Daniel Hodek bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

16.04.2012 / Zdeněk Drla

Na začátku února letošního roku načal druhou pětistovku zápasů za Duklu Jihlava. Nyní je jasné, že ještě minimálně několik desítek dalších utkání v dresu s Ježkem na prsou odehraje. Útočník Daniel Hodek podepsal další roční smlouvu s týmem z krajského města Vysočiny. "Je to pro nás dobrá zpráva, že se Dan rozhodl pokračovat v Dukle," glosoval spokojeně po podpisu smlouvy s osmatřicetiletým velezkušeným forvardem jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Daniel Hodek bude pokračovat v dresu Dukly Jihlava minimálně další sezonu. Nový kontrakt podepsal nejlepší střelec základní části první ligy s vedením klubu v pondělí 16. dubna 2012. Bedřich Ščerban věří, že bude pro tým velkým přínosem. Hovoří za něj statistiky. V padesáti zápasech dlouhodobé části první ligy v sezoně 2011/2012, ve kterých nastoupil, se prosadil jedenatřicetkrát, přidal i dvacet asistencí. Ve dvanácti zápasech play-off bral šest bodů za tří góly a stejný počet finálních přihrávek.

Hned třikrát se v sezoně radoval z hattricku. Ten první zaznamenal již v šestém kole v Písku, kde skóroval v první, 14. a 40. minutě. Další povedený večer zažil pár dnů před Mikulášem. Na Horáckém zimním stadionu skóroval čtyřikrát, přidal i jednu asistenci a výrazně se tak podílel na vítězství Dukly nad houževnatou Kadaní 7:2. Třetí hattrick si schoval na začátek února. V Benátkách nad Jizerou mu zdatně sekundovala tehdejší nová posila v útoku Martin Filip (v zápase 0+3). "Věřím, a velmi si přeji, aby se Danovi dařilo stejně i v následující sezoně. Je pro nás důležitým hráčem," doplnil jednatel Bedřich Ščerban.

Nejzkušenější člen kádru trenéra Petra Vlka Daniel Hodek poznal pořádný kus hokejového světa. První ligu hrál za Havlíčkův Brod, žďárské Senátory, Ústecké Lvy, Jihlavu a Kometu Brno. Součet jeho odehraných zápasů v druhé nejvyšší hokejové soutěži v Česku se blíží číslu 800. K rovné stovce utkání naskočil i v nejvyšší soutěži. V extralize oblékal dresy Dukly Jihlava, Znojemských Orlů a havířovských Pantherů.

Jihlavský útočník Daniel Hodek odehrál v sobotu 4. února 2012 v Benátkách nad Jizerou pětistý mistrovský zápas v dresu Dukly Jihlava. Na začátku druhé pětistovky, před domácím derby s Havlíčkovým Brodem, obdržel od vedení klubu repliku dresu, ve kterém před lety v Jihlavě začínal, s magickým číslem 500.
Foto: Štěpán Cirhan