Mladí hráči Dukly se objevují ve druhé lize

20.09.2012 / Zdeněk Drla

Také druhá hokejová liga odstartovala svůj kolotoč zápasů. Třetí nejvyšší hokejová soutěž u nás má za sebou již dvě kola. V jednotlivých utkáních se objevili i hráči Dukly Jihlava. Ve skupině Střed oblékli mladí Dukláci patero různých dresů. „Hráče velice bedlivě sledujeme. Od trenérů a manažerů mužstev, kde hráči hrají, dostáváme pravidelné reference. Na tom množství hráčů je vidět práce klubu. Stále nám to ale nestačí. Výchovu je zapotřebí ještě povýšit, abychom z našich hráčů dostali ještě větší kvalitu, abychom vychovali ještě lepší hráče. Pro ty mladší je pak střídavý start ve druhé lize dobrou šancí se "otrkat", nesmí ale ustrnout a nesmí si myslet, že už vše umějí,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, který slyšel na mladé hráče od druholigových týmů, kam mají vyřízeny střídavé starty, povětšinou slova chvály.

Nejpočetnější zastoupení „mladé krve“ má Dukla v Moravských Budějovicích (počítáme jména z aktuálního širšího kádru A-týmu, v textu jsou tito hráči zvýrazněni tučně – pozn. red.). Nováček druhé ligy, který získal před sezonou druholigovou licenci od Benešova, prozatím nepoznal hořkost porážky. V prvním kole si vyšlápl na Jindřichův Hradec (5:1), v kole druhém hostil Pelhřimov. Ve vysočinském derby vyhrál tým z Třebíčska 2:1. A Dukla měla zástupce na obou stranách „barikády“. V dresu Moravských Budějovic se objevila útočná lajna Marek Prokš – Jakub Kadlec – Ondřej Peška, za pelhřimovský Spartak nastoupil Přemysl Tobola. V hokejovém týmu z města rekordů ale působí celá řada hokejistů se vztahem k Dukle Jihlava. Velkou letní posilou Spartaku je útočník Libor Bezděk, jenž se věnuje nově i trénování hokejových nadějí v klubu, na soupisce najdeme i Jana Zeleného či Jana Hrbatého, kteří mají na svém kontě starty za A-tým Dukly. Jihlavskou juniorkou prošli Richard Adam, Adam Rašner, Filip Kasalý nebo Lukáš Martínek. V zápase druhého kola druholigové skupiny Střed si za domácí Moravské Budějovice připsal jednu asistenci Jakub Kadlec, „pelhřimovský“ Richard Adam nahrával na gól Libora Bezděka.

Další jihlavská jména bylo možné najít v zápise o utkání ve druhém středeční derby mezi Žďárem nad Sázavou a Chotěboří. Za žďárské Plameny už něco odehráli ex-dukláci Dan Kotlík, Ondřej Ježek a Pavel Staněk, nově v zadních řadách vypomáhá obránce Josef Kolda. Za Chotěboř nastoupili útočníci Jakub Brychta a Štěpán Zídek. Žďár souboj dvou sousedů zvládl lépe, radoval se z výhry 4:3 po samostatných nájezdech.

Dalším zápasem, který nese jihlavskou stopu, byl duel brněnské Techniky s Hodonínem. V dresu Drtičů z Hodonína nastoupili do utkání útočník Jakub Pekárek a obránce Filip Randa. Hodonín slavil vítězství 5:2.