:4 (3:3 3:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Musil 2, Brož, Štěrba. Nejlepší hráči Jihlavy: Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Komín, Zadina, Koláček, Trávník, Martinů - Musil, Najman, Štěrba, Brož, Kardoš, Vaněk, Tušer.

„S nedalekým rivalem z Havlíčkova Brodu se opakoval podobný zápas jako předchozí se Vsetínem. Do poloviny utkání byl zápas jak po herní, tak i výsledkové stránce vyrovnaný. Pak soupeř využil některých našich chyb, my naopak nabídnuté šance zahodili, soupeř nám tak odskočil a zaslouženě vyhrál. Je to už obehraná písnička, na branku se nadřeme a hráči pak chtějí urvat výsledek sami a jak to tak bývá, čím více chtějí, tím více to nejde. Ve většině utkání neodpovídá sice výsledek tomu, co se děje na ledě, ale hokej se hraje na góly a ty my nedáváme," řekl po utkání trenér Pykal.

30. kolo: Kometa Brno - Jihlava 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky Jihlavy: Brož, Tušer, Musil. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Komín, Zadina, Koláček, Martinů - Musil, Najman, Štěrba, Brož, Kardoš, Tušer, Trávník, Vaněk.

„S prvním týmem celé soutěže jsme odehráli opět velice dobré utkání. Hráči podali parádní výkon, stejně jako v předchozích utkáních, dnes jsme ale tento zápas konečně dotáhli do vítězného konce. Jsem rád hlavně kvůli klukům, protože postavení v tabulce vůbec neodpovídá tomu, co předvádějí na ledě a dnes to opět jasně dokázali. Všichni hráči si zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

22. kolo: Jihlava - Litomyšl 10:1 (1:0, 3:1, 6:0)
Branky Jihlavy: Prokš 4, Hrbatý 2, Lupač 2, Kozel, Chromý. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Jančí, Habermann, Hráček, Mareš, Kouba - Hrbatý, Němec, Lupač, Chromý, Kolátor, Kozel, Prokš, Chvátal.

„Ani starší žáci se nevyhnuli špatnému vstupu do utkání a prvních 10 minut bylo z naší strany dost mizerných a soupeř nás možná trochu i přehrával. Naštěstí od 10. minuty začali kluci hrát to, co je zdobilo poslední dvě utkání - parádně napadat soupeře a nutit ho k chybám, obránci dávat kotouče rychle od hokejky na volné najeté útočníky a ti hlavně v útočné třetiny zvýšili pohyb a plnili pokyny s třetím hráčem dozadu i druhým neustále se nabízejícím hráčem. Ze 17 střel v 1. třetině jsme ale vytěžili pouze jeden gól. V druhé části opět pokračovali ve zlepšeném výkonu, ale branky stále nepřicházely a když jsme se konečně trefili, tak soupeř v zápětí z ojedinělé šance snížil na 2:1. Vypadalo to na stejné utkání jako minulý týden, kdy jsme soupeře přestříleli 52:13 a výsledek byl 2:2.

Ovšem rychlým gólem na 3:1 se kluci dostali do pohody a poté to tam začalo padat. Užívali si každé střídání a bylo k vidění dost pohledných akcích a zejména na jejich časté rotace v útočné třetině byla radost pohledět. Za stavu 6:1 jsme zcela ovládali hru, měl jsem jen malinký strach, aby kluci nepodcenili 3. třetinu jako minulé utkání doma z Chrudimí. Ovšem motivace, že když dají soupeři 10 gólů, tak jim v týdnu oba trenéři upečeme buchty, se mi hrubě "vymstila" a kromě radosti z předvedené hry a zisku dvou bodů budu muset doma ještě oprášit své kuchařské umění," řekl po utkání trenér Dzurik.

23. kolo: Jihlava - Moravská Třebová 7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
Branky Jihlavy: Adam 2, Prokš, Hrbatý, Hráček, Lupač, Kolátor. Nejlepší hráči Jihlavy: Dominik Adam, Daniel Šťastný, Jan Prokš, Jindřich Kardoš, Jan Lupač, Jan Trávník.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Trávník, Habermann, Hráček, Kouba, Kozel - Hrbatý, Lupač, Adam, Matějka, Kolátor, Prokš, Kardoš, Chvátal.

„Taktéž starší žáci měli výborný vstup do utkání a hned ve druhém střídání se nám z první střely podařilo vsítit branku, což bylo pro vývoj utkání strašně důležité. Druhý gól nenechal na sebe příliš dlouho čekat, takže i když soupeř celkem zdatně vzdoroval, tak v první třetině podali kluci solidní výkon a do kabin se šlo za stavu 2:0. Před druhou částí byli kluci nabádáni, aby na soupeře vlítli a pokusili se co nejrychleji dát dva, tři góly a tím soupeře zlomit. Splnili to se vším všudy, kdy po 9 vteřinách od úvodního buly 2. třetiny vstřelili branku. Tato třetina byla v naší režii a soupeře jsme pustili jen ke 2 střelám za 20 minut a po této třetině jsem s výsledkem 6:0 i předvedenou hrou byl spokojen.

