Mladíkům z A-týmu Dukly sezona nekončí

28.02.2013 / Zdeněk Drla

Sezona A-týmu Dukly Jihlava skončila ve čtvrtfinálové sérii proti Ústí, řada mladých hráčů však nastupuje dál především ve druhé lize, kam mají vyřízené střídavé starty, popřípadě jsou k dispozici trenérům juniorského týmu Dukly, který v těchto dnech bojuje o extraligové play-off. "Máme mladé mužstvo a kluci potřebují hlavně praxi, vyhrát se. Proto jsme všechny, u kterých to šlo, poslali do spolupracujících klubů. Vždy ale záleží koho si nechá juniorka a jak dlouho daný klub bude hrát," říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Mladým hráčům A-týmu Dukly Jihlava sezona nekončí, nyní jsou k dispozici týmům z druhé ligy, oba gólmani pak zamířili dokonce do nejvyšší tuzemské soutěže. Ve druhé lize tak mohou naskočit do play-off, které startuje již tuto sobotu.

Nejpočetnější zastoupení má Dukla Jihlava v těchto dnech na soupisce druholigových Moravských Budějovic. Nováček třetí nejvyšší domácí soutěže se ve čtvrtfinále play-off utká se suverénem skupiny Střed z Hodonína. V dresu Žihadel se tak mohou představit Ondřej Pěška, Marek Prokš, Roman Mikeš, Martin Kuřítko nebo gólman Jiří Šťastný.

V této druholigové skupině dojde ve vyřazovacích bojích i na vysočinské derby. Třetí žďárské Plameny vyzvou šestý Spartak Pelhřimov. Proti sobě se tak možná postaví obránci Josef Kolda a Martin Jícha za Žďár a Miha Štebih, Matic Podlipnik a Přemysl Tobola za Pelhřimov.

Jakub Pekárek a Filip Matějka mají vyřízené střídavé starty, respektive hostování do JIndřichova Hradce. Pro Vajgar ale sezona už skončila. Ve skupině Střed skončil devátý.

"Vojtěch Zadražil je k dispozici trenérům juniorského týmu Dukly Jihlava," potvrdil Bedřich Ščerban. Devatenáctiletý obránce nastoupil ve čtvrtečním utkání NOEN extraligy juniorů, kdy Dukla hostila Pardubice (Jihlava vyhrála 5:4 po samostatných nájezdech - pozn. aut.). Do zápasu zasáhli i Martin Jícha, Roman MIkeš, Ondřej Pěška a Štěpán Zídek.

Oba gólmani Dukly Jihlava - Filip Novotný a David Rittich - zamířili do extraligy. Filipa Novotného povolala mateřská Sparta Praha, z níž mladík do Jihlavy již druhým rokem hostuje, David Rittich okusí v pátek odpoledne tréninkový dril plzeňských Indiánů. Právě na západ Čech má jihlavský talent vyřízeny střídavé starty.