První liga vrcholí! Dukla bude bojovat o důležité body v Benátkách nad Jizerou

15.02.2013 / Libor Kucza

Do konce základní části druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže zbývají pouze dvě kola. Půjde však o hodně, neboť situace v tabulce nahrává v mnoha případech dramatickému finiši. Velkou motivaci bude mít i Dukla, která stále živí naději na pátou pozici. Benátky nad Jizerou bojují s Hradcem Králové o poslední postupovou příčku do play-off. Které z mužstev bude slavit úspěch? Úvodní buly bude na benáteckém zimním stadionu vhozeno v sobotu 16. února v 17:00. Připraven je také textový on-line přenos.

Benátky učinili v předchozím kole velký krok k postupu do vyřazovacích bojů. Uspěly totiž na ledě silné Kadaně. Skóre otevřeli Severočeši již v prvním dějství, trefil se Tomáš Klimt. V prostřední periodě své vedení hosté ještě navýšili. Kadaň sice v závěrečné části snížila na rozdíl jedné branky, avšak vyrovnat již nedokázala. Svěřenci Vladimíra Čermáka tak zvítězili 3:2. „Udělali jsme první krok k tomu, abychom se dostali do play-off. V prvních dvou třetinách jsme hráli disciplinovaně, plnili jsme taktické úkoly. V závěrečné třetině jsme se kvůli vyloučením dostali do svízelné situace. Snížení domácích na 3:2 a následný tlak nás ohrožoval v tom, že opět ztratíme body, ale díky zodpovědnému výkonu jsme závěr zvládli,“ chválil své „ovečky“ výše zmiňovaný lodivod.

Dukla sehrála velice vyrovnaný duel se šumperskými Draky, jež se v první třetině ujali hned dvakrát vedení. V prostřední části jihlavští hokejisté díky přesným zásahům Jeslínka a Zadražila zvrátili utkání ve svůj prospěch. Třetí dvacetiminutovka ale přinesla vyrovnání ze strany hostí, podruhé v utkání rozsvítil červené světlo velezkušený Karel Plášek. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém se mohla zásluhou Michala Veleckého radovat domácí Dukla. „Nepodali jsme dobrý výkon, ale vyhráli jsme, i když až v prodloužení. Maličko nám chyběl důraz, málo jsme stříleli. Povedlo se nám vstřelit góly v přesilovkách, ale udělali jsme velké chyby, kvůli kterým jsme branky zase inkasovali – vyloženě jsme je soupeři nabídli,“ nešetřil kritikou asistent trenéra Patrik Augusta.

S Benátkami má Dukla pozitivní bilanci

K první vzájemnému střetnutí došlo ve 12. kole. Utkání nabídlo kromě dvou nefalšovaných šarvátek také zcela jednoznačný průběh. Dukla rozhodla již v první třetině a zvítězila pohodlně 4:0. Odveta na severu Čech se více povedla domácím. Branky padaly pouze ve druhé dvacetiminutovce, Benátky především díky jejímu povedenému závěru získaly pomyslné vavříny – 2:3. V pořadí třetí klání vyznělo lépe pro červenožluté barvy, o jejichž plném bodovém zisku rozhodl čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou Roman Maliník – 2:1.

RADOST Z VÍTĚZSTVÍ.Takto se jihlavští hokejisté radovali z prvního vítězství nad Benátkami, které se urodilo na domácí půdě. Podaří se Dukle vyválčit další důležité body? Foto: Zbyněk Zápotočný

51. kolo: sobota 16. února 2013

HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:00)
SK Kadaň – Královští lvi Hradec Králové (17:00)
Salith Šumperk – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Most – HC Olomouc (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – IHC Písek (17:30)