Do Jihlavy se ještě vrátíme, věří Aleš Padělek

18.03.2012 / Diana Váňová

Ani druhý domácí zápas v semifinálové sérii neskončil podle jihlavských představ. Po sobotní krasojízdě přišel menší útlum, Dukla nevsítila ani jednu branku. Přesto však neskládá zbraně, nehodlá soupeři nadcházející zápas odevzdat. „Do Jihlavy se ještě vrátíme“, věří ve zvrat Aleš Padělek.

Vstup do utkání se domácím příliš nepovedl, hosté naopak začali velice svižně, a tak Dukla musela bránit. „Prvních patnáct minut jsme v podstatě nevystřelili,“ potvrzuje neslavný start Aleš Padělek. Nutno dodat, že Ústí mělo k dispozici dvojitou přesilovou hrou, takže se rychle dostalo do tempa. Výhodu muže v poli sice Severočeši nevyužili, dlouhodobý tlak však zúročit dokázali. „Zase jsme inkasovali jako první, tím jsme se dostali pod tlak a celý zápas jsme to museli dohánět,“ shrnuje nedělní boj šikovný útočník. „První brankou jsme dostali Duklu trochu pod deku,“ myslí si také trenér Ústí Petr Rosol. „Zlomový byl ale ten druhý gól,“ ví Tomáš Kolafa.

Nedá se říct, že by museli být diváci přímo zklamání, přesto však nedělní zápas mohl tomu předešlému hokejovou krásu pouze závidět. O nejlepší akci se postaral Jaroslav Roubík, když obral Filipa Novotného o puk za bránou. Bezmocný gólman už mohl jen smutně sledovat, jak Ústečtí slaví tříbrankový odskok. „Nedá se nic dělat, to se prostě stane,“ bránil spoluhráče produktivní bek. „Filip chytá celé play-off výborně. Nebudeme ho z toho vinit, zapomeneme na to,“ přidal se také Padělek. Zároveň vysekl poklonu brankářskému protějšku Novotného – Vladislavu Koutskému. „Lítalo to kolem brány, my se to tam snažili nacpat, ale gólman jim zachytal. K tomu mu musím pogratulovat,“ nešetřil chválou.

Play-off je jistě fyzicky i psychicky nejnáročnějším obdobím celé sezóny, hokejisté musejí dřít naplno, a tak není divu, že jim v některých momentech mohou docházet síly. Navíc Jihlava má v nohou o tři utkání víc než její soupeř. „Myslím si, že to bylo vidět na obou stranách. Síly nedocházely nejen nám, ale i Ústí,“ hodnotí připravenost obou celků hráč s číslem 93. Kolafa nabízí ale i jiný úhel pohledu: „Podle zápasů ze základní části jsme možná počítali, že bude Ústí hrát lépe. Asi se na něm podepsala ta dlouhá pauza, nebylo to z jejich strany ono. Ale po těch třech, čtyřech zápasech se dostali zase na tu úroveň, co normálně hrají, i když jim docházeli síly.“

Ve středu se tedy jihlavští hokejisté vyrazí pokoušet hokejové štěstí do ústecké Zlatopramen Arény. Ačkoliv mohou Severočeši sérii utnout, hráči z Vysočiny nic nevzdávají. „V Ústí jsme odehráli dva dobré zápasy, tak se na to pokusíme navázat,“ burcuje před důležitou bitvou odchovanec Kladna Kolafa. „Mají mečbol, ale to je vždycky nejtěžší. Odehráli jsme tam proti nim dobré zápasy,“ uvažuje jeden z nejzkušenějších hráčů Dukly Aleš Padělek. A na závěr vzkazuje: „Středečního utkání se nebojíme!“