V příjemné atmosféře Zápasu parterů Dukly Jihlava zvítězil žlutý tým nad bordó týmem

14.03.2013 / Tomáš Lysý

Ten, kdo ve středeční podvečer zavítal na Horácký zimní stadion nebo do hospůdky Ta jihlavská, mohl být svědkem zajímavého střetnutí. Spolu s některými hráči Dukly se na ledě proháněli a o každý puk bojovali zástupci firem, kteří sponzorují jihlavský hokejový klub. Na programu totiž byl Zápas partnerů Dukly Jihlava. Utkání, ve kterém nešlo o výsledek, ale především o dobrou náladu, pobavení se a poděkování za spolupráci, nakonec vyhráli žlutí nad bordó týmem v normální hrací době i na nájezdy. Vyhrála ale hlavně zábava a příjemná atmosféra, která celý zápas provázela.

Zástupci partnerů klubu se na stadion dostavili patnáct minut po páté hodině a primárním úkolem bylo zajistit jim odpovídající výstroj. To se také povedlo, takže krátce po půl šesté nastoupili na led první hráči, rozděleni jednoduše do žlutých dresů a červených dresů. O utkání byl mezi partnery zájem, například firma Auto Dobrovolný mohla sestavit téměř celou pětku, stejně jako firma Musil, s.r.o., protože vyslali do Zápasu partnerů po čtyřech hráčích.

Do zápasu nastoupily oba týmy v těchto sestavách:
Dukla Jihlava bordó:
Jan Benák, Jiří Novák a Ondřej Novák, (pivovar Jihlava),
Aleš Deraha, Petr Kabátek, Tomáš Nestrojil, Pavel Novotný (Musil, spol. s.r.o.),
Martin Kulha, Petr Vitališ (Kronospan),
Aleš Vrtal (Vrtal, s.r.o.)
Jiří Dobrovolný, Ondřej Malec (HC Dukla Jihlava).

Dukla Jihlava žlutá:
Vladimír Lacek, Josef Láznička, Vítězslav Novák, Miroslav Pudil (Auto Dobrovolný),
Jaroslav Dobrovolný (Plynoservis Jaroslav Dobrovolný),
Jaroslav Dvořák (Autocont),
David Kubíček, Miroslav Číhal (Vrtal, s.r.o.),
Vladimír Lysý (Jednota Třešť),
Jiří Adam, Bedřich Ščerban, Bedřich Ščerban jr., Dušan Pařil, Adam Zeman (HC Dukla Jihlava).

Do utkání vstoupil lépe bordó tým, který po čtyřech minutách vedl již 2:0. Žlutí ale ještě do konce první třetiny stihli vyrovnat, takže po patnácti minutách svítil na ukazateli nerozhodný stav. Utkání se totiž hrálo dle pravidel zápasů kategorie „Old boys“ – 3x15 minut, nesmělo se hrát do těla, střílet „golfáky" a za faul bylo nařízeno trestné střílení. Ve druhé třetině padlo celkem osm branek, z toho sedm do sítě bordó týmu. Sedmibrankovou gólovou sérii protrhnuli bordó hráči až na konci druhé třetiny, takže po třiceti minutách svítil na ukazateli skóre stav 3:9. O zajímavé momenty v utkání nebyla nouze. Došlo na několik závarů před brankou nebo také na zajímavé kombinace a přihrávky, které jinak v mistrovských utkáních nejsou moc vidět. Ze všeho nejvíce ale šlo o pobavení a tento účel se podařil splnit na sto procent. Důkazem toho byl úsměv na tvářích všech účastníků. Bordó tým nakonec vyhrál závěrečnou třetí třetinu v poměru 4:1, ale na vítězství už to samozřejmě nemohlo stačit. Žlutí vyhráli v poměru 10:7.

Po skončení normální hrací doby zápasu ještě následovala dovednostní disciplína, samostatné nájezdy. Hráči obou týmů si vyzkoušeli, jaké to je jet osamocen tváří v tvář gólmanovi. Některá zakončení postrádala rychlost a přesnost, takže gólmani měli snadnou práci. Naopak za některé úspěšné pokusy by se nemusel stydět ani vyhlášený exekutor Petr Ton nebo Peter Forsberg. I v nájezdech nakonec byl lepší žlutý tým, který je vyhrál v poměru 2:4.

Nakonec se všichni účastníci Zápasu partnerů Dukly Jihlava přesunuli do hospůdky Ta Jihlavská, kde byl na pořadu raut. V nově otevřené hospůdce vládla příjemná atmosféra a mnozí se mezi sebou bavili buď o právě skončeném zápasu, o celé sezoně nebo sledovali dramatický boj ve čtvrtém čtvrtfinále play-off extraligy mezi Litvínovem a Plzní. „O uspořádání utkání byl mezi partnery zájem. Rádi jsme to, i jako malé poděkování za spolupráci, zorganizovali. Těší mne, že se všichni dobře bavili. I společné posezení v restauraci Ta jihlavská po zápase se sledováním utkání play-off Litvínov-Plzeň u piva a skleničky se povedlo a byla spousta srandy. Pokud by mezi fanoušky byl zájem o podobné utkání, rádi ho připravíme, najdeme vhodný termín a určitě si užijeme stejně zábavy,“ řekl o Zápasu partnerů Dukly Jihlavy jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Zápas partnerů Dukly Jihlava:
Dukla Jihlava bordó - Dukla Jihlava žlutá 7:10 (2:2, 1:7, 4:1)
Branky:
Aleš Vrtal 3x, Ondřej Malec 2x, Aleš Deraha, Aleš Vrtal - Jaroslav Dobrovolný 3x, Adam Zeman 3x, Bedřich Ščerban jr. 2x, Miroslav Pudil, Jaroslav Dvořák.
Samostatné nájezdy:
Dukla Jihlava bordó - Dukla Jihlava žlutá 2:4
nájezdy proměnili:
Martin Kulha, Jan Benák - Miroslav Pudil, Vladimír Lysý, Adam Zeman, Bedřich Ščerban jr.
Rozhodčí: Ladislav Vokurka.

ZÁPAS PARTNERŮ. Z vítězství v zápase partnerů se radoval žlutý tým. Foto: Josef Plechatý

Na další fotografie ze středečního Zápasu partnerů Dukly Jihlava se můžete podívat ve fotogalerii.