Mládežnickým extraligovým týmům začala letní příprava

26.04.2012 / Zdeněk Drla

Je to tady. Po pár týdnech volna po skončení mistrovských zápasů začala mládežnickým týmům Dukly Jihlava letní příprava. Vstupní testy absolvovala zhruba osmdesátka dorostenců a juniorů ve středu odpoledne na atletickém stadionu Na Stoupách.

Sluníčko, příjemné, skoro letní počasí. Ideální čas na procházku nebo výlet na kole. Mladí hokejisté Dukly Jihlava měli ale jiný program. Čekaly je vstupní testy na začátku letní přípravy. Ta potrvá do konce června.

Jako první přišli na řadu mladší dorostenci, tedy hráči narození v roce 1997 a 1998. Svěřence trenéra Jiřího Jungwirtha čekala krátká rozcvička a po ní už měřené disciplíny, "šestiskok", běh na tři krát dvě stě metrů, bench press a závěrená patnáctistovka. Stejné disciplíny absolvovali posléze i jejich kolegové ze staršího dorostu a junioři.

Na testech se trenérovi Jungwirthovi hlásilo 23 hráčů. "Dalších pět je nemocných nebo zraněných, Lukáš Anděl a Jiří Bambula se připravují se starším dorostem," vysvětlil Jungwirth, který se před pár dny vrátil s "devadesát osmičkami" z turnaje ve Finsku, kde tým pod hlavičkou KCTM Dukla Jihlava vybojoval stříbrné medaile. Mnozí z hráčů tak šli z ledu po pár dnech odpočinku do letní přípravy. "Dnes máme pouze vstupní testy, samotná příprava začne až příští středu 2. května, do té doby by si měli hráči, kteří byli ve Finsku, odpočinout," popsal trenér program nejbližších dnů.

Letní příprava potrvá téměř dva měsíce a bude zakončena závěrečnými testy, které ukáží, jak se který hráč zlepšil. "V závěru přípravy nás čeká třídenní herní soustředění na Trnávce. Jde hlavně o utužení kolektivu a vytvoření party," doplnil Jiří Jungwirth.

Na fotografie ze vstupních testů mladších dorostenců se můžete podívat zde.

Všechny kategorie začínaly vstupní testy rozcvičkou, první měřenou disciplínou byl "šestiskok". Na snímku obránce mladšího dorostu Ladislav Pospíchal. Foto: Zdeněk Drla

Po mladších dorostencích patřil atletický ovál hráčům ročníku narození 1995 a 1996, kteří budou působit v extralize staršího dorostu. Trenérské duo František Zeman Lubomír Anděl napočítalo na vstupních testech 23 hráčů. "Jeden z hráčů ročníku 1996 ukončil kariéru, Honza Mandát a Roman Čermák jsou s reprezentační sedmnáctkou na dvojutkání s Ruskem v Rokycanech, Daniel Dvořák a David Reiterman na hokejovém kempu v Kanadě," vypočítal chybějící hráče trenér František Zeman, který svým svěřencům naordinoval další tréninkové dávky hned v následujících dnech. "Počítáme s tím, že první týden bude na zapracování, připravovat se budeme do konce června," nastínil program starších dorostenců.

Jak vypadaly vstupní testy staršího dorostu se můžete podívat zde.

Druhou disciplínou byl běh na tři krát dvě stě metrů. Po odběhnutí dvoustovky měli mladí hokejisté půlminutovou pauzu a poté znovu na dalších dvě stě metrů. Na snímku dobíhají do cíle prvního úseku (zleva) David Hubert, Lukáš Anděl a Daniel Šebesta. Foto: Zdeněk Drla

Trenér juniorů Petr Svoboda zahájil letní přípravu se čtyřiadvaceti hráči. "Z toho jsou dva marodi, ale absolvují s námi část testů," přiblížil trenér. Další hráči juniorského věku se budou připravovat s A-týmem Dukly Jihlava.

Fotografie ze zahájení přípravy najdete zde.

Bench press - předposlední disciplína. Na snímku útočník Marek Vantuch, který loni hrál ještě ve starším dorostu. Foto: Zdeněk Drla