Potřebujeme vyhrát a dostat se do herní pohody, říká Tomáš Havránek

12.11.2012 / Štěpán Duda

Tomáš Havránek levé křídlo mladšího dorostu, prožívá sezonu z říše snů. V uplynulých třinácti kolech ELIOD extraligy mladšího dorostu nasbíral dvacet kanadských bodů a je nejlepším hráčem svého týmu co se týče produktivity. Tento čtrnáctiletý hokejista je velice talentovaný. Má dobré individuální schopnosti, které využívá v zápase, a proto dokáže držet krok s ostatními útočníky z extraligy.

Zatím jste na čtvrtém místě extraligové tabulky, jste s tímto umístěním spokojeni?
„Máme přece jenom mladý tým. Je to o dost lepší než minulou sezonu. Týmy v naší lize jsou velice kvalitní a jsme rádi, že s nimi dokážeme hrát vyrovnané utkání. Bohužel nám někdy chybí to štěstí."

Máte na svém kontě dvacet kanadských bodů, čekal jste to?
„Popravdě nečekal, ale jsem rád, že se mi takhle vede. Jsem devadesát osmička(ELIOD extraligu mladšího dorostu hrají Hráči ročníku narození 1997 a 1998 - pozn. aut.). Většina protihráčů je větších a silnějších než já. Ty body co mám plynou ze souhry celé naší pětky. Jsme výborně sehraní a to mi umožňuje dávat góly."

Každý hráč ve vašem věku má svůj idol, jaký je ten váš?
„Mám svůj idol. Je to Sidney Crosby. Líbí se mi jak hraje, jsem tak trochu podobný typ hráče. On je takový bojovník. Chce za každou cenu vyhrát."

Poslední zápas doma s Libercem jste prohráli, jak jste to viděl? Dal jste gól, tak můžete být po individuální stránce spokojený?
„Měli jsme ze soupeře zbytečný respekt. Věděli jsme, jak na tom jsou, že už devět zápasů neprohráli. Hráli tvrdě, to nám dělalo potíže. Trenér nás nabádal, ať taky hrajeme do těla, že začnou dělat chyby. Za stavu 1:4 jsme se zdravě naštvali a začali jsme hrát to co jsme chtěli a snížili jsme na 3:4. Škoda, že nám zase dal Liberec gól. Prohráli jsme už potřetí za sebou. Potřebujeme vyhrát, abychom jsme se dostali do herní pohody. Za gól jsem rád, ale radši bych bral tři body pro tým."

DO ÚTOKU! Mladý útočník Tomáš Havránek přišel do Dukly ze Žďáru Sázavou. Foto: archiv