Starlets vyhlášeny nejlepším kolektivem Jihlavska

17.03.2012 / David Suchý

Dvěma triumfy se mohla pochlubit Dukla na Sportovci Jihlavska, kde měla vítěze hned ve dvou kategoriích. Nejen, že se stal David Rittich nejlepším jednotlivcem, ale v rámci kolektivů dokázal zvítězit oddíl krasobruslení Starlets, který vede Věra Paulusová.

„Starlets,“ pronesl moderátor při vyhlášování vítězného kolektivu v anketě Sportovec Jihlavska, kterou každoročně pořádají Jihlavské listy. V tu chvíli se k Davidu Rittichovi, který zvítězil v kategorii jednotlivce, připojily i mladé krasobruslařky jako vítězný kolektiv. Starlets, které mají za sebou v letošní sezoně závody například v Miláně nebo Salzburgu, tak dokázaly předstihnout všechny ostatní kolektivní celky - FC Vysočina počínaje a extraligovými ženami FBŠ Jihlava konče. Že krasobruslařsky vítězství vůbec nečekaly, dokázaly během vyhlášení samotné Starlets, které si ani neuvědomily, že by měly jít na pódium. „Kéž bychom měly stále kde bruslit a nevytratila se radost z bruslení, kterou všichni prožíváme,“ pronesla do sálu trenérka Věra Paulusová, která děvčata po celou sezonu připravuje na závody. Radost měly i samotné krasobruslařky, za které vyslovila jedno velké přání do nadcházející sezony Štěpánka Ryklová: „Chtěly bychom se zúčastnit mistrovství světa,“ pronesla statečně.

Starlets se v letošní sezoně podívaly i na led O2 areny, kde předvedli svou jízdu o přestávce vypjatého extraligového utkání Slavie - Kometa.