Tři Dukláci a jedna Duklačka obléknou reprezentační dres

05.11.2012 / Zdeněk Drla

Hned tři mladí hokejisté Dukly Jihlava obléknou český dres. Pozvánku do reprezentace dostali obránce Vojtěch Zadražil a útočníci Jiří Bambula a Lukáš Anděl. Zadražil odcestuje s reprezentačním výběrem do dvaceti let na sever Evropy do Švédska, Bambula s Andělem odehrají trojutkání české šestnáctky proti Švýcarsku. V hledáčku reprezentačních trenérů jsou i další jihlavská jména.

Nejstarším z Dukláků, kteří obléknou český dres je obránce Vojtěch Zadražil. Devatenáctiletý talent, jenž pravidelně nastupuje za A-tým Dukly Jihlava, absolvuje od pondělí 5. listopadu přípravný kemp reprezentace do dvaceti let v Rokycanech. Ve čtvrtek pak odlétá s výpravou do švédského Sundsvallu, kde čeká nejstarší českou mládežnickou reprezentaci Turnaj čtyř zemí. Postupně se svěřenci trenéra Miroslava Přerosta utkají s domácími Švédy, Ruskem a Finskem. Zpátky do Čech se vrací v pondělí 12. listopadu.

Zápasy českého týmu:
Pátek 9. listopadu od 19:00 hodin Česko - Švédsko
Sobota 10. listopadu od 12:30 hodin Česko - Rusko
Neděle 11. listopadu od 12:00 hodin Česko - Finsko

Hned dva zástupce má Dukla Jihlava v nejmladší reprezentaci – do 16 let. Trenér Pavel Arnošt povolal „do zbraně“ útočníky Lukáše Anděla a Jiřího Bambulu. Tým šestnáctiletých talentů odehraje tři utkání se stejně starým výběrem Švýcarska. U16 se představí postupně na zimních stadionech v Příbrami, v Písku a ve Strakonicích.

Zápasy Česko U16 – Švýcarsko U16
Čtvrtek 8. listopadu od 17:00 hodin v Příbrami
Pátek 9. listopadu od 17:00 hodin v Písku
Sobota 10. listopadu od 11:15 hodin ve Strakonicích

Další mladí Dukláci jsou v širší nominaci trenérů reprezentace do 17 a do 18 let. Osmnáctka má na programu turnaj World Junior A Challenge, jež se koná v Yarmouthu v Kanadě. V pozici náhradníka na tuto akci je obránce Roman Čermák. Vladimír Port je v hledáčku trenéra reprezentace do 17 let, která odehraje tři utkání proti Finsku v Litoměřicích.

V českém národním týmu žen do 15 let působí i Eva Adamová. Třináctiletá Duklačka odehraje od 9. do 11. listopadu v Roudnici nad Labem tři utkání proti stejně starému dívčímu výběru Německa.