Opět jedinou černou kaňkou utkání je stejně jako u mladších kolegů závěrečná část, kde kluci nepodali už výkon podle představ a uspokojili se vedením, soupeř nás párkrát dostal pod tlak a i výrazně přestřílel v této třetině. Sice nějakou úplně vyloženou šanci jako samostatný únik nebo přečíslení neměli, ale 17 střel za 20 minut na našeho gólmana je příliš. Celkově ale výkon chvalitebný, obránci hráli celkem spolehlivě a soupeřovu jednu individualitu dokázali pokrývat, v útočné třetině bylo k vidění opět pár pěkných akcí či vykřížení. Mladší kluci, hrající svůj první zápas za starší, to zvládli velice dobře. První útok podal svůj poslední dobou stabilní dobrý výkon a velkým přínosem byl Dominik Adam, který za nás nastoupil do zápasu po delší době a pomohl nám k výhře v zápase o 2. místo v tabulce," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

22. kolo: Jihlava - Litomyšl 10:7 (2:3, 4:4, 4:0)
Branky Jihlavy: Brož 4, Chlubna 3, Racek, Žižka, Sapík. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Vítězslav Brož, Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Jančí, Buzek, Mikeš, Mareček - Vaněk, Tomek, Brož, Rampír, Čermák, Racek, Volák, Žižka, Sapík, Přibil.

„Úvodní třetina z naší strany nebyla příliš povedená, klukům chyběla včasná přihrávka a do stavu 0:3 to rozhodně nebyl výkon, který bych si od nich představoval. Dvě slepené branky ke konci třetiny nám naštěstí dost psychicky pomohly, protože i když opět začátek 2. třetiny nebyl ideální a znova soupeř odskočil do vedení, tentokrát 2:5, kluci poznali, že je můžou přehrávat, pokud začnou hrát svojí kombinační hru a budou je aktivně napadat ve dvou hráčích. Z toho pramenily naše branky a snížení skóre na 6:7 do konce druhé části.

O přestávce jsme si trochu řekli něco jak k naší obranné hře tak k útočné a z kluků bylo vidět odhodlání otočit výsledek ve svůj prospěch. Třetí třetinu předvedli bojovný výkon a vytvořili si šance, z čehož vyplynulo vedení 8:7. V této pasáži nás gólman Krejčí podržel dvěma velice důležitými zásahy, což se ukázalo jako klíčové, jelikož jsme následně přidali 2 branky a utkání si již pohlídali. Herní projev sice mohl být zdaleka lepší, hlavně v obranné činnosti, na druhou stranu dost pěkných hokejových věcí hlavně směrem do předu se klukům povedlo a zejména mě těší jejich nasazení a touha po vítězství," řekl po utkání trenér Dzurik.

23. kolo: Jihlava - Moravská Třebová 10:7 (3:1, 6:2, 1:4)
Branky Jihlavy: Brož 3, Vaněk 3, Čermák 2, Sapík, Rašín. Nejlepší hráči Jihlavy: Vítězslav Brož, Patrik Čermák, Stanislav Vaněk, Patrik Rašín, Filip Koláček.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Jančí, Buzek, Mareček, Koláček, Žižka - Vaněk, Pittner, Brož, Rampír, Čermák, Racek, Volák, Sapík, Přibil.

„Úvod utkání nám vcelku vyšel a brzy jsme se dostali do vedení 1:0. Nicméně první třetina byla celkem vyrovnaná. Ve druhé třetině ale kluci podali dobrý výkon, začali více kombinovat a vytvářet si gólové situace, kde samozřejmě bylo důležité, že nám to tam poslední zápasy začalo padat a kluci se vezou na této vlně. Taky 28 gólů ve 3 zápasech hovoří za vše. Po 2. třetině, kdy jsme vedli 9:3 a ještě k tomu jsme trefili 3x tyč jsme se snažili kluky neustále nabádat, aby pokračovali ve výkonu.

Nicméně vedení je uspokojilo a ve 3. třetině to rozhodně nebyl dobrý výkon a soupeři se podařilo tuto třetinu vyhrát 1:4. Zbytečně kluci zkazili i dojem z výkonu gólmana Krejčího, který po 2 třetiny chytal velice kvalitně a ve 3. části ho kluci často nechávali na holičkách. Sice špatná 3. třetina, ale za první a hlavně druhou třetinu můžu kluky pochválit. Také musím vyzdvihnout výkon zejména první útočné formace, která skórovala sedmkrát. Gratuluji klukům k třetí výhře v řadě a zejména k zvýšené produktivitě," řekl po utkání trenér Dzurik.