Jihlavští žáci cestovali do Brna a hostili Chotěboř

11.12.2012 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehráli v neděli v Brně duely s Kometou. Šesťáci svému soupeři podlehli těsně 3:4, když po dvou třetinách vedli 3:2. Osmáci se střelecky v zápase prosadili až za stavu 4:0, nakonec prohráli 2:4. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili Chotěboř. Mladší žáci po celou dobu utkání tahali za kratší konec a prohráli 1:6. Starší žáci odehráli se svým soupeřem vyrovnaný duel, odpadli až v závěru druhé třetiny. Nakonec prohráli 3:6.

Výsledky 9. 12. 2012

8. třída

14. kolo: Kometa Brno - Jihlava 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)
Branky Jihlavy: Chvátal, Havelka. Nejlepší hráči Jihlavy: Dominik Adam, Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš - Adam, Vrátný, Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Havelka, Němec.

„Do zápasu jsme vstoupili slušně, i když kvalita soupeře byla patrná. Škoda že jsme nedokázali využít některé z nabídnutých příležitostí. O přestávce jsem kluky upozorňoval na některé chyby především v obranné činnosti, ale bohužel právě tyto zmiňované věci nedokázali kluci pohlídat a branky jsme dostávali z přečíslení. V této třetině navíc kluci hráli s až příliš velkým respektem a soupeři to hodně usnadnili. Ve třetí třetině jsme hru zlepšili a zaslouženě ji vyhráli 2:0. Bohužel na nějaký zvrat v utkání to nebylo. I přesto nemám ze zápasu špatný pocit, objevila se tam spousta dobrých věcí a na těch se dá stavět," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

14. kolo: Kometa Brno - Jihlava 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Branky Jihlavy: Najman 2, Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Adam Najman, Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Rašín, Buzek, Čermák - Najman, Rampír, Žižka, Chlubna, Brož, Svoboda, Sapík.

„Utkání se mi, co se týče našeho výkonu na ledě, hodnotí dobře. Kluci podali i v 11 lidech parádní výkon a po celý zápas vydrželi se soupeřem držet krok, místy ho i přehrávat. Bohužel je smutné, že právě po tom všem utkání rozhodne branka po chybě rozhodčího. Vymlouvat se na něj nemůžeme, měli jsme proměnit vypracované šance a nebýt zbytečně vylučovaní, ale dnes soupeř nevyhrál úplně zaslouženě," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

12. kolo: Jihlava - Chotěboř 3:6 (1:2, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Kardoš (Štěrba), 29. Musil (Štěrba), 41. Tušer (Matějka). Nejlepší hráč Jihlavy: Jaroslav Musil, Tomáš Mareček, Jakub Štěrba.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Martinů, Komín, Zápotočný, Adamová, Mareček - Daňhel, Kardoš, Tušer – Štěrba, Vaněk, Musil – Matějka, Novák.

„I přes prohru musím kluky pochválit. Zejména první dvě třetiny podali výkon dle mých představ. Do 38. minuty jsme prohrávali 2:3 a měli více ze hry, bohužel dvouminutový výpadek na konci této části nás stál 2 branky a ve 3. části jsme proti fyzicky vyspělejšímu soupeři neměli síly na zvrat. Nicméně zejména tyto první dvě části jsme měli dobrý pohyb a hodně bruslili, v útoku dobře kombinovali a i v obraně jsme hráli velice zodpovědně. Na střídačce panovala dobrá atmosféra, kluci se povzbuzovali a diskutovali o různých situacích, což mě v minulých zápasech scházelo. Mám ze zápasu dobrý pocit," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

12. kolo: Jihlava - Chotěboř 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Branka a nahrávka Jihlavy: 37. Seemannová. Nejlepší hráč Jihlavy: Matyáš Sapík.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Falta) - Přibil, Schwarz, Sapík, Pittner, Hroch - Mikeš, Seemannová, Vondrů - Augusta, Kochrda, Vorlíček.

„Výsledek téměř podobný jako u starších kolegů, ale na rozdíl od nich mladší pochválit nemůžu. Utkání příliš hokejové podívané nepřineslo. Na obou stranách to byla hra spíše na náhodu a ani jeden tým nepředvedl oslnivý výkon, kombinaci či individuálních akcí bych spočítal na prstech jedné ruky. My jsme k tomu navíc byli směrem dopředu naprosto neškodní a v obranné hře jsme kupili také dost zbytečných chyb. Příliš pozitiv se najít nedá," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.