Zasloužili jsme si remízu, lituje prohry v Ústí nad Labem Tomáš Kolafa

06.12.2012 / Zdeněk Drla

Pouhopouhé tři góly vidělo jedenáct stovek diváků v ústecké Zlatopramen Areně v zápase 29. kola první ligy mezi místním Slovanem a Duklou Jihlava. Všechny tři přesné zápasy zaznamenali střelci v první dvacetiminutovce. Dvakrát se prosadili domácí a tak hostující Dukla se vracela na Vysočinu bez bodu. „Byl to ale vyrovnaný zápas. Zasloužili jsme si remízu," říká obránce Jihlavy Tomáš Kolafa, kterého mrzí hlavně nevyužité přesilovky. Právě díky početním výhodám se podařilo Ústeckým Lvům dvakrát skórovat a ve stíhací jízdě na špici první ligy si tak připsat další tři body do tabulky.

Favoritem středečního utkání byli bezpochyby domácí Ústečtí Lvi. Průběh duelu ale tyto předpoklady nenaplňoval. „Zasloužili jsme si remízu, hráli jsme dobře. Měli jsme ale využít přesilovky, které jsme měli k dispozici. Hlavně při té pět na tři jsme měli šance. Škoda, alespoň jeden bod jsme mohli mít," hodnotí těsnou prohru 1:2 na severu Čech obránce Tomáš Kolafa.

Dvojice hlavních rozhodčích rozdala celkem šestnáct menších trestů, z toho deset pro jihlavské hráče. Hned první vyloučení hráče v bordó dresu (ve druhé polovině základní části hrají hosté v tmavých variantách - pozn. aut.) dokokázali hráči Slovanu po dvanácti vteřinách potrestat. Dukla sice po necelých čtyřech minutách srovnala, při následném dalším vyloučení hráče Jihlavy pečetil konečný výsledek Pavlík. „Ústí dalo dva góly z přesilovky. Škoda, že jsme udělali pár zbytečných faulů, na které poslední dobou v zápasech doplácíme. To rozhodlo. Ústí má dobré přesilovky a sehrálo je dobře. My ne," nehledá výmluvy osmadvacetiletý bek.

Nebýt dvou využitých přesilovek Slovanu, mohl být výsledek pro Duklu ještě příznivější. V letošní sezoně totiž hraje s Ústím vyrovnané partie. Ve třetím kole sice prohrála ve Zlatopramen Areně 1:3, v odvetě na jihlavském Horáckém zimním stadionu se ale družina kolem kapitána Tomáše Ficence radovala z vítězství za tři body. I když... „Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že to bude jenom 2:1 pro Ústí, možná bychom se divili, protože po těch zápasech, co jsme předvedli doma, kdy jsme nehráli úplně ideálně, bylo Ústí větším favoritem," přemítá Tomáš Kolafa nad posledními třemi zápasy před domácím publikem v řadě, ze kterých Dukla vytěžila pouhé dva body. Ale neopomíná vyzdvihnout výkon celého týmu ve středečním klání na horkém ústeckém ledě: „Byl to dobrý zápas."

Symaptický zadák se na konci třetí třetiny dostal do křížku s jedním z hlavních sudích. A jak sám přiznává, po zásluze byl poslán předčasně do sprch. „Zbývalo dvanáct nebo třináct vteřin do konce a pan rozhodčí nezapískal jasný faul na Čagyho (Tomáš Čachotský - pozn. aut.). Následně dostal za protresty dvojku trenér a já jsem už pak jenom pana rozhodčího poslal do p.....," přiznává bez obalu a popisuje spornou situaci. „Hráli jsme power-play a jeden ústecký hráč Čachotského podrazil. Hodil mu nohy skoro za hlavu! To nás s trenérem hodně rozčílilo," uzavírá Tomáš Kolafa. Přišel tak první a vzápětí hned druhý desetiminutový osobní trest, který se pro jihlavskou třiačtyřicítku automaticky změnil na trest do konce utkání.

OSOBNÍ SOUBOJE. V utkání 29. kola první ligy nebyla nouze o tvrdé osobní souboje. Takhle se do ústeckých Tomáše Sýkory a Zbyňka Skleničky pustili před Rittichovou bránou Tomášové Čachotský s Kolafou. Foto: Miroslav Rosendorf (www.hcusti.cz)