Hokejová škola pokračuje, druhý zápas vyhrál opět bílý tým

28.07.2013 / Tomáš Lysý

V tropických vedrech, která nyní panují po celé České republice, pokračovala hokejová škola druhým dnem. Po budíčku, naplánovaném ve třičtvrtě na sedm, vyrazili hráči vstříc Horáckému zimnímu stadionu. Dopolední náplň kempu se nemění – snídaně, trénink na suchu, trénink na ledě a výklus. Odpoledne pak následuje poobědová siesta a druhý zápas. Ten opět vyhrál bílý tým, tentokrát v poměru 7:3.

Hodiny se neúprosně blíží k času 6:45. Jestli do té doby ještě někdo spal, dále už to neplatí. Volných minut není nazbyt, čtyřiačtyřicítka hokejistů se musí vydat od Střední školy obchodu a služeb ke stadionu Dukly. Ve čtvrt na osm je na programu snídaně a o půl deváté musí být všichni mladíci připraveni k tréninku. Dopoledne ještě sice teploty nepřesahují hranici třiceti stupňů, přesto je jasné, že suchá příprava je oblíbená o něco méně než tréninky na ledě v zimáčku, kde je příjemných pět stupňů. „Na hokejové škole mne baví všechno, ale i tak mám raději trénink na ledě než v tělocvičně,“ říká nejlepší hráč dnešního zápasu z modrého týmu, Robin Caha. „Jsem rád, že jsem byl na kemp nominován,“ doplňuje vzápětí útočník Horácké Slavie Třebíč. „Myslím si, že náš tým je lepší než modrý, i když jsme zatím dvakrát prohráli. Děláme ale zbytečné chyby, kluci z obrany se hrnou dopředu a nechávají vzadu díry,“ dokázal najít příčiny dvou porážek mladý hráč.

Jeho protějšek, nejlepší hráč bílého týmu, si hokejovou školu také pochvaluje. A není to ledajaká pochvala, útočník Christian Sippola totiž může porovnat letošní IIHS s loňskou v Tampere-Pirkkala, které se také zúčastnil. „Moje první hokejová škola byla výborná zkušenost, stejně jako letos. Je ale těžké vybrat, která byla lepší. Loni v Tampere jsem se účastnil poprvé, nyní mám zase možnost podívat se do České republiky,“ přejímá finský útočník klubu Pirkkalaan Pingviinit. „Máte tady ale strašné teplo,“ dodá bleskově k teplotám pohybujícím se nad hranicí třiceti stupňů. „Už jsem se stihl s některými českými spoluhráči spojit na sociální síti. Vyhledal jsem si např. Patrika Kaina,“ vypráví s úsměvem mladý hokejista, který ve druhém zápase vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Fotografie z druhého zápasu si prohlédněte zde.

Ten však byl dlouho vyrovnaný. V první třetině se nejprve bílý tým ujal vedení 2:0, ale Modří dokázali ještě před koncem prvního dějství snížit. Před polovinou utkání se jim dokonce podařilo vyrovnat, jenže „whites“ se ve dvaatřicáté minutě znovu ujali vedení a měli několik dalších možností ke vstřelení branky. Gólmani modrého týmu se ale překonávali, takže se potvrdilo staré známé pravidlo „nedáš – dostaneš“ a bylo opět vyrovnáno. Čtyřiatřicet vteřin po vyrovnávacím gólu vstřelil hráč bílého týmu, Tomáš Vala, rozhodující branku na 4:3. V závěrečném dějství „blues“ navýšili své vedení o další tři branky a stanovili tak konečný účet zápasu.

2. zápas IIHS 2013 – 28.7.2013

Modrý tým – Bílý tým 3:7 (1:2, 2:2, 0:3)
Branky a nahrávky:
19. Robin Caha (Patrik Kain), 28. Robin Caha (Radim Pejchal), 36. Marek Tecl (Patrik Kain) – 12. Miska Kautto (Jindřich Kardoš), 15. Christian Sippola (Miroslav Juda), 32. Christian Sippola (Johannes Tykkylainen), 36. Tomáš Vala (Christian Sippola), 42. Valtteri Välimäki (Johannes Tykkylainen), 48. Aleksi Veittikoski (Jaroslav Ludvík), 51. Miska Kautto (Valtteri Välimäki).
Vyloučení: 2:2. Diváků: 39. Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Jaroslav Kuřítko, Gabriela Šťastná.

Modrý tým: Leoš Jambor (28. Jakub Kružík) – Jimi Virtanen, Dan Zadina, Daniel Marsalo, Ondřej Hart, Mikael Helin, Radim Pejchal, Jakub Adam, Aleksi Suomalainen – Richard Cachnín, Marek Tecl, Jakub Petržilka, Patrik Rašín, Oskari Kärkimaa, Tommi Reunamaki, Matěj Daňhel, Milan Tušer, Robin Caha, Patrik Kain, Patrik Puistola, Johannes Eränen.
Bílý tým: Nicolas Lepeška (28. Eetu Nieminen) – Sebastian Hietala, Tomáš Mezlík, Johannes Tykkylainen, Lukáš Pelikán, Oskari Siili, Jan Trávník, Elmeri Kärkimaa, Luboš Karásek – Jaroslav Ludvík, Tomáš Vala, Jan Úlovec, Sakari Peltoniemi, Aleksi Veittikoski, Miska Kautto, Jindřich Kardoš, Roman Kadrnoška, Adam Najman, Valtteri Välimäki, Christian Sippola, Miroslav Juda.

Nejlepší hráči utkání: Robin Caha – Christian Sippola. Ceny pro nejlepší hráče utkání věnovala společnost Fischer Hockey.

CENY OD LEGENDY. Stejně jako v prvním zápase, i v druhém předávala ceny pro nejlepšího hráče z každého týmu hokejová legenda. Tentokrát to byl Josef Augusta. Foto: Josef Plechatý.