Česká reprezentace do 16 let trénovala v Jihlavě, čeká ji zápas se starším dorostem Dukly

16.09.2012 / Zdeněk Drla

Česká hokejová reprezentace do 16 let se představí v pondělí 17. září na Horáckém zimním stadionu. Trenér Pavel Arnošt sem svolal hráče na jednodenní kemp. Nejmladší reprezentační výběr v Jihlavě absolvuje suchou přípravu i jednu tréninkovou jednotku na ledě, v podvečer pak sehraje přátelské utkání proti extraligovým starším dorostencům Dukly. Jihlava bude mít v reprezentaci hned trojí zastoupení. V českém dresu se představí útočníci Lukáš Anděl a Jiří Bambula, asistentem trenéra reprezentace je Patrik Augusta.
Utkání mezi staršími dorostenci Dukly Jihlava a českou reprezentací do 16 let začíná na HZS v 16:30 hodin. Vstup na zápas je zdarma.
V pondělí v poledne absolvovali čeští reprezentanti trénink na suchu a na ledě. Na pár obrázků z ledu se podívejte zde.

Hokejisté Dukly Jihlava se pravidelně objevují v nominacích reprezentačních trenérů mládežnických kategorií. Dukla Jihlava má i dvojí zastoupení v realizačních týmech. Petr Svoboda je asistentem u „sedmnáctky“, Patrik Augusta zastává stejný post u reprezentace do 16 let. Právě asistent trenéra A-týmu Dukly Jihlava Petra Vlka Patrik Augusta po svém jmenování do funkce u nejmladší mládežnické reprezentace nevyloučil, že by se některé z akcí týmu mohla konat na Vysočině, v sezoně mají mládežníci totiž bohatý program, přátelská utkání a turnaje. „V plánu jsou i jednodenní kempy, možná jeden z nich bude i v Jihlavě. Bavili jsme se o tom, ale nechci předjímat, jak to dopadne. To se uvidí až v průběhu sezony,“ říkal Patrik Augusta po své premiéře u „šestnáctky“ na konci července. Pár týdnů nato se spolu se svými svěřenci představí na Horáckém zimním stadionu.

Reprezentační manažer U16 Petr Studnička oslovil vedení Dukly Jihlava s nabídkou sehrání zápasu mezi národním týmem do šestnácti let a jihlavským extraligovým starším dorostem. Dukla souhlasila. Krátké jednodenní soustředění bude mít dvě fáze. Polednímu tréninku na ledě HZS bude předcházet suchá příprava, navečer sehrají čeští reprezentanti zápas proti svěřencům trenéra Františka Zemana. „Šestnáctka bude v poledne trénovat, poté ji čeká společný oběd a od 16:30 bude hrát s naším starším dorostem. Kluci budou mít možnost se poměřit s reprezentanty, ověřit si, jak na tom jsou a ukázat se. Ten zápas považuji za přínosný,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, který se na vystoupení národního týmu do šestnácti let v Jihlavě těší. „Bude to zajímavé utkání. Nebudu v hledišti chybět,“ dodává.

Jihlavští starší dorostenci se představí s největší pravděpodobností v tradiční sestavě tak, jak nastupovali k extraligovým zápasům. Trenér František Zeman se bude muset ale obejít bez dvou útočníků. Lukáš Anděl a Jiří Bambula se v pondělí postaví proti „své“ Dukle – obléknou národní dres.

Nominace české reprezentace do 16 let:

Filip Chlapík, Michael Klinger (Liberec), Jan Růžička (Mladá Boleslav), Martin Franc, Michael Špaček (Pardubice), Lukáš Kaňák (Plzeň), Martin Svoboda (Sparta Praha), Marcel Hlaváček, David Kaše, Josef Toman (Chomutov), Lukáš Anděl, Jiří Bambula (Dukla Jihlava), Daniel Vladař (Kladno), Libor Hájek, Filip Dvořák, Roman Dymáček (Kometa Brno), Jan Klvaňa, Tomáš Šoustal (Olomouc), Lukáš Jašek (Třinec), Daniel Krenželok (Vítkovice), Michal Gago, Petr Procházka (Zlín).
Náhradníci: Dominik Lakatoš (Liberec), Roman Štefka (Letňany), Jan Dufek (Kometa Brno), Tomáš Běhula (Vsetín), Dominik Schmied (Zlín), František Wágner (Chomutov), Jiří Janata (Karlovy Vary).

Realizační tým reprezentace do 16 let:
Manažer týmu: Petr Studnička
Hlavní trenér: Pavel Arnošt
Asistenti trenéra: Petr Studnička, Patrik Augusta
Trenér brankařů: Martin Prusek
Hospodář: Václav Vejvoda