Změny v kádru Dukly: Po Petru Mockovi přichází Filip Seman, skončil Jánis Anderson

13.09.2013 / Zdeněk Drla

V hráčském kádru Dukly dochází ke změnám. Množství zraněných, marodka v juniorském týmu a další události vyžadovaly reakci vedení klubu. Do Dukly proto přichází po obránci Petru Mockovi, který nastoupil již v prvním kole proti Havířovu i Oldřich Kotvan, jenž měl v Jihlavě původně vyřízené pouze střídavé starty. Nyní zde bude hostovat až do konce sezony. V pátek 13. září, i přes vžité pověry o nešťastném datu, se podařilo dotáhnout příchod útočníka Filipa Semana z Chomutova. Dukla získala jeho hráčská práva. Smutnou zprávou pro fanoušky je naopak ukončení působení lotyšského reprezentačního obránce Jánise Andersonse. Třinec jako majitel jeho práv změnil na poslední chvíli své požadavky a hráč proto odcestoval z republiky.

To, že kádr Dukly Jihlava před startem nového ročníku první ligy trápila rozsáhlá marodka, nebylo žádným tajemstvím. Po prvním soutěžním kole se počet marodů ještě rozrostl o Romana Mikeše, kterému způsobil havířovský Jaroslav Koma otřes mozku, a Martina Jíchu. Vedení klubu proto muselo na tuto situaci pružně reagovat. „Máme v klubu velkou marodku a hodně zraněných. Zranění, či problémy má Martin Vysloužil, Venca Jaroš, Roman Mikeš, Ondřej Malec, Martin Kuřítko, Martin Jícha. Na marodce jsou i Lukáš Jícha a nově David Březina. Charakter zranění hráčů vyžadoval, abychom jednali. Do klubu tedy přicházejí Petr Mocek z Pardubic, Oldřich Kotvan ze Zlína a Filip Seman z Chomutova,“ vypočítává jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban a prozrazuje podrobnosti. „Oldřich Kotvan přichází na hostování do konce sezony (původně měl do Dukly vyřízené pouze střídavé starty pro případ, že by Vojtěch Zadražil nastupoval za extraligový Zlín – pozn. aut.), Petr Mocek má hostování na měsíc, u Filipa Semana jde o trvalý přestup.“

Jednání o posledně jmenovaném hráči proběhla v řádu několika hodin. Hráč měl původně namířeno do rodného Havířova, nakonec bude působit „na půli cesty“ mezi oběma městy. „Jednání s Chomutovem byla rychlá a korektní,“ pochvaluje si Bedřich Ščerban.

Fanoušci by sedmadvacetiletého forvarda, který od začátku roku 2010, kdy krachl Havířov, působil na severu Čech v Chomutově a Kadani, měli poprvé spatřit v sobotním zápase druhého kola, v němž Dukla hostí Benátky.

Na druhou stranu už ale neuvidí obránce Jánise Andersonse. V jeho případě nedošlo k finální dohodě mezi Třincem jako majitelem registračních práv a Duklou. Na poslední chvíli změnil severomoravský klub parametry původní dohody. Na základě nových jednání, která se dotýkala i hráče, se Jánis Andersons rozhodl vycestovat z České republiky a hledat si angažmá jinde. „Zatím nevím, kde bude Jánis působit. Odjížděl s tím, že zatím nemá angažmá a jeho agent mu bude něco hledat,“ komentuje odjezd sympatického lotyšského reprezentanta jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

SEMAN A ZEMAN. Filip Seman ještě v chomutovském dresu v souboji s jihlavským Adamem Zemanem. Před lety byli soupeři, nyní spoluhráči z jednoho týmu. Foto: www.piratichomutov.cz