Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

01.10.2012 / Jaroslav Wollmann

V pátek a v sobotu odehráli svěřenci Martina Pykala zápasy s Warriorem Brno a ve Zlíně. Šestá třída doma vyhrála 7:1, venku svému soupeři podlehla 2:3. Osmá třída bodovala na Horáckém zimním stadionu, když zvítězila 8:3. Na ledě soupeře neuspěla a prohrála 5:9. Pět branek zaznamenal Dominik Adam. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v sobotu Velké Meziříčí. Mladší žáci podlehli svému soupeři 3:11. Starší získali bod za remízu 4:4.

Výsledky 28. 30. 9. 2012

8. třída

3. kolo: Jihlava - Warrior Brno 8:3 (2:1, 1:0, 5:2)
Branky Jihlavy: Slabý 3, Adam 2, Lupač, Tušer, Kardoš. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš - Němec, Lupač, Kardoš, Kozel, Slabý, Adam, Tušer, Němec, Prokš, Novák.

„Utkání se mi hodnotí dobře. Výkon, který dnes kluci předvedli, byl jeden z nejlepších v této sezóně. I přesto, že máme celkově mladší a subtilnější mužstvo, na hřišti to nebylo poznat a kluci svým dobrým pohybem soupeře především v závěrečné třetině přehráli. Kolektivní výkon, podpořený dobře a spolehlivě chytajícím brankářem Škarkem, zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Pykal.

4. kolo: Zlín - Jihlava 9:5 (2:1, 3:1, 4:3)
Branky Jihlavy: Adam 3, Mareš 2. Nejlepší hráči Jihlavy: Dominik Adam, Lukáš Mareš.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš - Němec, Lupač, Kardoš, Kozel, Slabý, Adam, Tušer, Němec, Prokš, Novák.

„Začátek utkání nebyl špatný, ale díky hloupým chybám a poměrně laciným brankám jsme soupeře pustili do vedení, které postupně navyšoval. Dělalo nám problém přesně si nahrát a zbytečně jsme odpalovali puky. Soupeř byl hodně důrazný a dobře napadal, my naopak předržovali puky a to opravdu v takovém zápase nejde. Navíc se hodně projevilo to, že jsme měli v sestavě více mladších hráčů než soupeř a bohužel jsme neměli sílu v osobních soubojích a také větší základna a vyrovnanost hráčů soupeře," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

3. kolo: Jihlava - Warrior Brno 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Žižka 2, Svoboda 2, Homola, Brož, Čermák. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Buzek, Volák, Jančí, Mikeš - Najman, Žižka, Chlubna, Homola, Brož, Rampír, Svoboda, Čermák, Sapík.

„Se silným soupeřem jsme odehráli velice dobrý zápas. I když konečný výsledek vypadá jednoznačně, nebylo to jednoduché utkání. Soupeř bojoval až do konce a na tuto kategorii se hrál velice pohledný hokej. K vidění byly pěkné kombinace a vítězství si kluci za parádní a hlavně kolektivní výkon plně zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

4. kolo: Zlín - Jihlava 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Branky Jihlavy: Rampír, Svoboda. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Pavel Svoboda.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Buzek, Volák, Jančí, Mikeš - Najman, Žižka, Chlubna, Homola, Brož, Rampír, Svoboda, Čermák, Sapík.

„Do utkání jsme nenastoupili nejlépe a kluci byli do poloviny zápasu jasně horším týmem. Jen výjimečně jsme dokázali sehrát nějakou pohlednou akci, soupeř byl daleko pohyblivější, důraznější a jen díky vynikajícímu výkonu brankáře Krejčího jsme mohli myslet na nějaký kloudný výsledek. Od poloviny utkání ale kluci začali vyrovnávat hru a ve třetí třetině jsme naopak byli nebezpečnější my. V závěru jsme měli několik opravdu velkých příležitostí, ale branku jsme nedali. Nutno ale říci, že soupeř si vítězství zasloužil a o tu jednu branku lepší byl. Pro mě je důležité, že kluci bojovali do konce a přes špatný začátek se propracovali k celkem dobrému výkonu," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

2. kolo: Jihlava - Velké Meziříčí 4:4 (2:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Musil (Mareček), 13. Musil (Daňhel), 34. Musil (Stybor), 58. Musil (Zápotočný). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Jaroslav Musil, Eva Adamová.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Martinů, Koláček, Mareček, Stybor, Adamová - Matějka, Daňhel, Musil - Štěrba, Chromý, Zápotočný – Kolátor, Novák, Tomek.

„Úroveň utkání byla velmi nízká. Na kvalitě zápasu nepřispěla hra soupeře a ani torza našeho týmu, kdy 7 hráčů buď marodilo nebo hrálo za starší. Až na pár hokejových okamžiků 1. útoku se toho moc hodnotit nedá. Jedno z mála pozitiv je střelecká produktivita Jaroslava Musila, která se doufám projeví na jeho herní pohodě a jeho výkony budou stoupat," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

2. kolo: Jihlava - Velké Meziříčí 3:11 (2:5, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 8. Augusta (Seemanová), 14.Schwarz (Polodna), 36. Kochrda (Racek).
Sestava Jihlavy:
Pavlas (35. Falta) – Sapík, Přibil, Racek, Seemanová, Pittner, Vondrů - Menšík, Polodna, Mlejnek – Augusta, Adam T., Kochrda - Schwarz, Vorlíček, Hroch.

„Soupeř vyhrál zaslouženě, ale utkání se výsledkově zlomilo v půlce klání, kdy ze 3 samostatných nájezdů během pár minut, do kterých se dostal Matouš Menšík, bohužel ani jeden neskončil brankou. Poté soupeř odskočil na větší brankový rozdíl a utkání bylo rozhodnuto. Nicméně i přes vysokou prohru najdu v utkání dost pozitiv, zejména na hráčích ročníku 2003. Oproti o 2 roky starším klukům i tak prokazují svojí kvalitu a věřím, že až si osvojí základy velkého hokeje, jako najíždění, založení útoku či pohyb a kombinace v útočném pásmu, tak budou mít výsledky úplně jinou podobu. Zklamáním jsou pro mě hráči r. 2001, kteří hrají proti stejně starým, ale bohužel nejsou pro tým žádným přínosem," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.