Teď právě jsem na Jihlavu pořádně naštvaný, říká trenér Petr Fiala

19.04.2004 / Eva

Poprvé od svého postupu do extraligy se dnes sešli jihlavští hokejisté na společném tréninku. Úvod suché přípravy obstaraly jako už tradičně míčové hry. Fotbalového a basketbalového klání se za dozoru osvědčené trenérské dvojice Petr Fiala, Petr Vlk zúčastnili téměř všichni hráči, kteří jsou momentálně v Dukle Jihlava pod smlouvou.

Zatímco ostatní extraligové týmy ještě v klidu odpočívají, jihlavští hokejisté už polykají první tréninkové dávky. „Myslíme si, že měsíc na odpočinek je dost dlouhá doba, a že už se každý z hráčů těšil na nějaký ten pohyb,“ je přesvědčen jeden z lodivodů Dukly Petr Fiala. „Navíc prvních čtrnáct dnů bude volnějších. Kdyby se kluci domluvili a někde se sešli, tak si takový program udělají taky. Zahrají si fotbálek, basket…Rozdíl je tedy v podstatě pouze v tom, že tady to mají organizované. Rozhodně si nemyslím, že bychom jim nějak krátili odpočinek.“

Přestože hráčů byla v hale na Rošického ulici plná palubovka, některá známá jména mezi nimi přeci jen chyběla. Aleš Padělek je zpět ve Vítkovicích, Jaroslav Mareš ve Znojmě, Ondřej Kubeš a Petr Jež odjeli do Plzně, Tomáš Kolafa do mateřského Kladna a Zbyněk Sklenička zamířil do Litvínova. Nutno ale podotknout, že všichni tito chybějící hokejisté byli v Jihlavě v uplynulé sezóně pouze na hostování a jejich návrat do mateřských oddílů se tedy víceméně očekával. Ostatní hráči už pak byli, nebo alespoň v nejbližší době budou, trenérům plně k dispozici. „Akorát Petr Altrichter ještě není stále stoprocentně fit, nicméně i on už říkal, že se naplno zapojí příští týden. Marián Morava má problémy s koleny, takže ten bude mít individuální tréninkový plán, no a začít s námi měl i Petr Punčochář, ale ten se teď potýká s angínou,“ vyjmenoval marody jihlavský kouč.
K mužstvu by se měl časem připojit také Karel Šefčík a především nový muž na brankářském postu Lukáš Hronek. „Karel Šefčík je ještě vázaný smlouvou v Opavě do konce dubna. Mohl sice přijít, ale bylo mu doporučeno, aby raději počkal. Opava by mu pak třeba mohla vyčíst, že nedodržel smlouvu. Co se týče Lukáše Hronka, tak ten s námi začne trénovat v květnu.“

Vítězná baráž je minulostí. Dukla rozjela příprava na novou sezónu a ve vzpomínky proměnila jak oslavy, tak i následné zasloužené měsíční volno. „Pro mě osobně dovolená strašně rychle utekla. Trávil jsem jí mezi Kladnem a Jihlavou, protože jsme měli určitě stále co probírat. Závěr jsem si pak zpestřil turnajem starých pánů v Mariánských Lázních. Zrovna včera jsme prohráli ve finále se starou gardou Dukly na penalty, takže teď jsem momentálně na Jihlavu pořádně naštvaný,“ smál se Petr Fiala, který se svým kolegou Petrem Vlkem povede v příští sezóně už extraligovou Duklu Jihlava.