Dukla zahájila letní přípravu, ta potrvá jedenáct týdnů

15.04.2013 / Zdeněk Drla

Hokejistům Dukly Jihlava začala letní příprava, její první fáze na suchu bude trvat jedenáct týdnů. Na prvním tréninku se v pondělí dopoledne na umělém trávníku stadionu Na Stoupách hlásilo trenéru Petru Vlkovi prozatím dvacet hráčů. Počet bude postupně narůstat. „Někteří kluci ještě pracují, Radek Hubáček bude trénovat zatím individuálně,“ oznámil po tréninku hlavní trenér prvního týmu Dukly. Ten pro své svěřence připravil pestrý program, který vyvrcholí na konci června.

Kdo absolvoval první trénink:

Gólman: Lukáš Sáblík
Obránci: Jiří Dobrovolný, Václav Jaroš, Filip Dundáček, Vojtěch Zadražil, Martin Jícha, Josef Kolda
Útočníci: Tomáš Čachotský, Patrik Přidal, Štěpán Zídek, Adam Zeman, Tomáš Střecha, Ondřej Pěška, Marek Prokš, Lukáš Jícha, Roman Mikeš, Ondřej Malec, Martin Kuřítko, Adam Pometlo, Filip Matějka

LETNÍ DRIL. Jedenáct týdnů bude trvat první fáze letní přípravy na novou sezonu. Na prvním tréninku se hlásilo dvacet hráčů. Foto: Zdeněk Drla

Letní příprava Dukly Jihlava bude oproti loňsku o něco delší. „Vychází to na jedenáct týdnů. Bude to dlouhé. V úvodu se musí kluci trochu uvolnit, protože vlétnout do toho rovnýma nohama nejde. V první fázi to bude hlavně vytrvalost, všeobecná síla a podobné věci,“ nastínil trenér s tím, že se hráči mohou těšit i na další „speciality“ z jeho dílny. „Já vám to tady ale nebudu prozrazovat, protože potřebujeme kluky udržovat v určitém napětí,“ dodává s úsměvem. Zda tak přijdou na řadu i výběhy na sjezdovku Šacberk či triatlon o titul Železný muž si nechává pro sebe.

Na prvním tréninku se hlavnímu trenérovi Dukly Jihlava Petru Vlkovi a jeho novému asistentovi Františku Zemanovi hlásilo zatím dvě desítky hráčů. „Další dva, Martin Vysloužil a Lukáš Krupka, jsou po problémech s koleny v kabině na rotopedu. Dnes jsme dělali věci, které by pro ně nebyly,“ vyjmenoval dva rekonvalescenty, kteří se do plné přípravy zapojí až později.

O něco déle naskočí do předsezonního kolotoče i další hráči. Ti si nyní plní své povinnosti v klubech, kam byli posláni na hostování. Jde kupříkladu o Tomáše Kalába a Jakuba Kadlece, kteří v dresu Berouna bojují o udržení prvoligové příslušnosti. Obránci Miha Štebih a Matic Podlipnik se zase připravují se slovinskou seniorskou reprezentací na vrchol sezony – mistrovství světa.

Objeví se v týmu ještě další nové tváře? „To je věc jednání. My tu máme hlavně kluky, kteří přišli z mládežnických týmů. Nemůžu říct, že jenom z juniorky (útočník Lukáš Jícha přichází ze staršího dorostu, obránce Filip Dundáček a útočníci Patrik Přidal a Tomáš Střecha z juniorky – pozn. aut.). Zatím trénujeme s kluky, které tady máme. O případném doplnění se jedná,“ doplnil Petr Vlk.

Na fotografie z prvního tréninku Dukly Jihlava se můžete podívat ve fotogalerii.