Dukla vstupuje do play-off. První dva zápasy odehraje na ledě Ústeckých Lvů

20.02.2013 / Zdeněk Drla

Prvoligová sezona jde do své závěrečné fáze! Po dvaapasdesáti kolech základní části jsou tu vyřazovací boje. A na play-off se fanoušci těší vždy nejvíce. Dukla se ve čtvrtfinále utká se stejným soupeřem, kterého vyzvala před rokem v semifinále - proti jihlavským borcům stojí výzva v podobě Ústeckých Lvů. Zkrotí tým z Vysočiny severočeské šelmy? Odpověď na tuto otázku se fanoušci dozvědí už za pár dnů. Čtvrtfinále startuje prvními dvěma zápasy ve čtvrtek 21. února a v pátek 22. února. Hraje se v ústecké Zlatopramen Areně a začátky jsou stanoveny na 17:30 hodin. Obě utkání můžete sledovat přímo na ústeckém stadionu nebo prostřednictvím tradičních textových onlajnů ve čtvrtek a v pátek.

Základní část prvoligové sezony uzavřela své brány. Dukla skončila šestá a tak se ve čtvrtfinálové sérii, jenž se hraje na čtyři vítězná utkání, střetne s Ústeckými Lvy. Ti skončili po dlouhodobé části na třetím místě. Od čtvrtka se už nehraje o body - důležité bude uspět v každém zápase!

Dukla má s Ústím vyrovnanou bilanci

V této sezoně Dukla na Ústecké Lvy umí. Se Slovanem má vyrovnanou bilanci: Dvakrát vyhrála, dvakrát se musela před soupeřem sklonit.

Poprvé se Dukla v sezoně 2012/2013 vydala do města pod hradem Střekovem ve třetím kole v polovině září. Domácí hráči ukázali, že se s nimi v nové sezoně musím počítat v nejvyšších patrech tabulky a Jihlavě povolili skórovat pouze jednou, sami se prosadili třikrát.
Podruhé zkřížily družiny z obou krajských měst své hokejky na Horáckém zimním stadionu v kole s pořadovým číslem šestnáct. V tomto případě byli úspěšnější borci z metropole Vysočiny. A zachovali se coby hostitelé úplně stejně. SOupeři povolili pouhopouhou jednu trefu, a to až v samém závěru zápasu za stavu 3:0.
Velice zajímavý a hlavně vyrovnaný průběh mělo třetí vzájemné střetnutí na severu Čech. Všechny tři góly utkání padly v první třetině. Dvakrát se prosadili domácí, hosté opět pouze jednou.
Počtvrté a letos prozatím naposledy svedl prvoligový los oba soupeře na jedno kolbiště ve 42. kole. V Jihlavě se hrál pohledný hokej, v utkání vedla Jihlava už 3:1, Lvi ale dokázali srovnat a zápas zdramatizovat. O vítězství rozhodli červenožlutí v přesilové hře, když se ránou od modré prezentoval obránce Vojtěch Zadražil. Tři body za výhru pojistil v 60. minutě Daniel Hodek.

Oba týmy si tak drží ve vzájemných duelech domácí neporazitelnost. Bude to platit i pro letošní čtvrtfinále?

SOUBOJ SE LVY. Duklu čeká čtvrtfinálový duel s Ústeckými Lvy. Na stejného soupeře narazila v play-off i loni. V semifinále se Slovanem prohrála 1:4 na zápasy. Foto: Zbyněk Zápotočný