Po Ševcích zbrojí junioři na Chemiky z Litvínova

16.03.2012 / David Suchý

Mladíci Dukly Jihlava se probojovali do čtvrtfinále NOEN extraligy juniorů, když dokázali v předkole porazit Zlín. Teď je čeká suverénní vítěz ligy z Litvínova. Dukla se dostala do druhé části vyřazovacích bojů hlavně díky skvělému týmovému výkonu, který korunovala výhrou na ledě Ševců a domácí remízou v odvetě.
Nyní čeká svěřence trenéra Petra Svobody těžší kalibr. Přijede Litvínov, se kterým se střetnou v neděli 18. března ve 12 hodin na Horáckém zimním stadionu. Ke druhému zápasu pocestují junioři do Litvínova. Tam se s domácími střetnou v úterý 20. března v 17:30 hodin.

Po dvou těžkých utkáních předkola čeká na mladíky Dukly další oříšek. Tváří v tvář v boji o semifinále se poperou o postup s hráči Litvínova. „Nemáme žádné přesně vytyčené cíle, ale chceme dojít co nejdál to půjde a určitě budeme bojovat,“ burcuje před sérií novopečený sportovec Jihlavska David Rittich. Jihlavu čeká nejhorší možný soupeř, protože s Litvínovem letos po prohrách 4:2 a 4:5sn dokázali získat pouhý bod. Navíc Litvínov je se svou defenzivou nejlépe bránícím klubem juniorské extraligy. „Litvínov má velice vyspělý tým a spoustu šikovných hráčů, ale já si myslím, že když budeme hrát jak ve Zlíně, tak určitě uspějeme a postoupíme,“ dodává odhodlaně Rittich.

Duklu čeká jako hůře nasazený tým první utkání doma. To se odehraje v neděli 18. března od 12 hodin na jihlavském Horáckém zimním stadionu, kde ten stejný večer svedou svůj druhý domácí semifinálový zápas jejich starší kolegové z první ligy. „Utkání to bude velmi těžké. Vyhráli suverénně základní část a samozřejmě ji vyhrál právem. S nimi jsme tady prohráli na nájezdy a u nich jsme také prohráli. Ale to nic neznamená, extraliga je tak vyrovnaná, že můžeme porazit každého,“ říká na účet soupeře trenér Petr Svoboda. Udělejte si hokejovou neděli a přijďte podpořit oba týmy Dukly na zimní stadion. Na druhé utkání zavítá Jihlava do Litvínova, kde se v úterý 20. března v 17:30 hodin podruhé střetne s Vervou. čtvrtfinálová série se hraje na dva vítězné zápasy. Případný třetí zápas by byl na programu hned následující den, ve středu 21. března, také v Litvínově.

Kapitán družiny. Dokáže Štěpán Zídek v roli kapitána dotáhnout svoji jednotku přes Litvínov do semifinále? Foto: Josef Plechatý